Втора жертва на коронавируса във Великотърновска област

Починал е пациент на 80 години
Обновена: 5 май 2020 15:45 | 5 май 2020 15:44, Нели Христова
15
Втора жертва на коронавируса във Великотърновска област
Снимка: Pixabay

80-годишен пациент, заразен с COVID-19, е починал във Великотърновска област, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Той е бил настанен в специализираното отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" през април. Имал е и съпътстващо заболяване - перитонит, съобщават от БТА.

От началото на извънредната ситуация в областта с COVID-19 са диагностицирани 23 -ма души. Нов пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран през денонощието, той е на 44 години, показал е симптоми, след като се е завърнал от чужбина, почувствал се зле и е потърсил лекарска помощ. Направен му е тест, който е с положителен резултат.

Мъжът е настанен в специализираното отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Установени са лицата, с които е бил контактен и те са поставени под карантина.

В специализираното отделение на болницата в областния град се лекуват осем души, заразени с коронавирус. Общо

882 лица са под карантина към момента в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ПЪРВЕНЕЦ преди 3 години
ПО ЛЪЖИТЕ е област Търговище. То цяла Европа и целият свят се заразиха, само там няма.Дано короната да накаже не народа, а главните лъжци.
11
0
 
0
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Короната ще - коси
10
0
 
2
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Той се върнал от чужбина, защо е бил контактен с лица тогава? Извинете, но какви са тези мерки? В моята работа аз съм в един цех с още едно 15 човека. Някои са сeлски сeляндурски сeляни от околните сeляндурски села. Каква ми е гаранцията, че няма в тяхното село няма някой селяндyр да се върне от чужбина, да ги събере на моабет за добре дошъл и да ги изпозарази и те да ми цъфнат на другия ден с Ковид на работа?
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нали не е бил на 102, млад си е заминал горкия.
8
0
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
а стига с тези стреяскащи се заглавия ..още една жертва...г-жце *** ,ВИЕ МАЙ НЕ ИСКАТЕ ДА се излезе от карантината ...а то няма за какво да пишете след това ,тй ли ?
7
3
 
2
 
! Отговори
Баи преди 3 години
За мен е редно столицата да бьде поставена под блокада до края на епидемията - ясно е че от тук тръгва цялата зараза и умират невинни хора , всеки ден четем за заразени или заврьщащи се от наи роскови региони прес - летище софия
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: тя 1 Ами сигурна ли си не е ли от 'столицата' голяма.
5
3
 
5
 
! Отговори
аноним преди 3 години
До Анонимен 3 80-годишен с перитонит - възпаление на коремната ципа!Завършва бактериално! Операция , ако не +++++! Шанса за ++++ и при операция навреме пак си остава за съжаление! Може да е прихванал в болницата вируса! А опериран ли е? Или си е починал само от вируса!? Тази история си търси Гешев!
4
2
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
Човек на 80 г. с перитонит. Имало ли е хирургическа интервенция и дали това не е изходът от нея? Ако пък не е имало, човекът си заминава. Дайте повече информация, че този път вирусът със сигурност не е причинил перитонита.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете, ама перитонит "съпътстващо" заболяване на Ковид звучи меко казано несериозно, дори престъпно.... Все едно на някой загинал в катастрофа да открият вируса и да пишат, че причината за смъртта е Ковид, а травмите от катастрофата "съпътстващи"... Гаврят ли се с нас или какво?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О Боже, перитонит не е заболяване!!! Той се получава като следствие, ако например имате апендицит или язва и тя се перфорира (спуква ) и тогава изтича стомашен сок, който може да доведе до интоксикация на организма, ако не се оперира моментално ! Но перитонит сам по себе си не е заболяване!!
1
2
 
12
 
! Отговори
тя преди 3 години
всички заразени по провинцията са от завърнали се от чужбина !