Само двама лекари работят в реанимацията в Гоце Делчев

Там са настанени 6 от пациентите с COVID-19 от село Осина
11 май 2020 19:01, Ния Христова
2
Само двама лекари работят в реанимацията в Гоце Делчев
Снимка: БГНЕС

"Има само двама лекари в отделението по реанимация и ако нещата се усилят като честота на прояви, с директора на болницата сме мислили в тази посока и имаме решения", коментира д-р Милан Първанов, който завежда отделението, пред "Телеграф". 

"Както вчера информирахме 11 души с коронавирусна инфекция са настанени в МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев", допълни д-р Милан Първанов.
 
Шест от пациентите, които са с положителни проби за коронавирус от село Осина, община Сатовча, са настанени там. Селото стана огнище на заразата, след като 23-ма заразени бяха установени за три дни. Останалите пациенти в отделението са един от село Крушево, двама са от Ореше, двама от Балдево и един от Гоце Делчев. Един от пациентите скоро ще бъде изписан. Д-р Първанов определя състоянието му като "средна тежка форма на протичане на инфекцията".
Още по темата
 
Завеждащият отделението д-р Първанов изтъкна, че в цялата страна има недостиг на медицински кадри и допълни, че болницата в Гоце Делчев е обезпечена, благодарение на вътрешните ротации и вътрешни командировки на медицински сестри към инфекциозното отделение. 
 
"Само двама лекари са в отделението и ако нещата се усилят като честота на прояви, с директора на болницата сме мислили в тази посока", допълни още той и каза, че днес се очаква да излязат пробите на още 17 жители на Осина. Кметът на община Сатовча Арбен Мименов настоява да се взимат проби от жителите на цялото село Осина, станало огнище на заразата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Одисей преди 3 години
Не веднаж съм разсъждавал над този феномен! Оказва се че здравната система е неизличимо болна, тя се разпада пред очите ни: лекари подават оставки, затварят се болници, смъртните случаи се увеличават, ние слушаме уверения че здравеопазването ни е на завидно ниво и много други ни завиждат. Тази система отдавна е забравена , така както много други системи у нас, даже цялата държава. И колкото повече потъваме, толкова рейтинга на този, който носи вината се покачва. Българинът си остава ирационален!