Микроязовир край Павел баня на сантиметри от преливане

Няма опасност за населението, нито опасност от преливане
Обновена: 2 май 2020 11:43 | 2 май 2020 11:36, Елка Василева
15
Микроязовир край Павел баня на сантиметри от преливане
Снимка: архив, БГНЕС

Микроязовирът "Бялата чешма“, който се намира на близо 500 метра от първите къщи в Павел баня, бе буквално на сантиметри от преливане.

Бурните дъждове и оттокът на водата от планината са запълнили микроязовира изключително бързо.

Язовирът е общинска собственост. От общината не са имали възможност да пуснат изпускателния кран заради бързото запълване на язовира, предаде БГНЕС.

Кметът Иса Бесоолу е създал бърза организация, за да не се допусне наводнение в града. Няколко помпи на пожарната цяла вечер източваха вода. На място пристигнаха министърът на околната среда и водите Емил Димитров и областният управител Гергана Димитрова, както и народният представител Халил Летифов.

Няма опасност за населението, както и опасност от преливане на язовира и скъсване на дигата му.  Днес водолази ще се опитат да стигнат до спирателния кран, който остана под вода, и да го отворят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а какво стана с язовир Студена вече не се споменава , пълен ли е празен ли е????
12
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Вчера преливаше, а днес на сантиметри...??? В тази продънена от корупция и кражби държава, язовирите дали са препълнени или са празни все е проблем!
11
0
 
4
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
ахахах Толкова бързо се е напълнил и те са пили и яли като разпрани .Такива неадекватни иди0ти що каква заплата взимат ?
10
0
 
5
 
! Отговори
стига плашили хората преди 3 години
Ако е проектиран и построен правилно, всеки язовир би трябвало да прелива при някакво неблагоприятно стечение на метеорологичните обстоятелства във водосбора като:- дебела снежна покривка и рязко затопляне, които да генерират "висока вълна" в дадено поречие- поредица от интензивни, обилни и продължителни дъждове- авария на по-горе стоящо съоръжениеТези събития могат да формират много вода за кратко време и съответно - проблеми. Другите са безхаберието, лошото управление и никаквата поддръжка
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тия язовирчета се сещат само като стане белята. Никъде не се говори кой е собственика, кой е отговорен и т.н., а само за дигата, за валежите, за водата и др. Този кран да бяха го погледнали като е било ниско нивото на водата толкова е просто!!!! Ако не знаят кой е собственика го разрушават и край на опасностите
8
0
 
6
 
! Отговори
сдфг преди 3 години
Заглавието и подзаглавието силно си противоречат.
7
1
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Веднага излишната вода да се пренасочи към яз. "Студена"!Ваш: другарят Бойко Борисов
6
0
 
13
 
! Отговори
Турска баня преди 3 години
Кмета е толкова дебел, че няма никаква опасност да потъне, дори и да го пуснат по средата на язовира, както е по костюм.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епа нали е микро язовир. Кво като прелее.
4
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И кое е опасното всеки язовир (трябва)има преливник които се прав за да може водата да минава по него обезопасен е водата да не го подкопава и е по ниско от стената бента.Дори и крана да се е запушил преливника е за това да изпуска водата д не прелива стената .Оставам с впечетление,че само се търси сензация видишли благодарени на нас спаихме града и язовира.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя язовир се е напълнил за 1 час сигурно щом даже са нямали време да отворят крана
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизоро ще прави ревизия в Затворо.Нено Димов излиза да изпразни язовира.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типична герберска некадърност до преди месец язовирите бяха пресъхнали, сега пък са застрашени от преливане цялата работа им е такава некадърна.