Армията празнува по време на епидемия - къде и как?

За първи път Националният военен университет е домакин на военния парад
6 май 2020 07:12, Ния Христова
15
Армията празнува по време на епидемия - къде и как?
Снимка: БГНЕС
Денят на храбростта и празникът на Българската армия тази година ще бъде честван в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново с парад на бъдещите офицери. В тържествата участие ще вземат министърът на отбраната Красимир Каракачанов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 

Над 250 курсанти в шест представителни блока и знаменен взвод, носещ знамената реликви ще участват в празничния марш при закрити врата:

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще приеме военния строй. По време на тържествата ще бъдат произведени 20 артилерийски салюта.

 
Президентyt Румен Радев ще произнесе тържествено слово в София. Той и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще поднесат цветя пред Паметника на незнайния воин.
 
Тази година в Пловдив празникът ще бъде отбелязан с прояви, съобразени с въведените противоепидемични мерки. Полети, демонстриращи бойните способности на военновъздушните ни сили ще се изпълнят в авиобаза "Граф Игнатиево". 
 
Полетите ще започнат 10 минути преди 11 часа. Ще летят самолети МиГ-29 и L-39 както и вертолети Ми-24 и "Кугър".
 

 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 патрон струвал 16 Евро каза ББ а са изгърмели 150 000 !Е на това му се вика залудо да пуцаш като на сватба а народа гладен
13
2
 
2
 
! Отговори
Гробарска оправия преди 3 години
Преди години /когато бяхме членки на Варшавския договор/ "мощта на армията" нибе сведена до водене на 24 часови бойни действия, докато изчакаме братушките от СССР да дойдат и сложат край на конфликта.Сега ще трябва да си платим през това време на бай Донча за да прати един самолетоносач от 6-ти американски флот в Средиземно море, който да се отклони от пътя си и акостира във варненското пристанище . . .
12
1
 
3
 
! Отговори
за армия не знам преди 3 години
Ама генерали-бол!
11
1
 
2
 
! Отговори
svetlio преди 3 години
До Life или жизньТова и с Макаров се сваля...ха ха!
10
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
празничния марш при закрити врата---Браво!!! -най после Армията да си прави Парадите на закрити врата -така най после няма да И се смеят и на маршировката и на ретроджипките- навремето Батето ( Иван Славков) на въпрос на журналист- Защо вече няма запалянковци по стадионите?? -Отговорът беше- Ами защо трябва да има ? футболът трябва да се играе на закрити врата )) хахахахаах
9
3
 
2
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
Именниците да не забравят да почерпят. Иначе ще покажем това което още работи. Да попитам само какво стана с вертолетите Bell!? Машинката е прекрасна и кара руснаците да вият на Умрело. П.С. Да напомня на Мутрата с прякор на Зеленчук, че генерали има само в Армията. Дуспата е изпълнена
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Миг-овете ще залепят ли стикери -F16
7
5
 
1
 
! Отговори
Хм, преди 3 години
Пир по време на чума!
6
4
 
7
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Ейййй,най-после дадоха възможност и на третия Генерал.Да поведе диванната армия.........От Дондуков 2 покрай Позитано 20 ,и дабият крак на Площата.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанката е ходиш в казарма виж шуйгу не и той дюстабанлия като бяла златка )))
4
4
 
3
 
! Отговори
COVID 19 преди 3 години
А на 9 май на червения площад ще парадирам само АЗ да им напомня на рашлите как ги бяха завряли в миша дупка през войната ....
3
7
 
6
 
! Отговори
не знаех преди 3 години
Охоо ,ама ние и армия ли сме имали !!! Армия имахме преди 30 год. ,а сега генералите са повече от войниците !
2
2
 
2
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Как ще набива крак като не е ходил казарма?
1
3
 
6
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Ако и Каракачака вземе да набие крак, ще има да хвърчат павета...