Ямболската болница с леглова база, но с недостиг на медици

Кметът: Ромският квартал е с ограничено придвижване на хора
7 май 2020 09:51, Анисия Иванова
10

Започна масово тестване за коронавирус сред населението в ромския квартал "Райна Княгиня" на Ямбол. Причината е огнище на коронавирус заради заразени местни жители, а жертвите там са вече 2. Могат ли да се справят болниците със заразените?

"Вчера имаше заседания на областния медицински съвет, има още няколко случая в останалата част на квартала и взехме решение да действаме веднага. Вече в целия квартал е ограничено предвижването на хора", каза в ефира на "България сутрин" кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Още по темата

По думите му в квартала живеят около 8-9 000 души.

"Вчера имах разговор с ръководството на болницата, казаха ми, че засега леглова база има. Единственото притеснение е, че няма медици. Призовавам всички доктори и медици, които могат и искат да помогнат, да се отзоват в помощ на ямболската болница", апелира кметът на Ямбол в ефира на Bulgaria ON AIR.

Клипове се появиха в социалните мрежи, че хора от квартала се събират на купони.

"Не мога да налагам глоби, аз изпълнявам в тази ситуация заповедите на РЗИ-Ямбол. Глоби могат да се налагат от полицията и от РЗИ-Ямбол. Всеки, който желае да направи подобна провокация, може да заснеме такъв клип", подчерта Валентин Ревански.

Той добави, че в понеделник цялото ръководство на общината е било там и е поставило първото ограничение в кв. "Райна Княгиня".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
да продължа.Убеждаваше ме, че инсулт не е имало, а и за неграмотния беше ясно, че десностранната плегия не е дошла от нищото.Направиха грешката да ми дадат диска и друг специалист каза, че инсултът е безспорен.Мнението му беше, че фатално са закъснели. Пак казвам, съжалявам, че не бях в състояние да се разправям със съдилища, защото майка ми рухна и тя си замина след него. Когато има безспорни факти, изключвам емоциите.
6
0
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Четене с разбиране, ама много не ти се отдава. Написах, че не са отстранили веднага тромба, а са го оставили за операция за другия ден. В такива случаи се предприемат веднага действия. Той е издържал 8 часа със запушена артерия и прави първи инсулт, вечерта и втория. И какво - махнаха тромба след 24 часа, за да вземат парите по пътеката. Няма да забравя как докторът каза "Аз си свърших работата". Ми да бяхте я свършили когато е трябвало, а не след дъжд качулка. А д-рМинева ме убеждаваше, че инсу
5
0
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Ами ангажирайте лекари от частните болници. Давате им субсидии като на държавните, а като опре яйцето от.зад те се дърпат и никаква помощ от тях. Мобилизирайте ги, в крайна сметка ги доведете да лекуват заразените/болните с полиция и прокуратура. Ама не ви стиска или не искате. Комбина ли работите? Тя излиза, че лекарите в държавните болници трябва да работят, да се заразяват и умират, а онези в частните болници си чешат не.що си и гледат отстрана сеир....
4
0
 
8
 
! Отговори
попа преди 3 години
Ямболската болница си е на ръба на оцеляването от край време..след 12 години гербаво правителство,гербав кмет и гербав шеф на болницата - това е резултата..некадърност и корупция..ама то какво да ви разправям - вие не сте слепи - навсякъде е така..
3
6
 
7
 
! Отговори
Ямболската болница преди 3 години
Ми те по-добре да нямат медици, та болните да имат шанса да оцелеят.С изключение на няколко истински лекари, /говоря за хуманност и компетентност/, останалите по-добре да ги няма. Горчив личен опит и не ми се разказват подробности.Няма да стигне мястото и не бях в състояние да се занимавам със съдилища, след като баща ми си замина след "навременната" хирургическа интервенция, направена след 30ч. при навреме установена запушена артерия и вследствие 2 инсулта. А е бил там навреме и е издържал8часа
2
0
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
НА ЛЕГЛАТА ДА СЛОЖАТ БЕЛИ ЧАРШАФИ
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като има легла, да настаняват болните, да лягат и да чакат. Когато (ако) се появят медици, ще ги лекуват и без това зор няма. Мангъров каза, че просто на болните трябва да им мине. Освен на онези 4 процента.