Първа отрицателна проба за COVID 19 на детето на починалия медик

Чака се втората проба на сина на д-р Илиана Иванова
3 май 2020 18:00, Петя Славова
4
Първа отрицателна проба за COVID 19 на детето на починалия медик
Снимка: Bulgaria ON AIR

Отрицателна е била първата проба за коронавирус на 12-годишния син на д-р Илиана Иванова от сливенската областна болница, която почина заради усложнения от COVID 19, съобщава "24 часа". Взета е втора проба на детето и все още се очакват резултатите.

Днес 43-годишната педиатърка, която от няколко години работи в инфекциозното отделение на областната болница, бе погребана от майка си и съпруга си, след като РЗИ разреши на мъжа да присъства на погребението, въпреки че той самият е заразен с коронавирус и е под карантина.

Още по темата

Час по-рано десетки колеги и приятели се простиха символично с лекарката пред сградата на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. С минута мълчание и ръкопляскания присъстващите почетоха паметта на д-р Иванова, посветила живота си на това да лекува другите.

Директорът на болницата д-р Васислав Петров, заедно с началника на отделението по инфекциозни болести д-р Милена Ченкова и д-р Богдан Сотиров, председател на Сливенския лекарски съюз, припомниха саможертвата на своята колежка. Те изразиха надежда, че семейството й, което също е заразено с коронавирус, ще оздравее и ще се справи с тежката ситуация.

"От понеделник медици от Областната болница ще бъдат помолени да отидат и доброволно да работят един месец в инфекциозното отделение, тъй като там персоналът не достига", каза д-р Васислав Петров. Според него въпреки всички трудности това отделение ще продължи да функционира.

Освен колеги, за да почетат починалата лекарка пред лечебното заведение, където е работила тя, дойдоха и граждани, които поднесоха цветя и запалиха свещички в нейна памет, а някои си спомниха как д-р Иванова им е помогнала през годините когато е работилъ към Спешна помощ и в Инфекциозното отдоление на Областната болница, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. От там припомниха, че на 2 май вечерта колеги на д-р Иванова организираха бдение в нейна памет пред входа на Спешна помощ в Сливен под звука на пуснатите сирени на линейките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После пишете, че не бил опасен вируса. Имаме късмет, че навреме се взеха мерките.
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сега ? Шах с пешката .