Собственици на заведения не бързат да отварят, но защо?

Несигурността около коронавируса спира бизнесът да заработи
7 май 2020 20:04, Петя Славова
29

Собствениците на заведения по морето все още не са ги отворили. Очаква се, че ако концесионерите бъдат принудени да не събират такси за чадъри и шезлонги, те ще увеличат наемите на заведенията. Заради тази несигурност голяма част от тях все още не са отворили, съобщава Bulgaria ON AIR.

Един от култовите плажни барове в Бургас все още е затворен. Разхождащите се по плажа бяха разочаровани, че няма къде да седнат с приятели. И докато заведенията в Морската градина са почти празни, в центъра на Бургас кипи оживление.

Очаква се концесионерите на плажове да получат компенсации от държавата, за да не събират такси за чадъри и шезлонги това лято. Междувременно вестник Sun призова британците да почиват през юли в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
И да бързат клиенти няма.
23
0
 
1
 
! Отговори
fact преди 3 години
До *** мутрето изгоребраво,браво,браво.щот ние, българчетат като ги съдиме ни пращат биячи.Айде от греът британ да ги почват! И по-бързо така.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой бърза да отвори?Само хората на ГЕРБ отварят!!!!Другите ако отворят ги чакат зверски проверки,телевизии и санкции,че са пръднали звучно!!!!В Помияристан няма да има истински заведения скоро!!!Маргиналистан!!!!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви заведения, ресторанти ли, капанчета ли, кафененца ли? "Заведения" е много общо и подвеждащо. Например миналото лято помагах за кратко на един приятел и за първи път видях клиенти да спорят и да искат отстъпка за крайната цена, въпреки че има меню, табела и т.н. Все едно са на пазара.. До него има две баничарници, честно не могат да вдигнат глави.
20
10
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
до АБВИ да, днес бях на кафе !Изобщо не ме е страх. Седях на открито, любувах се на слънцето и вятъра.Все нормални ЧОВЕШКИ неща, които очевидно за вас са чужди.Гледах минаващите хора. Чувствах се жив ! Част от един човешки кошер, който ми липсваше през последните два месеца.Защото човекът е стадно "животно". Колкото и да се опитват да ни разделят и отчуждят няма как да се получи. Или поне не задълго.А, вие се крийте под дивана да не ви напипа коронавируса.*** !Извинявам се на някои.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има едно кафе Juan Valdes се казва, колумбийско.Опитайте...невероятно е.Един чичко със сомбреро и магаренце са на картинката на пакета.
18
12
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
До АБВТук пишете някакви скотове. Един си носел кафето в термос. Получи 16 плюсчета.Дали моят живот е по-жалък от вашия силно се съмнявам.Аз не съм ресторантьор, но с удоволствие сядам в кафенето да си пия напитката.Ходя и на пица, и на ресторант.Вие сте *** скотовете верно !Радвате се тук, че хората фалирали.Завистници жалки !Мутри били хотелиерите, мошеници ресторантьорите, само вие сте убави !Давате ли си сметка колко много обикновени бъргари живеят от малко завадение или хотелче?
17
3
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!! - 6Даааа, не е лесно да си малко умен! Ако има класация за малко умен, ти ще си претендент за първото място! Както каза един от предните коментиращи, живота ти е голяма трагедия.
16
3
 
4
 
! Отговори
Heavy преди 3 години
Особено Туция...
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален българин ходеше по нашите курори - мръсно, скъпо, лошо обслужване. За почти същите пари можеше да се отиде на много по-хубави места - Испания, Италия, Гърция, Туция...
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка година хотелиери и ресторантьори са недоволни и се оплакват от ниски печалби!
13
0
 
23
 
! Отговори
ГГЗ преди 3 години
Лакомията глава затрива.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно в. Сън ще каже и англичаните ще бегат да дойдат в България вие се чудите с какво да си зъпълвате времето по програмните тел и вестници.
11
0
 
13
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Напротив, всичко е отворено. От 24 часа се люлея пиян като прасе от кръчма на кръчма.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!Съчувствам ти... Живота на един T'ъпак е истинска трагедия...
9
1
 
6
 
! Отговори
още нещо преди 3 години
До KafeИрландско каФе,радва най-добре!
8
2
 
34
 
! Отговори
Kafe преди 3 години
Свикнах да си нося термос с кафе. Сега ми се вижда абсурдно да давам пари за кафе в заведение. И да, цените имат значение.
7
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо... да отидеш на заведение по време на епидемия е абсолютно лекомислено.... Второ, защото знаят, че не е здравословно, човек да си играе с огъня... А и по време на всякакви епидемии е абсурдно, човек да се отпусне на такова място...
6
21
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Защото Бате Бойко разбира от бизнес, колкото баба ми от военна музика.Той си мисли, че бизнесът е като някоя порта. Затваряш я, когато поискаш и я отваряш на мига щом си пожелаеш.Даже може да я отвориш, ама не баш. Така полуотворена да е. Даже на 30% ... :)След гаврата с целия български народ, сега е време за гавра с бизнесите поотдеблно.На дневен ред са ресторантьорите. С абсурдните изисквания мнозина от тях изобщо няма да отворят, а останалите няма да работят дълго.Коронавирусът е измама
5
3
 
39
 
! Отговори
бургазлия преди 3 години
С кръчмите вече приключихме !! С приятели се събираме на пикници в гората , и е невероятно !! Децата са най-доволни !