Тестват 1000 пловдивчани за коронавирус на случаен принцип

Проучването в Пловдив приключва до 15 юни
11 май 2020 15:20, Анисия Иванова
29
Тестват 1000 пловдивчани за коронавирус на случаен принцип
Снимка: БГНЕС

В рамките на един месец, до 15 юни, трябва да приключи представителното проучване за COVID-19 в Пловдив, което ще се проведе по метода ELISA. Това стана ясно на пресконференция, проведена след днешната първа среща в областната управа на работната група, която организира проучването.

Тя е сформирана със заповед на здравния министър, а в срещата участва и главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, председател на работната група, съобщи БТА.

Проучването ще започне следващата седмица, когато немска фирма ще достави в Пловдив първите количества тестове. Ще бъдат тествани 1000 пълнолетни пловдивчани, подбрани на случаен принцип от специален софтуер. Идеята е да бъдат обхванати равномерно и шестте района на града, като участието е на доброволен принцип.

Кръвните проби ще се взимат в ДКЦ към УМБАЛ "Св. Георги" и само в кв. "Столипиново" пробите ще се вземат на място от мобилен екип на РЗИ. Участниците в проучването ще бъдат информирани с писма, а там, където е необходимо, ще бъдат посетени и в домовете си. По думите на д-р Ангел Кунчев това са над 500 адреса, затова ще се включат и доброволци - студенти по медицина.

Хора, които дадат положителни резултати за вируса, ще имат възможност за PCR изследване, посочи главният здравен инспектор. Всеки участник ще получи резултата от своето тестване, съобщи областният управител Дани Каназирева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не разбрахте ли, че тези PCR тестове не струват.По последни данни в Германия: на всеки 100 направени теста 15 са позитивни. От тези 15 само 2 са наистина позитивни, другите 13 също са негативни, както останалите 85. Това означава, че на всеки 100 теста около 13 човека са диагностицирани сovid 19 , без да са заразени. Това са истинските числа, които правителствата почти в цял свят крият. За сметка на това всяват паника и страх сред хорат.
26
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
До Анонимен 24А защо не? Вас защо толкова ви е страх от тестовете? Едва ли хапят. А и без ваше съгласие няма как да ви тестват, щом има какво да криете и толкова се притеснявате
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко помага теста?Оздравяваш ли от него?Цък една чертичка и 30 лв на ***.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Много ли държиш да ти правят тест?
23
4
 
0
 
! Отговори
асдф преди 3 години
И няма смисъл всички да ревете за тестове,колко били тествани еди в коя си държава. И с тестове и без тестове нещата, ще се извъртят в една посока, задължителна ваксинация с експериментална ваксина разработена по нова, неизползвана досега технология целяща намаление на човечеството. Затова трябва хората да отстояват правата си и да не допускат приемането на античовешки закони, каквито в момента приемат нашите мафиоти и другите такива по Света.
22
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
За коя година става дума?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пловдивчани не прекалявайте с папая, че току виж сте дали положителен резултат.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1000 теста и то в рамките на един месец, абе нема такива циркаджии като тия от НОЩ
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 месец след началото на извънредното положение се сетиха, че трябва да имаме лаборатория и в Пловдив, в края на двумесечното извънредно положение тепърва ще почнем да тестваме и то 1000 човека само и ще го правим 1 месец... Колко сме бързи и експедитивни
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ще кажа че в Малта, която е с население колкото половин Пловдиска област са проведени 44 хиляди изследвания
17
1
 
5
 
! Отговори
афдф преди 3 години
Значи някакъв софтуер доброволно, ще реши кой да бъде изследван. И след това положителните, ще бъдат изследвани и с PCR ,който се води несигурния тест и създателят на тази технология, Кари Мълис, многократно е казвал, че тя не може да се използва за тест.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А после, Мангъров бил такъв, Мангъров бил онакъв, а?Ще дойдат на неговото, защото по цял свят го правят, само дето парите не стигат за масови тестове, там е работата!И лекарите са малко, а тези дето работят, половината са в пенсионна и предпенсионна възраст, с множество придружаващи заболявания!
15
3
 
1
 
! Отговори
Shark преди 3 години
ДО 1 и 2. Участието е на доброволен принцип! Четете преди да се пените и заканвате.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
циркаджии 1000 теста за област с население 700 хиляди, и го казват все едно ще тестват 100 хиляди, че и подготовка, че и доброволци, и незнам си какво, 2-ри месец си бъркат в носа, досега требваше вече ежеседмично там да се правят по 5-6000 излседвания
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде де откога го говорите това, говорим за 1000 теста, не 1 000 000 . До 15.06 в Германия ще са тествани 100 % от населението, не че може да се сравняваме, ама ставате смешни с тия мижави 1000 теста. Такова проучване досега трябваше да е направено във всички областни градове!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под Пловдив какво да разбираме - Капана, промишлената зона или Столипиново? Не ми отговаряйте, отговора е ясен.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинКато ти звъннат на вратата да те тестват не им отваряй и няма кой да те задължи.Ще изберат друг вместо теб за тестване. Може и съседа да изберат.
10
0
 
10
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Тази новина я слушаме от месец и нещо. Както е тръгнало някой ще открие ваксина преди да започнат тия тестове.
9
1
 
10
 
! Отговори
до 8-мия Патриот преди 3 години
На тия дето подпишат тая декларация, ще им върнат всички здравни осигуровки
8
13
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Тия, които отказват тестове и ваксини, да подпишат декларация, че се отказват и от медицинска помощ!