От днес ресторантите отварят врати, какви ще са мерките?

Заведенията трябва да спазват строги мерки заради епидемията
6 май 2020 08:30, Ния Христова
71
От днес ресторантите отварят врати, какви ще са мерките?
Снимка: БГНЕС
Част от ресторантите се готвят още днес да отворят врати. 
 
Заведенията ще трябва да спазват строги мерки за спазване на противоепидемични правила, като засега получиха разрешение тези с открити площи. 
 

Последните изисквания към ресторантьорите са разстоянието между масите да е 1,5 м, а не 2,5 м, както гласеше първоначално заповедта на здравния министър.

Още по темата

Персоналът трябва да е с маски или шлемове. Собствениците са длъжни и да дезинфекцират обектите. 

Ресторантьорите са силно притеснени за бизнеса си. Повечето от тях смятат, че при тези условия на пандемия по-голямата част от тях ще фалират.

Българската асоциация на заведенията е представила от името на целия бранш конкретни икономически мерки. Сред тях са намаляване на ДДС за период от 12 месеца на 5%, удължаване на действието на мярката 60/40 и след отварянето на заведенията, както и промяна в критериите за кандидатстване по нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам има опашки от хора)печелбарите ще има да чакат клиенти
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клиентите ще бъдат наредени през 1,5 метра - мангър, чалгар, мангър, чалгар...
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим дали ще се напълнят!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обещаха да фалират след забраната на пушенето на закрито. Не изпълниха обещанието си. Сега пак обещават да фалират. Лъжливите ресторантьорски овчарчета пак лъжат. Няма да фалира никой, само ще затворят и ще изгонят работниците. Това не е фалит, а прекратяване на дейността.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторантьорите не плащат ДДС. Искат да си присвояват 15 процента ДДС.
46
1
 
0
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
Работил във всякакви кухни. Никъде не съм видял върната храна от масите да се заделя, на някоя сватба дори връщат порциите така както са ги сервирали-дори така заминават за прасетата.Имаше случай с едни приходящи сервитьори, които отделиха 2 порции и след 5 минути дойде шефа , и уж случайно попита ,защо са там- и веднага ги сурнаха в кофата.
45
1
 
1
 
! Отговори
100% 80-процентник преди 3 години
Хахахахаха , За 5 години не успяха да ги на карат да забранят пушенето в затворени помещения, пък вие очаквате да спазват някакви измислени ограничения , заради нещо в което 80% от българите не вярват че съществува...
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остават им от вчера и преди вчера, и преди преди вчера кюфтета, пържени картофи, пържоли, зеленчуци, ориз, филии хляб и..., което в нормалния свят всеки божи дeн се проверява и задължително се изхвърля, заведенията бг-ски, го съхраняват във фризер, за да го препържат и претоплят в следвашите дни. Отдавна им се навиваше въжето, де, вирусчето само ускори работата. На контролните органи също им се развали рахатлъка.Ако те си оправдаваха заплатите, ресторантите щяха да да са в час.
43
0
 
12
 
! Отговори
БГ МАМА преди 3 години
Ееее, най-сетнИ! Сега мога да завИдЪ дЯцата да хапнат в рИсторанЧИ. Ни може само на разходки без малко да се поглезим и в някое рИсторанЧИ да хапнИм и пийнИм. Ааа, нИ можИ така да забраняват на хората. Ко беши туй нЯщо? Всичко е заради пет жи мрежата. Бил Гейтс и илюминатитИ от САШТ искат да сложат чипУвИ на всички и затова готвят ваксина за измисления вирОс. Аз чИта най-умните групи във фейсбук и съм подготвИна! Днес ще потъркалямИ малко кИбапчИта с дЯцата на рИсторанчИ в знак, че победихме!
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ми сервира Мистър Коса, дето го дават да мрънка постоянно по ТВ, ще ида да ударя едно еспресо в коптора му
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами аз свикнах да пия капсула на 50 стотинки от магазина. Хем си вземам вода и банан и става общо 1,5 лева. Как сега да ида да пия кафе и вода за 4 кинта
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 53 Ти от Марс ли идваш, че за пръв път чуваш за кръгли маси предназначени за 4 човека около нея ???Боже, колко мъка има по този свят, Боже!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 47 В наредбата има САМО едно условие- масите да са на 1,5 м една от друга.Какви ограничители те гонят, какви махания на столове? Значи той има 5 маси но ще махне половината столове защото РЗИ нямало да му разреши иначе да отвори???Много фантазираш вече. Чудиш се как да се измъкнеш за да ми опонираш. ))))
38
0
 
6
 
! Отговори
Мой преди 3 години
Ти с тея кръгли маси голям го извади!Адам акълия си,учИн чуек дет са вика!Давай смело в теб ни е надеждата!Партия ще правиш ли?
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 47 К'во стана, мозък? Видя ли че наредбата издиша за кръглите маси?
36
1
 
15
 
! Отговори
Айде преди 3 години
Марш към кръчмите ту лупи,да може и крачмарите ту лупи да са щастливи.Надувайте чалгата е ефтината бира!Пиите шльокавица и разказвайте колко сте велики.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 43 Мозък, приемаш ТИ само, че масите са квадратни. На този свят има и кръгли маси с диаметър 80 см. К'во правим тогава ако от едната маса до другата има 1,5 метра и около тези кръгли маси има 4 стола? Аре да ми измислиш сега как ще стане номера как клиентите от едната маса които са с гръб един към друг с клиентите от другата маса.... ще са на разстояние 2 метра един от друг, МОЗЪК!
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен дискотеките в студента ме интересува как ще стане работата
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собствениците мерят разстоянието между масите от центъра на едната маса до центъра на другата. Ако масите са квадратни със страна 1 метър, то между центровете на само на масите имаме 1 метър. Между масите дори няма място за два стола по 60 см., примерно. А от къде ще минава сервитьора като сервира поръчките?Пълна тъпотия!!!!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От маса до маса 1,5, по 50 см. стол на маса. Остава растояние между 2 семейства 50 см хаха. Идвам да седна кафе, вие ме почакайте