Със строги мерки - най-нетърпеливите посетиха остров "Св. Анастасия"

Местата за сядане на корабчето бяха маркирани
7

Първата туристическа атракция по Южното Черноморие заработи в условията на пандемия. Най-нетърпеливите посетиха остров "Света Анастасия" край Бургас, като бяха спазени всички санитарни изисквания. 

Плаването започна с дезинфекция на кораба. За да не се допусне струпване на пасажери, местата за сядане бяха маркирани със стикери. Вместо с обичайните 100 пасажери, до края на пандемията корабчето до остров "Св. Анастасия” ще плава с по 40 души.

Още по темата
"Имаме нужда от туризъм в каквото и да е форма, така че абсолютно добре ни дойде", споделя Александрина, която е туристка.

При пристигането на острова следва кратък инструктаж, след което най-нетърпеливите бързат да опитат рибената чорба на чичо Митко. "Много я харесват и не стига - винаги свършва, всеки ден правим нова, няма стара чорба тук при нас", разказа чичо Митко пред Bulgaria ON AIR.

На острова освен пекарната и ресторанта е отворена и вековната църква. Засега остава затворен музеят. Хотелската част обаче вече е приела първите летовници.

"Вече имаме и насрочени 4 сватбени тържества - юни, юли и август, сватби с по 100 човека", обясни управителят на острова Павлин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
млад комсомолец преди 3 години
Това е остров Болшевик! Каква е тази Анастасия!?
6
2
 
3
 
! Отговори
Лошо няма ! преди 3 години
Като отворят музея да сложат вътре снимка на Мангъров,да знаят бъдещите поколения, какъв въртоглав доктор,какви страхотии може да направи !
5
0
 
3
 
! Отговори
още нещо преди 3 години
Нека да се радват хората на скромна разходка.Иначе можеше мутрите да го бетонират и да сложатсупервайзър на мястото на управителятна острова.
4
5
 
6
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Страхотна атракция - стара гемия , 40 души, една гола скала, бивш затвор и лепрозорий.В Гърция има над 2000 острова , около 250 с постоянно живеещи, 600 сезонно, и стотици фериботи които ги свързват.Тези дето съобщават за това "грандиозно" събитие тук не всъщност не осъзнават за какво пишат.
3
3
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Еми ти като не излизащ от село, само до рядката и обратно
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо желание за туризъм до остров Болшевик, като гледам българина голям турист излезе.
1
0
 
5
 
! Отговори
ужас преди 3 години
А и им направили изненада на посетителите .Почерпили ги с безплатен чай !! Майко Българийо ,до къде ли ще стигне глупостта ни !