Автоинструктори на протест във Варна за 1 май

Два месеца без нито лев приходи, оплакват се от бранша
Обновена: 1 май 2020 16:27 | 1 май 2020 16:25, Веселина Йорданова
25

Автоинструктори излязоха на протест във Варна в Деня на труда. Курсовете за шофьори са забранени от началото на извънредното положение и се очаква да се възобновят на 18 май.

Инструкторите са без доходи вече 2 месеца и се очаква заради мерките, които ще бъдат спазвани, да имат много по-малко курсисти и следователно приходи.

Втори месец без нито лев приходи. Така са принудени да живеят напоследък автоинструкторите във Варна. Голямата част от тях са самоосигуряващи се лица и нямат право на борса и обезщетения. А в бранша има заети и цели семейства, предаде Bulgaria ON AIR.

"Ние сме забравени просто. Все едно ни няма. Аз имам 1500 лв. разходи, а пък нямам никакви приходи. И никой не ме пита. Банката не ми отлага. Наемът също не ми се отлага. Какво да направя? Те ми извиват ръцете", каза автоинструкторът Йорданка Василева.

Предложили на институциите пакет мерки за излизане на бранша от кризата, но без резултат.

"Всички училища завършват учебната година дистанционно, а на нас да не ни бъде разрешено, не виждаме смисъл и логика в това. За практическото обучение предлагаме в автомобила да има само един курсист, спазвайки противоепидемичните мерки, като след всеки курсист се дезинфекцира автомобилът, оставя се известно време да се проветрява. По този начин ще намалим риска до минимум", допълни председателят на Съюза на автоинструкторите - Варна Атанас Балабанов.

Подкрепа за исканията на протестиращите във Варна заявиха автоинструктори от София, Стара Загора, Плевен, Русе, Бургас.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама иначе гласуват за мафиота алкохолик Портних.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
започва се ....
19
0
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Готви се протест и на адвокати, пластични хирурзи и банкери.И те били забравени.
18
5
 
2
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Задължиха ги учебните коли да са само нови, взели са ги на лизинг. Хората имат разходи, а нямат приходи. В това време трябва и да се яде, сметките вървят, ипотеките също.Прави са хората. Утре да си взимат едно тесте декларации и от цялата страна, всички на жълтите павета! Да надуват клаксоните под прозорците на властта!
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия чуват ли се, те се били самоосигурявали, демек на минимума, данъци не плащат, ама сег мрънкат че били забравени, ама вие като забравяте да плащате няма проблем. Всички които не плащаха нищо към държавата сега го изядохте. Хак да ви е, то заради това сме на това дередже само искания без отговорности.
16
3
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Чичко другар червен, не знам за ГЕРБ , но днес е факт , че сме казали АМИН за БСП !
15
5
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Тези инструктори по цял ден правят далаверки и трупат богатства, крият данъци, не се осигуряват и изведнъж - най-бедните !!! Море , де тояга дебела за вас, хитреци селски ! И те станаха милионери , но няма ли далаверки- лошо!
14
7
 
9
 
! Отговори
fory преди 3 години
Не сте забравени само вие,всички в държавата,България сме забравени,тотално.След две седмици държавни мерки за регулиране на всички дейности в страната и...който оцелее,оцелее.На по-малко се дели по-лесно.Който разбрал,разбрал. На 14.05.2020,да е разбрал!Само да попитам,НОЩ ше даде ли информация,колко у нас са починали от короната и колко от останалите без възможмост да бъдат приети,лекувани и без всякакви медицински грижи за два месеца?Хубав празник!
13
11
 
9
 
! Отговори
Бойкотъпкач преди 3 години
Смърт на ГЕРБ! Амин!
12
5
 
10
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Стига сте мрънкали: банката не ме чака, наема не се отлага....Ако имаш сериозен заем към банката, то той вероятно е ипотечен, другото е за гевезелъци ( освен здравето !). Ако имаш ипотечен заем, защо плащаш наем?
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Споко бре, ще ви подкрепим! Като има протест на троловете всички сме на площада! Ама ха!
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще започнем ли най-накрая да се подкрепяме, хора. Протестират фермери, ние си мълчим, защото не сме фермери. Протестират автоинструктори, не правим нищо, защото не сме инструктори. Като дойде нашият ред, кой ще ни подкрепи? Разделят ни и ни владеят. Докога?
9
4
 
4
 
! Отговори
Ляв завой преди 3 години
Могат да влязат в бизнеса с фалшиви книжки, защо кат да е монополист?
8
6
 
19
 
! Отговори
15095 преди 3 години
Точно автоинструкторите нямат право да протестират. Резултатът от частниците в бранша го виждаме в некролози и инвалидни колички. Спешно одържавяване е нужно. който иска да работи, да продължи като в държавна автошкола.
7
3
 
18
 
! Отговори
Бау преди 3 години
без приходи били милите... Всички други имат приходи само те нямат, дай да излезем да протестираме .
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само питам: Ако един инструктор е позитивен и безсимтомен колко % от курсистите си ще зарази днес? А курсистите колко хора ще заразят после??? И ако не дай Боже зарази пет човека и държавата/т.е. ние/ платим после стотици хиляди левове за тяхното лечение трябва ли да ми пука за неговите пари??? А курсистите които евентуално може да зарази и после с месеци няма да са на работа/ако не им се случи по-лошо/ кой ще ги храни??
5
10
 
14
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Гласувай пак за гроб...
4
8
 
33
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Кво плачат па тия, не виждат ли че катастрофите намалея без тях
3
11
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
Никой не им е забранил да работят друга работа. В крайна сметка не всеки труд е нужен всякога!
2
6
 
9
 
! Отговори
селтак преди 3 години
Това е инсинуация !! Боко се грижи като орлица над робите населяващи територията !