Още се изяснява причината за пожара в Пловдив

Днес следолед ще излезнат резултатите за замърсяването на въздуха в региона
8 май 2020 10:04, Ния Христова
2
Още се изяснява причината за пожара в Пловдив
Снимка: БГНЕС
Огнеборци все още на мястото, където вчера изгоряха складови помещения в Пловдив. Пожарът беше изгасен, но е възможно все още да има тлеещи предмети. Все още не е ясно какво е причинило пожара. 
 
"Нашите действия продължават, през нощта беше осигурено дежурство с противопожарна техника и служители. Обстановката е спокойна", каза говорителят на пожарната в Пловдив Анелия Влахкинова в ефира на bTV.
 
Огънят е обхванал площ над 5200 кв.м. Конструкция от стомана и бетон се е запалила, а температурата била изключително висока заради запалените строителни материали. 
 
Жителите на Пловдив вчера бяха предупредени да затворят прозорците си заради наличието на опасни съединения във въздуха. Регионалната екоинспекция успокои, че няма превишение в нормите на читотата на въздуха. 
Още по темата
 
"Вчера бяха направени замервания, беше разположена мобилна станция в двора на ОУ "Пенчо Славейков", тъй като вятърът носеше пушека е тази посока. Данните от нея ще бъдат готови днес в късния следобед", заяви екоинспекторът инж. Ангелина Ангелова. 
 
РЗИ-Пловдив казаха, че вчера е имало по-високи нива на въглероден диоксид. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
следолед ще излезнат преди 3 години
но ще си влезнат