Шивашката фирма "Мизия" в Плевен възобновява работа

Предприятието беше затворено заради случаи на COVID-19
14 май 2020 08:46, Ния Христова
4
Шивашката фирма "Мизия" в Плевен възобновява работа
Снимка: БГНЕС
Шивашката фирма "Мизия" в Плевен възобновява работата си, която беше преустановена за почти месец заради коронавриуса. Контролът на противеопидемичните мерки е засилен за всички над 900 работници и служители, предаде БНР. 
 
В един от цеховете на 18 април беше открито огнище на COVID-19. Районната здравна инспекция е предприела редица мерки - тестове на широк кръг хора, проследяване на контактни лица и налагане на карантини. Извършена е пълна дезинфекция на предприятието. Местата, на които могат да се създадат условия за събиране на повече хора, няма да работят. Д-р Ирена Петрова, главен инспектор в дирекция "Надзор на заразните болести", коментира:
 
"Лицата, работещи в "Мизия" се самоизолираха, така че дори някой да е останал неизследван за този период от време той трябва да е изчистил вируса. Няма да започнат работа хората с 28-дневна карантина. Тях ще пуснем на работа само след отрицателен резултат."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Илюминат-Заговорник преди 3 години
Като примерен комунист-ударник, българинът приема за гордост да не вярва на нищо и да прави сечено на прогнилия капитълизъм , обсебил любимата му държава....
3
1
 
1
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Работодателите, а клизми защо не им правите? Нима не знаете че коронавирусът се разпространява и по фекален път!?
2
1
 
9
 
! Отговори
Работодател преди 3 години
При нас са взети всички мерки: мерене на температура, писмени инструктажи, дезинфекции, раздадени маски и дезинфектанти, транспорт до фирмата с коли, а не с автобус, разделяне на колектива за почивка в 6 групи, дистанция между машините.Но хората продължават да се навират един в друг през почивките и болшинството като си тръгнат, нищо не спазват.Даже ми се смеят зад гърба, "щот' в нашия град няма". Казват, че при друг работодател било по-добре, защото нямало мерки. Почти навсякъде е така.
1
0
 
2
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Не, не възобновява!