Част от ромския квартал в Ямбол под блокада

Живеещите на седем от улиците са поставени под карантина
Обновена: 5 май 2020 07:36 | 5 май 2020 07:30, Камелия Цветанова
24

Започва масово тестване за коронавирус сред населението в ромския квартал на Ямбол. Причината е огнище на Ковид-19 с 11 заразени местни жители. От късно снощи под пълна карантина е поставена голяма част от кв. "Райна Княгиня".
Още по темата

Решението бе взето след спешно заседание на областния медицински щаб. Разположени са КПП-та в района и е въведен строг режим на преминаване само при неотложност. Изпратени са на терен и ромски медиатори.

"Имаше струпване на хора, но разговаряхме с тях, обяснихме им каква е ситуацията", посочи кметът на Ямбол Валентин Ревански, цитирин от Bulgaria ON AIR.

"Предприехме действия за ограничаване движението при влизане и излизане на лицата, които живеят на тези седем улици. Няма да могат да ходят на работа, остават тук в квартала. Започва масовото тестване на живущите по тези улици", обясни областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряйте границите да се връщат от където са дошли. Не ги щем в България - те даже не говорят български. Да им се отнеме гражданството!
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромовете са процентно най-много заразени от общата статистика. За обикновените хора не е толкова опасно - щом знаеш ***, вода, дистанция - проблем няма. И в САЩ казаха, че проблема е главно в гетата. Жалко, че всички страдат заради ***.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в село Градец, община Котел, как е положението?
10
0
 
18
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Беше ясно,че по-голямата част от болните са "новобългарите" и медицинските служители. Повечето българи си останаха там където си бяха,но братята се прибраха /берачи в Италия е фул от тях,просяци, джебчии, ***,крадци и други висококвалифицирани граждани на България. Много либерална страна сме. Кой ще ги лекува там?
9
0
 
18
 
! Отговори
КПП Гринго преди 3 години
При тях винаги трябва да им блокада и КППта
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само великденските разходки и лошите недисциплинирани българи са в дъното на проблема в ямболската махала.
7
0
 
22
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
Мечтаят тука разни за ефекта на естествения подбор, опасявам се, че и този път кариоките ще оцелеят. В крайна сметка това е вековна школовка сред смрад, мръсотия и говн@.
6
0
 
15
 
! Отговори
Ицо Пз преди 3 години
Очаквайте скоро и в Пазарджик
5
0
 
32
 
! Отговори
ямболлия преди 3 години
Така и не категоризираха гражданите по етнос. Не виждам нищо обидно в това, по който и да е въпрос Но ми е наистина интересно кои точно български граждани са диагностицирани с вируса. Да не се окаже, че българите (по етнос) не са чак толкова много и липсата на дисциплина засяга едни определени ...махали.
4
0
 
4
 
! Отговори
аноним преди 3 години
До Анонимен 2Дали разбираш или не : "Гарван на гарвана око не вади"
3
0
 
27
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Това племе ще затрие света!
2
1
 
33
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Генерал Мутафчийски каза :"Досега имахме дифузия! Сега имаме клъстъри!"Сиреч - досега имахме внос на заразени с коронавирус! Сега имаме струпвания от заразени на ограничени места - домове, улици, квартали!Какво следва?Със самолети,автобуси,леки коли се прибраха наши съграждани от силно заразени държави! За тях КПП нямаше, а карантина?! Готови ли са от министерския съвет за това, което следва? Кога ще се събудят калинките?
1
7
 
20
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
Масово ТЕСТВАНЕ.НА ГРАЖДАНИТЕ И ГРАЖДАНКИТЕ НА ЯМБОЛ ОТ ШЕКЕР МААЛАА ДОКТОРИТЕ ИМ ВЪРНАХА ТЕСТОВЕТЕ ОТ ВИДИНСКАТА ИНФЕКЦИОЗНА.АМА.ТЕ НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ И ЗА ТОВА ТАКА.