Големите градове осъмнаха без КПП-тата, какво сочат цифрите?

Над 230 000 души са били връщани от полицията
Обновена: 6 май 2020 09:54 | 6 май 2020 07:22, Александър Попов
125
Големите градове осъмнаха без КПП-тата, какво сочат цифрите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тази нощ КПП-тата на входовете и изходите на областните градове бяха вдигнати след издадената заповед от здравния министър Кирил Ананиев вчера.

Мярката бе въведена на 20 март и месец и половина излизането и пътуването до големите градове ставаше с попълнена декларация и посочена основателна причина.

Още по темата
От полунощ бариерите са вдигнати.

От 21 март досега са върнати над 230 000 души, извършени са проверки на 62 940 декларации.

3750 от лицата, които са декларирали, че отиват на работа, всъщност нямат регистрирани трудови договори. 528 от тях са регистрирани като безработни, съобщиха от "Пътна полиция".

Има 22 случая на грубо нарушаване на въведения режим, други са опитали да преминат без дори да спират на КПП-тата. Всички от тях са установени и са образувани досъдебни производства.

Има случай в Габрово на мотоциклетист, който преминавайки през КПП без да намали и да спре, е изритал дежурния с крак и му е нанесъл средна телесна повреда. По-късно е установен и е задържан.

Съставени са 21 215 актове за неспазване на въведените противоепидемични мерки, като 16 305 от тях са за неносене на маски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 116 (Борис)Стига вече с това умишлено понижаване на самочувствието на българина, особено на такъв празник!Не сме най-великата нация, но това не значи, че трябва да правим паметник на бай ***!Всички сме хора, навсякъде по света има недисциплинирани и невъзпитани хора.В Англия бяха съобщили за измамници, които издигали фалшиви КПП-та и се обличали като полицаи, като спирали и "глобявали" всеки който искал да премине с автомобил.А думата "хулиган" е английска!
73
1
 
9
 
! Отговори
До 116 Борис преди 3 години
Защо описвайки себе си, обобщаващ, че българския народ е като теб?!
72
10
 
3
 
! Отговори
Борис преди 3 години
Жалко че наистина сме толкова елементарен народ, който освен да се оплаква и критикува, друго не му идва да прави. В нищо не вярваме, всичко отричаме, все сме засегнати, а дали е правилно - на никой не му пука. Не съм привърженик на Борисов, но все някой трябва да създаде правила и организация в този тежък момент. Но ние не съдействаме, а търсим виновника.. И този път, както винаги, след добрите резултати, ще се удавим накрая на Дунав, дърпайки се един друг надолу в казана..
71
0
 
11
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До Бончо. Е, отговорът е глобата. Смисълът беше събирането на глобата! Въпросът сега е къде отидоха парите от глобите не само на КППТ-тата, ами и от тези, дето ги глобяваха че са седнали на пейка, че са без маска и т.н. КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ!!!!
70
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще ми разясни ли ползата от блок-постовете (КПП-тата)? Освен че разнасяха зараза...а това е една гордите мерки на тuквениците.
69
0
 
17
 
! Отговори
6 преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!! То и толупаа ще остане най срамната страница в историята ни. Че е *** и нагъл знаехме ама че е чак толкова.
68
3
 
10
 
! Отговори
Много хора грешно преди 3 години
интерпретират понятието "демокрация".То означава власт на народа,тоествласт на мнозинството над малцинството(в народа има различни мнения поред въпроси и тъй-като не могат всички да се осъществят,а има и взаимноизключващи се,се вземат тези,които са най-много).Не може заради комфортана единици да страдат всички.Егоистично и неуважително към хоратае плакането за ограничаване на нечии права.За съжаление заради нарушителитена реда страдат и коректните граждани.А освен права има и задължения.
67
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ля ляАко това е вярно, моториста в какво състояние е? Какви са му нараняванията? За мотора не питам!
66
1
 
15
 
! Отговори
Бончо преди 3 години
Какъв ефект имаше от тези кпп-та при положение, че "нарушителите" са хванати в последствие, т.е. преминали са кпп-то. Смисъл би имало ако такива са били спирани на него, защото глобата не предпазва от вирусите.
65
4
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Отвратителното на тези КПП-та беше, че хора свестни, честни и почтени, съвестни данъкоплатци, бяха третирани като престъпници. Бяха спирани, минаваха между заграждения, бяха проверявани и унижавани.Ако това е новият свят и демокрация, аз предпочитам да напусна тази част от света.По света има много държави.За щастие има и такива, където човек може да се чувства истински свободен.КПП-тата в мирно време, ще останат една от най-срамните страници в българската история.
64
0
 
28
 
! Отговори
Анализирай това преди 3 години
Това са резултатите от репетицията за полицейска държава с етикет "демокрация"...(на запад му викаха диктатура)
63
5
 
32
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
до 106През социализма такива КПП-та по пътищата никога не е имало !КПП-та имаше само на военните поделения, затворите и сградите на властта.Такава гавра с народа дори комунистическите сатрапи не са си позволявали.Живял съм по онова време и го помня добре.Днес живеем в по-ужасни времена.
62
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката 15 полицая на едно КПП! 15 села можеше да имат защита. Но те са изкарани да надзирават съвестните граждани.
61
1
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
мотористът не е намалил и е изритал полицая - човеко пишещ тази статия ясно ли Ви е че няма как да се случи това ?!
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
един преятел ме помоли тука да питам, кога се очаква пика?
59
2
 
13
 
! Отговори
Писна ми! преди 3 години
Как може да добиеш висше и да не правиш разлика между цифри и числа? Цифрата е знак, с който се изразява число, престанете да използвате цифрата като число, това показва колко сте т.ъпи!
58
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия КПП-та кой ''умник'' ги измисли?Абсолютен социализъм!Това е против конституционните права на хората,да не говорим,че нямаха никакъв ефект,а само пари от глоби събират.Страшна тъпанарщина!!!!
57
2
 
21
 
! Отговори
Пламен преди 3 години
Ще му ядете *** на Тулупа Светая-Светих поне още десет години. Заслужавате го! После си изберете за Министър-председател Водач на пътностроителни машини, ако има и стаж две -три години...
56
1
 
13
 
! Отговори
до ГЛАВНИТЕ БУКВИ преди 3 години
А бе убавец, я ходи си купи водомер да се премериш колко си гола вода. И искам да те видя на 14 май от 12 часа пред парламента като си толкоз ербап и искаш да биеш мутри наляво и надясно. И аз мога да съм ербап и да обиждам другите на панелени плъхове в чата след като никой не ме вижда и не може да ме положи по врата.
55
2
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯ 102 И двете.