ВМА в Сливен временно ще приема болните от коронавирус в областта

Областната болница "Д-р Иван Селимински" не може да поеме повече пациенти
5 май 2020 02:00, Ния Христова
11
ВМА в Сливен временно ще приема болните от коронавирус в областта
Снимка: БГНЕС
Болните от коронавирус в област Сливен временно ще бъдат настанявани в инфекциозното отделение на военна болница - Сливен, след като отделението на областната болница "Д-р Иван Селимински" не може да поеме повече болни заради заразен персонал. Това съобщи полковник д-р Илиян Комитов, началник на клона на ВМА в Сливен, пишат от БНР.
 
В момента областния кризесен щаб провежда заседание. Към момента няма официална информация за броя на заразените медици от инфекциозното отделение. 
 
Д-р Комитов каза, че ситуацията е временна и се надява областвния кризисен щаб да вземе бързи решения. Той съобщи и колко свободни легла има на разположение в момента във военна болница. 
 
"В момента са приети 12 човека, имаме 8 свободни легла, така че към настоящия момент и ден няма притеснения за болни, които са съмнителни", каза д-р Комитов.
 
Стефан Радев, кмет на Сливен, по-рано днес каза, че общината ще направи всичко, за да може Инфекциозното отделение на областната болница да започне работа отново. 
 
"Каквото е необходимо като ресурс и логистика да осигурим, за да изпълним това, което предлагат медицинските власти и лекарите".
 
Д-р Васислав Петров, директор на областната болница, вчера по време на поклонението в памет на загиналата от COVID-19 д-р Илияна Иванова призова всички медици да станат доброволци в отделението, но към този момент няма появили се желаещи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наредете ги болните в махалата. Да си ги лекуват сами! Нали са безсмъртни нашите "сънародници".
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A zasto ne pokazvat sevdie arnaudova i boy borisov dnevni snimki i video ot portite na speshnata slivenska pomost?
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стефан Радев, кмет на Сливен, по-рано днес каза, че общината ще направи всичко, за да може Инфекциозното отделение на областната болница да започне работа отново.Ясно, до петък ще обучат 10 лекари.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако и във ВМА нивото на предпазване и хигиена е същото, то скоро Сливен ще остане без болница. Ясно, че при тоя вирус даже и маски и ръкавици не гарантират сигурност, но все пак да имаш повече заразени лекари и персонал от болницата, отколкото други пациенти, значи нещо сериозно не е наред в здравеопазването
5
0
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
"Бели Престилки- къде сте?? Хипократовата клетва явно е като клетвата на Политиците- Ние се кълнем да работим за благото на народа ))) Всичко е една голяма лъжа в БГ-липса на морал липса на солидарност- та вие се уплашихте от вируса -ами ако имаше война ?? Плевнелиев до скоро обявяваше война на Русия- 10 бомби и край -няма медици всички избягаха в чужбина )))
4
0
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Болници със заразен персонал?! Вижда се колко си е свършило работата Министерство на здравеопазването! То не бяха ПР акции в шивашки цехове и прочее! Европа щеше да снабдяваме!
3
0
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Цитат: "Дайте некой болен бре!"
2
0
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Съвсем до скоро битуваше една мантра повтаряна от всякакви икономисти и политици страдащи от тежък когнитивен дефицит,че България има твърде много болници,твърде много болнични легла,твърде много лекари.Закриваха се болници,отделения,даже се заговори и за нулев прием медицина.Сега изведнъж се оказа,че нищо от изброеното,не отговаря на истината.Спешно се откриваха инфекциозни отделения,търсеха се лекари.Има една поговорка,че "кладенец ,не се копае по време на суша"
1
0
 
11
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
ТЕЗИ ХОРА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО УНИЩОЖИХА ДОКТОРИТЕ КАТО НЕ ИМ ДАДОХА ЗАЩИТНИ ОБЛЕКЛА И ГИ ПРАТИХА НА СИГУРНО ЗАРАЗЯВАНЕ.