Болницата в Пазарджик моли за помощ, липсва персонал

Има четирима доброволци, трябват обаче реаниматори
16 май 2020 17:49, Красимир Ангелов
118
Болницата в Пазарджик моли за помощ, липсва персонал
Снимка: БГНЕС

Ръководството на пазарджишката многопрофилна болница се обърна с молба за помощ към останалите здравни заведения в страната. За да заработи най-голямото интензивно отделение в областта, е необходимо попълване на персонала, съобщава БНР.

14 са заразените медицици, които се лекуват в домовете си и сега отделението разполага само с трима лекари, които вече са изтощени.

Още по темата
В разпространеното до медиите писмо се казва, че болницата в Пазарджик има спешна нужда от лекари анестезиолози, реаниматори и специализирани в тази дейност медицински сестри.

"Помогнете, за да може да заработи интензивното отделение, което е жизнено важно за жителите на областта", се казва в писмото.

Към момента единственият лекар -доброволец е  д-р Кристина Дечева, която е пристигнала от Мюнхен. Тя е завършила медицинското си образование там, като е защитила  и дисертация в областта на онкологията.

В болницата има още трима доброволци, една медицинска сестра и двама спортисти, които покриват част от санитарните задължения. Недостигът на реаниматори обаче е голям, затова е и апелът за помощ, съобщават от ръководството на пазарджишката болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Които преди 3 години
Каква помощ, та нали Пазарджик има на глава население най-много частни болници ? Да се включат!
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГневенИди доброволец в пазарджишката болница. Нали няма страшно. Аман от разбирачи за д компа. То за вас всичко е далавера, измама, другите са гейове, ***, тъпънари и т.н. Само ние българите сме умни, кадърни, знаещи. Е за това 30 години сме най-отзад. Ама сме тарикати и се оправяме или ни оправят. Подробности. Та отиди доброволец - ти си българин, теб ли ще те лъжат, че е опасно. не се срямувай и го докажи на другите *** в страната.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Етносът защо не отиде да работи доброволец???Или раб.ота за него е м.р.ъсн.а дума.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бенатова да иде доброволка, вместо да се чуди какво да прави.Пък ние после ще я гледаме дали е ,,изнервена нещо,,.Ама не й стискааа.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не четат колко души ке лекуват в Инфекциозна болница?Мангъров хич не изглежда претоварен.Бареков кога ще отиде доброволец?А има ли роднини? Те ще ходят ли доброволци
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев са отиде.
97
1
 
2
 
! Отговори
Дост преди 3 години
Да спрем да плащаме здравни осигуровки и никаква здравна каса ! Докато 4-5милиарда лева потъват в корумпираното лекарско съсловие нищо няма да се промени в полза на пажиента!Като ни се наложи търсим читав лекар и плащаме. Така мошенниците ще изчезнат!
96
1
 
3
 
! Отговори
БгЛекар преди 3 години
Видяхте ли сега до къде се докарахте,селяни пр ости,каато ни изгонихте в чужбина,там на ръце ни носят и вземаме големите заплати,за вас само врачки и баячки,мамули недотаковани
95
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гневен"Те са в райони, където не се празнува Великден"По-голяма глупост не бях чел скоро.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 93"Не може"Може, може и няма нищо нередно, а при недостига на лекари даже е наложително. Вменяването на порочни практики на цяло съсловие е откровено казано жалка история.
93
3
 
12
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Моля,престанете да демагогствате с "Великденските простотии"!!! Всички мислещи БЪЛГАРИ знаем,че заразата се разпростани от вирусоносителите,които управниците ни внасяха с чартъри от най-заразените европейски държави. След което ги разпръскваха из цялата ни държава,докато здравите ни затвориха зад стените и непрекъснато ни плашеха с глоби,затвори,ковчези,морги и т.н. Защо не обявят къде са огнищата на зараза??? Те са в райони,където не се празнува ВЕЛИКДЕН!!!
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе аз поне съм малко бавноразвиващ се - искам да питам за един преятел. Какво стана със заплатите на медицинските сестри?
91
1
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
С тази епидемия лъсна голия за**ник на правителството в здравеопазването по всички направления, вкслючително и с липсата на здравни работници, които отдааавна лекуват германци, французи, англичани, австрийци... иначе казано отдавна напуснаха България! И едва ли някой е изненадан. Дори и при тази епидемия, в която лекарите дадоха живота си и застрашиха собствените си родители, правителството не спря гаврите с тях - без защитни облекла, без обещаните 1000 лв.
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нема, баце разсипа и тази система, оправяйте се...
89
5
 
15
 
! Отговори
Мари преди 3 години
Ами да отиде доц. Мангъров. То не може само да философства по студията.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората гледат да работят на часто , не че има много разлика в заплатата . Никой не иска да хване коронавирус и няма да отиде .. А хигиената там не е на добро ниво много .
87
5
 
17
 
! Отговори
Toto преди 3 години
В гетата трябва да им направят по една полева болница тип палатка и там да си се лекуват един друг със собствени доброволци.
86
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 90Не може да си хем на държавна практика, хем на частна. Eто сега случая отказваш да лекуваш болницата остава без лекари и трябва да ги пренасочат към частния ти кабинет. Това е саботаж към държавната болница Не казвам, че случаят е такъв, но имат вратичка чрез която да саботират държавата Тая вратичка трябва да се затвори или си частник или не си.
85
4
 
14
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
До Анонименот къде военни лекари, че то няма войници, ти военни лекари
84
3
 
34
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Досега обиждахте и бихте лекарите, а сега искате от тях да проявяват благородство и жервоготовност.Наивници!