Защо Франция не пусна българите в Париж?

Хората бяха блокирани на летище ''Шарл дьо Гол"
7 май 2020 22:15, Петя Славова
25

Над 70 български граждани бяха блокирани на летище ''Шарл дьо Гол" в Париж. Те не бяха допуснати да влязат на територията на Франция заради промените в разпоредбите в условията на пандемията от коронавирус.

В страната нямат право да влизат хора, които нямат постоянно жителство. Групата е пристигнала на летището на 5 май, като работниците били наети в България чрез посредническа фирма. Сънародниците ни се прибраха по-рано днес у нас, припомня Bulgaria ON AIR.

Част от тях са родом от русенското село Вокил. С тях се срещна кореспондентът ни в Русе Рени Минкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно на българската граница трябва да допускат хората, които отговарят на изискванията на държавата за която заминават и им се обяснява и просто не ги допускат.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена му не е можла.....журналистката, какъв е този стил и изказ.
23
1
 
3
 
! Отговори
До баба мара преди 3 години
Само като видях, че България е написана с малка буква и ми стана ясно, че няма смисъл да продължа да чета, но си казах какво пък..., за да стигна и до втори път България и след това Испания отново с малки букви... Да не говорим, че познанията за това кои граждани се допускат да влизат на територията на страната ни е на ниво 0!!!
22
4
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
а в българия е разграден двор кои откъдето си иска пристига и разнася заразатауправниците да гледат какво правят прословутите демокрации и да правят катотях и в българия може да се отглеждат ягоди боровинки и малини защо да гивнасяме от испания на висока цена
21
1
 
7
 
! Отговори
13723 преди 3 години
Франция си спазва собствените правила за безопасност и определените дати и срокове. Да, днес се чуват критични гласчета от страна евроинституциите, но те остват без отзвук, тъй като всяка членка се грижи самостоятелно за здравето и живота на своите граждани. Големите концерни въвеждат за постоянно хоум офис за всички свои служители, които могат така да работят - защото милиардерите умеят да сметнат разходите за поддръжка на офис, режийни и пр. А нашата държава и национално отговорнит капитал?
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой им е обещал, че ще ги вкара във Франция?Който ги е заблудил и им е взел пари за работа във Франция, сега ще им върне ли парите?
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една хубава новинаБраво на Макрон
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Франция не пусна българите в Париж?Защото си имат собствени джеб.чий.ки
17
2
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Е как защо ??? Защото не са българи !!! ,,Български граждани,, е различно от ,,българи,,...
16
1
 
13
 
! Отговори
ира преди 3 години
Много държави спряха категорично полетите. Няма, ще се пробвам, няма, аз все така пътувам. Въпроса е защо нашите сънародници мислят, че ще влязат във Франция, след като имало спиране от 8 април?
15
3
 
16
 
! Отговори
А защо България позв преди 3 години
Как защо? Защото има заповед от 8 април. Въпроса е, защо България позволява такива пътувания, напред-назад? Колко много ресурси и усилия се пропиляват. И защо не спряха тези полети, що за врява?
14
5
 
37
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 3 години
Въпросът е малко по-иначе : Защо България пусна българите (т.нар.) да се шматкат напред-назад и да сеят зараза ?! И , въобще , тези наши граници някога ще бъдат ли затворени , нали е извънредно положение ?!Значи едни могат да стоят затворени (по заповед )като хайвани , незнайно докога,а за други (баш избиратели) това не важи ?!Къде спи НОЩ, пак ли друг ще им е виновен ? Вече имам чувството , че НОЩ го правят нарочно или по нечие нареждане !
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Били от тия дето ги върнаха расистите с автобуси към България и Румъния преди няколко години, ако помните.
12
1
 
26
 
! Отговори
просто е преди 3 години
защото Франция си спазва мерките.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото са джинговци, а те там си ги имат предостатъчно.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая и ние не ги искаме! Ама няма на кой да ги върнем!
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво му е толкова сложното защо не са ги пуснали. От 8 АПРИЛ е забранено влизането на френска територия на хора които нямат постоянен адрес там,те са пристигнали на 5 МАЙ, въпросната заповед отдавна е в сила. Какво толкова се чудят "защо" ще кажеш че вчера е влезнало в сила.
8
1
 
8
 
! Отговори
до сидней преди 3 години
Много добре ги знаеш местата.Явно си спал под моста.Имаш ли нещо
7
2
 
35
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Тия са "българи" само когато им е удобно. Понякога са българи, понякога са роми, понякога даже решават че са турци... Такива космополити като тях другаде няма.
6
9
 
5
 
! Отговори
отCиднейAaвстралия преди 3 години
До ПепиНа аутобана ли ти е регистрацията при тодос путанас? Резиденция всеки може да си извади, дори индианците като кажат в аюнтаментото пара компра коче, а ти си като тях.Поздрави от най райското място на планетата където неможеш да стъпиш да живееш, камо ли тархета санитаря да си извадиш. Касмет сред латиносите