Търси се персонал за летния сезон по Черноморието

Обявени са няколкостотин свободни позиции
5 май 2020 19:20, Ния Христова
79
Търси се персонал за летния сезон по Черноморието
Снимка: БГНЕС
Заведения и хотели по Черноморието обявяват свободни работни места за летния туристически сезон и през електронната трудова борса на Агенцията по заетостта, предаде БНР. 
 
Търсеният персонал е разнообразен, въпреки настоящата криза от COVID-19
 
Обявени са няколкостотин свободни позиции, които включват готвачи, бармани, сервитьори, помощници за приготвяне на храни, домакини, икономи, друг обслужващ персонал, продавачи в магазини, миячи на автомобили и прозорци.
 
Датите, от които ще се наемат работници са от началото или средата на този месец, или от 1 юли.
 
Общините Несебър и Царево са обявили най-много свободни места, следвани са от Поморие, Приморско, Варна и Каварна. Всичките обяви са за работа на срочни трудови договори.
 
Обявените заплати за готвачите са между 1000 и 1 250 лева, за сервитьорите  - между 800 и 1 000, за помощниците в кухните и обслужващият персонал  - между 700 и 900 лева месечно. Такива са заплатите и за домакините и икономите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
Ангел-кува преди 3 години
нема стра6но-министерството и за това е взело мерки както и за вси4ко останало и работи по въпроса усилено ве4е неколко кодини,благоарение на което БГ туриаъм процъвтява та дори и вразва но само от време на време
68
0
 
15
 
! Отговори
kiril преди 3 години
Един съвет от мен:НЕ РАБОТЕТЕ ПРИ МУТРИ!
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В кой век живеят тези работодатели на морето просто не мога да проумея.. 700лв БРУТО на месец, за работа до скъсване по 12 часа на ден. И после чак се чудят защо нямало кадри? Преди 15 години работих в склад за строителен материал като товарач, и често си тръгвах с по 30-50 лева на ден, а тогава това бяха много повече пари от сега.
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не би ми стъпил кракът в хотел, чийто персонал е малцинствен. Остави корона-вирусните маали от които идват, ама то и понятието им за хигиена е на нивото на прародината им. В Ганг се къпеш, от Ганг пиеш вода, в Ганг .ереш и в Ганг изхвърлят полуизгорелия ти труп когато умреш от дизентерия!
65
0
 
28
 
! Отговори
Бай Мах - Майбах преди 3 години
Ако няма туристи за какво им е персонал!?Ако няма туристи и приходи, с какво ще платят на персонала?Все пак майбасите не са евтини, че да даваме заплати и на персонал!
64
0
 
15
 
! Отговори
ХотелиерРесторантьор преди 3 години
всичко, написано от мен , е ирония!
63
0
 
27
 
! Отговори
ХотелиерРесторантьор преди 3 години
Няма кадри! Правителството да направи нещо...Искам субсидии! Искам да ми се намали ДДС! ИСКАМ ДА НЕ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ И ТАКСИ! ДЪРЖАВАТА МИ Е ДЛЪЖНА! НАРОДЪТ Е ***!
62
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно младо момиче от нашия град беше работило на Слънчев бряг и хем не и платиха,хем се върна болна от тежкия труд до изтощение и се лекуваше и даваше пари за лечение и каза никога повече работа там,дори да умира от глад,представям си за по-възрастните какъв ад е.Работния ден не трябва да е повече от 7-8 часа на денонощие на този тежък труд,някой от инспекцията на труда следи ли изобщо какво става там и при какви условия живеят и работят хората?Да не говорим,че заплащането е смешно!
61
0
 
28
 
! Отговори
Смешник преди 3 години
И 50 години корона да има пак няма да има работници за теЗ смешни пари
60
0
 
34
 
! Отговори
ХотелиерРесторантьор преди 3 години
Търся персонал, с висше образование, с 4 чужди езици, с компютърна грамотност, с шофьорска книжка- включително автобус и камион, с познания по готварство, за работа в моя хотел на длъжност администратор-готвач-шофьор-снабдител-чистач-камериер-спасител на плажа-градинар-мияч на съдове,личен шофьор, и т.н.т., на гъвкаво работно време- работи се между 06.00- 24.00, с атрактивно заплащане/ 650 лева БРУТО- чистото е по-малко/. Ще се проведе събеседване само с избрани кандидати!
59
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези хора,не им ли дадете по 1000 ЕВРО заплати и не им ли осигурите нормален работен ден по 7-8 часа на тази тежка работа и тичане на крак,а не да ви работят като роби до пълно изтощение и повече от 8 часа и да им съсипвате здравето и да не имплащате,хора няма да видите,такива стиснати и алчни робовладелци,просто нямам думи!
58
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щяхте да взимате хора от Украйна и Молдова да ви работят? Къде са?Май никой не иска да работи за мизерни и смешни заплати за тежка работа!
57
1
 
38
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Някой управник що не си чукне главата и да си зададе следния въпрос. Защо, при положение, че имаме морски курорти, маса народ юри по чужди морета? Какво не ни е наред?
56
1
 
36
 
! Отговори
Доко преди 3 години
И Украинците вече не щат да ви работят! Преди 3 години бях на море в един комплекс до Балчик. Имаше една група бесарабски българчета. Спяха в прогнило бунгало, шефа ги сцепваше от работа от 6 сутринта-закуска, басейна, после стаите, обяда, пак стаите, басейна, вечерята и докато затворят ресторанта след полунощ и на сутринта пак в 6. Заговорихме ги какви са, що са и колко вземат. Даваха им от 700 до 800лв и въпреки, че идват от държава с мин. заплата от около 100$ казаха, че няма да повторят в БГ
55
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щяха да внасят украинци, монголци, китайци щото нашите не ставали и не искали да работят. Ахахаха ? Какво стана? Нещо май не им се получиха заплахите? Короната ще ги довърши гадовете алчни и лъжливи!
54
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези заплати които предлагат им пожелавам успех в търсенето. А иначе аз като турист,Гърция.
53
2
 
36
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН преди 3 години
Тази година ще бъде определяща за това ще има ли туризъм по Черно море у нас или не! Ако я карат "бизнесмените" по морето както преди, ще им останат в бъдеще само едни бетонни спомени и поръждясалите мерцедеси. Нека да са готови за бъдещи нулеви години.
52
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това надника ли толкова малко пари? Тия номера ги знаем, казват чисти, после - да, чисто бруто.
51
1
 
29
 
! Отговори
555 преди 3 години
Бе кой за 1000 лева ще отиде в центъра на заразата????
50
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Персонал в смисъл "роби"?