Над 2 хил. изследвани за вируса в Банско, с антитела са 5.5%

Местната власт смята, че мерките са дали добър резултат
7
Над 2 хил. изследвани за вируса в Банско, с антитела са 5.5%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 2 000 души са проверени за коронавируса в община Банско, съобщиха от общинската администрация.

2010 са изследваните в град Банско, 162 в Добринище и 78 от населени места по поречието на Места. Наличие на антитела е установено при 112 човека от Банско, което е малко над 5.5 на сто от изследваните.

Още по темата
По преценка на здравните органи на някои от хората са направени и PCR тестове, като резултатите от тях са отрицателни. Проверката за наличие на антитела за новия коронавирус е направена с отпуснати от правителството и с дарени бързи тестове. Целевите групи са определени със съдействието на Регионалната здравна инспекция.

Извънредното положение за Банско започна с карантиниране на целия град. Според местната власт приложените мерки са помогнали за спиране на разпространението на вируса в курортния град.

Резултатите от тестовете сочат, че населението в общината е здраво и няма установен голям брой преболедували за периода на извънредното положение.

Община Банско вече работи и по подготовката на летния развлекателен и културен сезон при спазване на санитарни и други изисквания в условия на глобална пандемия, съобщават още от там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Пълна порнография преди 3 години
Щом PCR тестовете са отрицателни, значи няма активни носители на вируса. А бързите тестове са неконклузивни, сиреч, за нищо не стават.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров ще се окаже прав. 5,5% от населението на България е около 350-400 000 души заразени...
5
1
 
0
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Най- добре е да направят лечението според доходите, пък който иска да се ваксинира и да му слагат чип, супер.
4
0
 
1
 
! Отговори
антитяло преди 3 години
пък в танзания козата и папаята оздравяха и вече са имунни с антитела
3
3
 
0
 
! Отговори
за първите двама преди 3 години
Отчитате ли, че това стана за кратко време и то преди мерките? И двамата сте в крайните положения на ситуацията, а развитие неминуемо ще има. Надявам се да е достатъчно бавно, за да се открие пустата ваксина, пък който не я иска, явно насила няма да му я сложат, но е добре отсега да се знае как и за чия сметка биха ги лекували непожелалите ваксината.
2
4
 
14
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Ми значи тоя вирус не е толкова заразен, колкото ни лъжете вече 3 месеца, и в световен мащаб няма и 10% заразени.Маймуни, криете нещо,искате хората да стоят като мишки, а вие да си действате.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"няма установен голям брой преболедували"Много се извинявам, но 5,5% означава, че от 20 човека, които срещаш на улицата, един е боледувал от вируса. Това не ми изглежда много малко.