Обновяват 117 блока по програмата за саниране през 2020-а

Завършват последните одобрени догодина, ще продължи ли?
29
Обновяват 117 блока по програмата за саниране през 2020-а
Снимка: БГНЕС

14 022 жилища в общо 195 многофамилни сгради са обновени през 2019 г. по националната програма за енергийна ефективност.

Това става ясно от одобрения от правителството доклад за напредъка по изпълнението на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството програма през изминалата година.

Към 31 декември 2019 г. със стартирани дейности са 98,9% от всички 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране по програмата. От старта й през 2015 г. до 31 март 2020 г. общият брой на санираните блокове в страната е 1854.

От въведените в експлоатация през миналата година 195 сгради най-много са в Област София - 56, следва Пловдив с 24, Сливен - 16, Добрич - 16 и Хасково - 10.

В края на 2019 г. в процес на изпълнение на строително-монтажни работи са били 91 сгради с 6615 жилища. Предвижда се през 2020 г. да бъдат обновени още 8737 жилища в 117 блока, като последните обекти се очаква да бъдат завършени през 2021 г.

Отчетените резултати потвърждават, че интересът към програмата продължава да бъде голям. Наскоро стана ясно, че се обмисля тя да бъде продължена, но с поне 30% участие на етажната собственост.


29
Още по темата: саниранеМРРБсгради
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
7
 
! Отговори
марко преди 8 месеца
тези велики гробари възобновяват славното дело да се краде в България,безспирно,неуморно,непрестанно,дори световно!дано се задавите,вече!
26
0
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 месеца
Парите за стиропорчето са заем от ББР( Бълг. Банка за развитие). Не са от европроекти. Държавата ще изплаща кредита като вдигне данъка на стиропорения апартамент. Нищо безплатно няма на тоя свят освен смъртта.
25
0
 
7
 
! Отговори
МАФИЯ преди 8 месеца
Охххх-добре ще захлебим по време на таа чума....
24
7
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 8 месеца
В тази ужасна ситуация да се отделян милиони за саниране , това е лудост. Незабавна да се спре тази порочна практика.
23
2
 
7
 
! Отговори
сметки 2 преди 8 месеца
Та аз си правих(наех фирма :)) изолация миналата година и ми излезе 1200лв
нали осъзнавате, че на 17000 30% са около 5000лв
Ай де направете си сметка къде отива разликата
22
1
 
11
 
! Отговори
2Loop преди 8 месеца
Вместо да се постои Белене, и да имаме евтин ток. Милиардите накрая ще са същите...... Но от саниране може да се краде! А токът ще става все по-скъп !
21
2
 
5
 
! Отговори
сметки 1 преди 8 месеца
малко аритметика.
преди 2 години "санираха" блокът на майка ми колко калпаво е отделен въпрос.
излезело, че струвало по 17000 на апартамент (тук говорим без покрив понеже покрива беше направен преди това и без ВиК понеже блокът си плати за него и без мазетата незнам защо не ги изолираха), 17000 за за стиропор,мазилка и боя и няколко апартамента дограми но със сигурност не много (примерно нашият апартамент беше със 6 камерна те слагаха 4 камерна )
20
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 8 месеца
Колеги, не забравяйте, че санираните сгради се приравняват на ново строителство.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За пълно затъпяване и умопобъркване гледайте ТВ Алфа.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От Атака казаха, че после ще им вземат санираните жилища.
17
6
 
16
 
! Отговори
Политическият труп преди 8 месеца
Боко е пътник пере пари в глупости ... фалиралият Левски , панелни коптори , разпадащи се пътища кражби кражби къщи за тъщи това е Бг една фалирала *** дори Албания вече е пред нас погледнете новите пътища в Албания с ВМРО *** *** на Макетата слуша в автомобила си поп македонска чалга тотално национално предателство купено с гласа на шепа роми и подмазвачи.
16
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Като са от ЕС, пак са от нас. И стига с тези комунисти. Аз също не съм съгласен с това саниране, крайно несправедливо е, познавам няколко с по пет жилища, санирани безплатно, и таива, санирани със заем. По-добре да се влагат в предприяия.
15
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
До анонимен ....Защо трябва държавата с пари от всички нас да санират блокове на някойси..........

парите са от ЕС другарю комунист.
14
12
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Хахахааааа, комунистите ревът на умрело............ Боко санира на хората апартаментите, а после се чудят *** кой го избира :))))))))))))))))))))))))))
13
5
 
12
 
! Отговори
актьор от масовката преди 8 месеца
Серийният български филм "Голямото ужилване на населението на територията" продължава с голям успех.
12
5
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Защо трябва държавата с пари от всички нас да санират блокове на някойси.Това саниране се прави от фирми близки до управляващите за което навярно се дава няккакъв % за това.Щом санирането ти е безплатно ти не можеш да имаш изисквания за качество прави се с евтини и некачествени материали от не можещи майстори и то много скъпо.Но не можеш да имаш изисквания защото не плащаш ти и те ти казват"на харизана кобила зъбите не се гледат"и след година две санировката пада.
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
безплатно саниране!
единственото безплатно нещо на този свят е сиренцето в капана за мишки!
и я ми кажете как така нещо,което се представя за безплатно, струва няколко милиарда на българския данъкоплатец.ромските барони доволно потриват ръце-ще падне голямо крадене!а и в интерес на истината такива панелки в германия не ги санират,а ги взривяват!
10
5
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 8 месеца
Ще се купуват нови гръцки острови и къщи в Барселона !!! Явно...
9
3
 
14
 
! Отговори
мак преди 8 месеца
Това, което получаваш за без пари, не се пази. Интересно, в какво състояние ще бъдат тези блокове след време. Плюс това санирането не може да мине без кражби, пестене от качеството на материали и калпава работа на бг майстори.
8
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българинът е толкова изпростял и озлобял, че и пари да му дават, той не знае как да ги вземе.