40 крави вдигнаха на бунт цяло село

Били отглеждани в центъра на селото
7 май 2020 15:54, Ния Христова
29
40 крави вдигнаха на бунт цяло село
Снимка: Pixabay

Стадо крави успя да вдигне цяло село на бунт. Жители на село Сборище изразяват недоволство срещу свой съселянин, който отглежда 40 крави в центъра на населеното място. Организирана е подписка за изселване на кравите, които според хората разнасят бълхи и кърлежи. 

"Проблемът е от 5-6 години. Постоянно подаваме сигнали и изпращаме докладни", заяви кметът на селото Злати Златев в ефира на Нова ТВ.
 
"Говорили сме преди със собственика. Управата и отговорниците за селото не могат да му наредят да премести кравите. Днес ги е скрил, защото е разбрал, че ще има екип на телевизията", каза един от недоволните жители.
 
Местните хора са създали и подписка за изселване на кравите, в която до момента са се подписали 150 души. 
 
"Водили сме много срещи и разговори със собственика. Обектът е регистриран, така че ние не можем юридически да го принудим да премести кравите. Налагали сме му санкции. Предлагали сме му да ги изведе някъде извън село, но той не иска", заяви Атанас Атанасов - кмет на община Твърдица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Стига си писал глупости. В Англия, Германия и Франция фермите са вътре в населените места. Мирише се не трае. Когато започнат да разхвърлят тор по нивите и пасищата,жална ти майка.В Швейцария пък да не говорим как е.И *** само да ти кажа,че в тези държави никой не мрънка. Напротив! Уважават и защитават своите фермери с цената на всичко.Хората там са умни и знаят от къде и идва храната.
23
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 3 години
Трябва да му помогнат да си направи фермата извън селото на разстояние определено според закона и един декар му стига за 40 крави, за обор, двор, хранилки,стаи за работници, складове, сеновал, и тн.
22
1
 
8
 
! Отговори
Антон преди 3 години
И какво толкова ви пречат кравите,колите не ви пречат а кравите пречат много са интересни.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА СИ НАПРАВИ ФЕРМА ВЪН ОТ НАСЕЛЕНОТО МЯСТО , С ОТСТОЯНИЕ ОТ НЕГО , СПОРЕД ИЗИСКВАНИЯТА НА ЗАКОНА!ВСИЧКИ ЖИВОТНОВЪДНИ ФЕРМИ В САЩ И ЕВРОПА --СА ВЪН ОТ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА!ТОВА Е ЗАКОННО ПОЛОЖЕНИЕ!
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив има как да стане като се определят дадени маршрути за извеждане на животните и като ако има замърсяване да се почисти ,не само тук гледаме крави -в скандинавските страни също гледат крави но там хигиената е безупречна ,защото се спазва -така че няма проблем и у нас да се спазва -не само да си бием гърдите че гледаме крави -трябва дисциплина и хигиена -такава и сега няма гледайки как се носят маските на обществени места
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с кравите не е само в посечено село , а навсякъде по-селата ,защото не се спазва уредбата как трябва са се извеждат животни на паша и те минават през няколко улици по селата -това е проблем не само в това село
18
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искате да ядете истинска камчия с вкус на месо и едновремешно сирене и кашкавал с вкус на мляко. Ама не искате да ви мирише на крави. Е, няма как да стане. Нагъвайте сурогати с палмово масло и се тровете с двайсетгодишно замразено бразилско месо с вкус на повръщана пластмаса и продължавайте да се правите на граждани. Преди трийсет години всяка селска къща отглеждаше по 1-2 крави, няколко прасета, до 5-6 овце или кози, много често и магаре, патки, кокошки и на никой нищо не му миришеше.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се преместят на жълтите павета. Немедлено. И Баце да ходи с джипката да им носи фураж и вода и вечер да ги дои.
16
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не разнасят кравите.Като им пречат ,да се вдигнат и да му помогнат 1) да си модернизира обора,така ,че да има хигиенни условия или 2) да се намери място извън селото,където да се преместят кравите със собственника,ако той е съгласен.
15
5
 
7
 
! Отговори
Е преди 3 години
Това е нещо като "Али-баба и 40-те крави-разбойнички" !
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как може крави да вдигат бунт, на кво мяза тва!
13
2
 
23
 
! Отговори
и ... преди 3 години
аз също искам да имам стопанство, но извън селото, но ...... ако това стане, а за отва са ми необходими поне 100 000 лева, то ...то няколко дни след като се окажа, извън пределите на селото, ще започнат атаки по моето стопанство.През 2015 г. Кмета на селото който беше подкрепян от ПП ГЕРБ се опитваше да ме шантажира, да пиша писма доноси до различни места само и само да ме склони и да му подарявам (!..) ей така пчелни семейства, защото неговата щерка участваше по мярка 6.3.Това съм го прежив
12
4
 
23
 
! Отговори
Вималачандрагупта преди 3 години
Кравите са свещени животни, не ги закачайте. А техният пастир е жив образ на Кришна.
11
5
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Нямат основание! Кражбата е законна!
10
4
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Нямат основание! Гаражната е законна!
9
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне отглежда нещо, вие само пред компютрите седите!
8
2
 
20
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Е това е България,само София и Варна и още няколко други града,а селата са оставени на самоуправление,а там по-селата и малките градчета са оставени на ...самопроизвол и на произвол на една част от *** ...полицията не ги пипа ,само им чете евангелието .. .Трябва закон и затвори за 10% от криминалните елементи и след 6 месеца ще тихо и спокойно .
7
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за тая цел има ферми на края на селото с отстояние и тн , не може да седнеш да вечеряш и да миришеш лйната и кравите на комшията да ти мучат в спалнята щото е рушветшия ие платил да му узаконят краварника на центъра на селото
6
7
 
29
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Да бе, да ги изкара извън селото, и на другия ден да види, че са му обрали кравите!
5
11
 
14
 
! Отговори
Жеко преди 3 години
В БГ е така. Трайте си. Няма кой да вземе мерки, ако не се изкарат пари от това.