Близнаци дариха спестяванията си на болницата в Плевен

Момчетата не винаги са единодушни, но за това били съгласни
5 май 2020 15:05,
10

Във време на пандемия десетки хора показаха, че кризата не е повод да спрем да бъдем добри. Изненади обаче ни поднасят и децата, които също се чувстват съпричастни.

Две близначета от Плевен дариха своите спестявания на болницата в града. Хрумнало им, след като видели по новините, че техен връстник е направил същото, за да помогне на местна болница в кризата с коронавируса.

Първокласниците Антонио и Евгени дариха спестяванията на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към плевенската болница УМБАЛ "Д-р Георги Странски".

"Събирахме пари за колело и плейстейшън и ги дадохме на болницата. Много добре се чувстваме, че сме дали на българска болница", разказаха момчетата.

Родителите също решили да направят дарение заедно с тях и закупили пералня за лечебното заведение. А гордата майка разказа, че въпреки честите разногласия между близнаците, те са били единни в решението си за дарението.

"Не си приличат, много се карат, но все пак са изградили нещо добро в тях, за което се радвам", посочи майката Ани Гъркова пред Bulgaria ON AIR.

От болницата изказаха благодарности на семейство Гъркови и своята радост, че такива достойни български деца растат в Плевен.

"Искам да изкажа огромната благодарност на най–малките деца с най-големи сърца по повод, че дариха от собствените си средства. Трогнати сме от техния жест. Благодарим на родителите, които са възпитали такива деца с български сърца", обяви д-р Айнур Талиб, старша сестра от Клиника по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Д-р Георги Странски".

От Клиниката вече са изготвили благодарствени грамоти за децата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
4
 
! Отговори
Стига популизъм преди 3 години
Медицина се прави не с жалки дарения, а с 8-10 % от БВП на бюджета, както е във всяка нормална страна. В Бг от 2% го повишиха на 4% и всичко ореваха. Правете си сметка в Германия за една пневмония касата плаща 7000 Евро за седем до 10 дни лечение, а в Бг-то до миналата година за седем дни лечение 480 лв. Сега вдигнаха на 520 и всичко ореваха. С 500 кинта не можеш и на хотел само да ядеш и сереш Бе, мед труда и лекарствата кой ще плаща???
8
1
 
5
 
! Отговори
1214 преди 3 години
Жалко е че държавата опира до дечицата да си покрива разходите, които са 50% кражба!Това е държавата на Боцко надупения от Банкя!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на децата. Сега има още пари за безплатни тестове в махалите
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалка история
5
0
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До КоткиИма неща, които са отговорност на държавата.Не е редно деца да събират пари за лечение в държавна болница. Не е редно да се събират пари за лечение на деца в чужбина.Не е редно да събираме капачки за кувьози в родилните отделения.Не е редно...
4
4
 
0
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Ами и да недоволства те, аз мисля че е похвално. Добре е децата от малки да се учат на гражданско самосъзнание. Не е толкова до парите в случая.
3
1
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Дотам ли я докарахме - децата да си даряват спестяванията на болниците, а те от своя страна да ги приемат!
2
1
 
6
 
! Отговори
Чужденеца преди 3 години
Не е правилно и редно хората, народа, децата да дават парите си за неща за който трябва да се грижи държавата-като здравето. Ако е така то ние се грижим за всичко, за какво са ни ония *** в парламента, да ни крадът и да се гаврят с нас ли? Време е да ги изринем и всички на стадиона да играй там шевната машина.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво момчета!Нещо позитивно!