Габровци ще изкарат кукла "Мутафчийски" на карнавала

Кукли на популярни личности ще минат през града
Обновена: 10 май 2020 22:18 | 10 май 2020 22:15,
78
Габровци ще изкарат кукла "Мутафчийски" на карнавала
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Образът на генерал Венцислав Мутафчийски ще респектира жителите на Габрово по време на тазгодишния карнавал. Традиционното шествие в настоящите условия е невъзможно, но кукли на популярни личности ще преминат на платформи през града.

Вместо традиционното карнавално шествие с десетки кукли на политици и звезди, по улиците на Габрово ще преминат едва три платформи и един от образите ще е на председателя на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски, съобщи БНР.

Заради извънредните условия тази година жителите на града ще се смеят и ще пеят от тераси и дворове, като ще споделят настроението си във виртуалното карнавално събитие идната събота, на 16 май, от 19 часа.

Най-добре маскираните семейства и сполучливите хрумвания, посветени на актуалните теми, ще бъдат отличени с награди в конкурса, обявен преди дни.

Обичайно, в навечерието на карнавала, бронзовата снага на легендарния основател на Габрово - Рачо Ковача, беше облечена с бяла риза. Този път шегобийците му сложиха и маска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари