Месопроизводители работели на загуба, прогнозират фалити

Цените на продуктите падали с 15%, а търсенето не се покачвало
40

Месопроизводители от Югозападна България алармират, че са пред фалит. От бранша се оплакват, че работят на загуба, а клиентите им нямат пари за месо. Прогнозират и масови фалити в бранша, ако скоро извънредното положение не падне.

От близо месец в месните магазини в Благоевград най-търсеното месо е най-евтиното. В магазин в града цените на месото вече са с 15% надолу и въпреки това търсенето не се е покачило.

"Нас ни е ударило повече от 20%, това е за последните 2 месеца, а общо, ако трябва да бъдем честни, в последните 5 години може би спадът ни е над 50% спрямо веригите", заяви собственикът на месарски магазин Костадин Атанасов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

От началото на извънредното положение у нас Костадин Атанасов е затворил голяма част от обектите си. 

"В момента сме разпуснали, мога да кажа, над 40% от нашия персонал в цяла Югозападна България, защото ние имаме над 60 затворени обекта, което няма как просто да ги задържим. Някои са на борсата, някои са неплатени, някои са платен отпуск, просто се опитваме по-голямата част от хората да си ги задържим и да им осигуряваме някакъв доход", споделя Костадин.

Ако нещата в държавата не потръгнат, месопроизводителят прогнозира фалит след около месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
въй преди 3 години
Аз копувам 7.5 кг картофи за 8.30 лева.Ама в Лондон
30
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
При нас свинското е около 8-9. Агнешкото сигурно ще е по 15/кг на плешка или бутче.И да отворят откритите кафета, това няма да спаси фирмите. Липсва туризма. А и хоратавече си ограничават разходите.
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес гледам картофи, български 4лв/кг
28
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз месо винаги ще намеря да купя пък че някой фалирал ми такъв е живота капитализъм мен някой да ме пита как си плащам сметките
27
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Месото не е толкова жизнено важно. Не съм вегетарианец! Просто съм свел потреблението си до един път седмично. А колбаси, въобще не ям. И въпросът не е финансов, просто вече месото не ми е вкусно! Кой знае с какво ги хранят тези животни?
26
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте, че и големите търговски вериги спомагат за огромната спекула. Не може трибуквените кренвирши да са 6.80 в кварталния и на 200М от него, във великата Софийска верига да са на 9 лв... *** ти и спекулата, *** ти и математиката
25
2
 
43
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
МЕСАТА ИМ НЯМАТ НИКАКЪВ ВКУС ХРАНЯТ ЖИВОТНИТЕ С ГРАНУЛИ
24
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВарнаСъщо ги препакетират с разни "маринати" и подправки, за да не се усеща вкуса на разваленото. Гледам, че в Лидл и Кауфланд наблягат на тази тактика.
23
5
 
3
 
! Отговори
китаец преди 3 години
Търсете в указател търговски отдел на партийната централа - Ухан ! Богат асортимент - ниски цени !!!
22
1
 
15
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Абе, да кажем бензина е добре. Днес заредих за 1,59 лв. Не казвам че е супер но пак е нещо.
21
3
 
14
 
! Отговори
китаец преди 3 години
Прилепи и скорпиони на добра цена, за другарите - с голямо намаление !
20
0
 
80
 
! Отговори
Язека преди 3 години
Гледам една брошура от 2016 и кило свинско е 4.99 лв. От моя гледна точка за 4 години имаме 100% увеличение и ако това не помага - нека фалират...
19
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да фалират аз 15лв.за кило не давам.
18
2
 
32
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Сега ще ми спасяват туризма. Дадоха на най богатите. Да, верно е, че правят по голямо БВП от глава на населението но малките и средни хотели и ресторанти ще умрат. И лятото ще има туризъм, но само в големите хотели.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България винаги е била една територия на абсурдите и това никога няма да се промени. Просто този обърнат и изкривен начин на мислене е закодиран в ДНК-то на нашият народ.Ние дори и да се опитаме да копираме някоя чужда система 1:1 пак няма да ни се получи защото мисленето си остава същото. Ето виждате сега примерно е криза, търсенето на много суровини намалява. В САЩ литър бензин струва 60 стотинки. А при нас как е?
16
2
 
66
 
! Отговори
Я преди 3 години
Работили на загуба. Да, защото сте свикнали на 200-300% печалба. Купувате си скъпите коли и почивки а на работника 800 лева с БОНУС за Великден 400 лева. Братовчед ми щеше да лежи в затвора в САЩ. Понеже компанията му направи печалба повече от обичайната - 25%. Влязоха tax police, тяхната икономическа полиция. Смачкагчха го. Печалбата му беше 90%. Още тогава му казах не се прави на тарикат защото ще изгориш.
15
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България винаги е било така! Не гледайте другите икономики в западните страни. Българската икономика работи по различен начин и хората тук мислят различно.Когато дойде криза цените в България се вдигат. Колкото по малко купуват хората, толкова повече се вдигат цените. Това наистина напълно противоречи на икономическата логика. Но както знаете в България логиката от всякакъв тип е табу. Тук всичко е наопаки. Ако още не сте го разбрали значи не сте българи или още сте много млади.
14
1
 
54
 
! Отговори
До я преди 3 години
Съгласен. Пример: Бг ягоди 10 лева, гръцки 7 лева. Еми взех гръцки. Съжелявам но нямам толкова пари за да подкрепя БГ производството. Колкото за месото. НЕ СЕ подлъгвайте по надписите собствено производство . Защо? Еми наблюдавайте магазина. Опашки за Великден, Цветница, Гергьовден ден. Хората купуват мъжкат. Въпросът е тоя магазин колко овце и крави и прасета има? В Бг няма толкова много животновъди, които да отглеждат по 300- 500 агнета и нагоре. Просто мешат месото- бг и вносно.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трите прасенца, агънцето на мери и великденският(охладен) заек, харесват това.
12
5
 
35
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 години
Аз месо не ям,поне купено от магазините,имам си едни колячи,дето купуват живи животни,телешко на 10 лв ,най доброто,*** на 8 лв -най доброто,винце си вземам от един дядо от съседното село,плодове и зеленчици от моето от бабите и дядовците,сирене,масло ,кашкавал от едни турци дето гледат крави,Яйца от един комшия,дето гледа 40 кокошки.Брашно купувам на едро ,жената пече хляб ,те те така,хора замислете се на кого си давате парите,и за какво,бай *** е селянин ама не е будала.