Обезвредиха невзривен боеприпас до Казанлък

Намерен е по пътя за село Енина
10 май 2020 15:00,
4
Обезвредиха невзривен боеприпас до Казанлък
Снимка: БГНЕС/архив

Специализиран екип от военно формирование 44 200 от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора е задействан на 9 май за изпълнение на задачи по разузнаване и обезвреждане на боеприпас, открит в землището на гр. Казанлък по пътя за с. Енина. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. При извършения оглед военнослужещите са установили, че това е 100 мм снаряд с взривател.

При спазване на всички мерки за безопасност снарядът е транспортиран до учебен център „Тюлбето“ и унищожен.

Специализираният екип от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора изпълни успешно задачите по унищожаване на невзривения боеприпас под ръководството на капитан Росен Русанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
О.З. преди 3 години
От стрелбите има смисъл защото "за да има ръце ловки са нужни тренировки", а и Суворов е казал: "Повече пот в учението, по-малко кръв в боя"! Друг е въпросът, че на този полигон не се стреля със 100мм снаряди.
3
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
Този снаряд е останал невзривен след учебните стрелби миналата седмица. Когато си шофирах спокойно на 100 метра от 4 САУ гръмнаха и помислих, че колата се разваля в движение... Когато гърмят на два километра от селото и прозорците на къщите дрънчат. Не виждам смисъл и полза от тези стрелби близо до населени места.
2
3
 
0
 
! Отговори
Рукола преди 3 години
*** с ножовка щеше да го "обезвреди" за нула време и да го предаде за скраб, а то - цяла механизирана бригада.
1
3
 
5
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
В операцията по обезвреждането са участвали 1 генерал,2 ефрейтора,4 подофицера,7 капитана от всички рангове,5 лейтенанта,10 редника,3 фелдшера,4 свързочници,3 разузнавачи,9 танкиста,4 картечаря,2 носачи на носилки,1 готвач,1 радист,2 шифровчици,1 бояджия,1шлосер,2 заварчици,3 ел.техници и за това геойство ще получат златни медали made in china