11 нарушения на карантината в Сливен през почивните дни

Подадени са 22 сигнала за струпване на хора
11 май 2020 15:56, Ния Христова
7
11 нарушения на карантината в Сливен през почивните дни
Снимка: Pixabay
Трима души, които са поставени под карантина, са опитали да излизат от квартал "Надежда" в Сливен, но са били спрени от полицията. В квартала с най-голям брой на заразени с COVID-19 в общината случаите на нарушаване на карантината са общо 6.
 
Регистрираните случаи на нарушаване на карантината в областта през почивните дни са 11, съобщават от полицията, цитирани от БНР. Образувани са досъдебни производства по всички случаи.
Още по темата
На дежурния общински телефон в Сливен са подадени 22 сигнала за струпване на хора в училищни дворове, паркинги, пред жилищни блокове и местността "Хамам баир", отчитат от Общинския кризисен щаб.  
 
Справката в Националната информационна система на Министерството на здравеопазването за заболеваемостта от COVID-19 в община Сливен към 11 май, разпространенена от Общинския кризисен щаб, сочи, че активните случаи са 12. До момента 41 души са излекувани, общият брой на заразените с коронавирус от началото на епидемията са 60. Седем са починалите. 
 
1231 души са поставени под карантина в общината в момента. Общият брой на карантинираните от началото епидемията е 3 214.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Не е Карантина преди 3 години
Не е "Карантина" а Разединяване ;) помислете, колко по тежки случаи е имало ! Да не споменаваме и черната смърт, ето това е епидемия / пандемия и т.н.т. ...
4
0
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Много добре знам какво е, в австрия например, като влезнеш на територията и, си подложен на карантина, но ако си наоравиш тест и той е отрицателен, двуседмипната ти карантина отпада...
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислех ,че ще бъде с термобарична бомба.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочети какво е карантина
1
2
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Защо не се направи като в нормалните страни, при отрицателен тест, карантината ти отпада. Това е безумие, не може вечно да ни държат вкъщи. Повече от ясно е, че пандемията ще продължи дълго, а ковид19, ще стане като сезиния грип...