HelpBook: Агресивно куче, нападнало дете, е на свобода във Варна

И още - площи с боклуци, висящи кабели в центъра на София
16 май 2020 16:32, Анисия Иванова
51
HelpBook: Агресивно куче, нападнало дете, е на свобода във Варна
Снимка: HelpBook

Снимка: HelpBook  

В днешния обзор на изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info първо ще ви запознаем с многократните опити на жител от Варна да се реши проблемът с бездомните кучета.

През април месец 5-годишно дете е било нападнато и нахапано от бездомно животно и се е е стигнало до медицинска помощ. Последвали оплаквания до общината и молби до приюта кучето да бъде прибрано, но поради извънредното положение това не се случило. До ден-днешен кучето се разхожда в района, все така агресивно. „След множеството подадени сигнали до момента, отново моля за своевременна и адекватна реакция от ваша страна. Преди години бяхме подавали сигнал за същите безстопанствени кучета. Разбираме, че в приюта няма място за всички бездомни кучета - маркирахте ги, ваксинирахте ги и ги върнахте отново, останаха да живеят тук. Но след този инцидент не мога да допусна, че трябва да търпим агресивното животно и да се тревожим за здравето на децата ни“, пише нашият потребител.

Изпратиха ни сигнал от район „Младост“ за заринати площи до новопостроена сграда с всевъзможни отпадъци. От снимките на купчината става ясно, че повечето са строителни, но не липсват и битови такива, както и камара изсечени клони. В същия район е заснет сметосъбиращ съд, който се нуждае от подмяна.

Получихме и сигнал от град Ловеч за разрушен капак на шахта на кръстовище- капакът й е счупен и пропаднал, и представлява опасност както за минувачи, така и за автомобили.

Минувач ни изпрати снимки от фасадата на сграда в централната част на столицата, на които се виждат множество кабели, които висят над главите на преминаващите. Авторът на сигнала алармира столичния инспекторат да се прецени доколко са опасни кабелите, според него със сигурност представляват грозна гледка.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
10
 
! Отговори
Пав преди 3 години
30 години и повече все с тези бездомни кучета! Къде го има това другаде ?! Диващина .Кмета сляп ли е ,глух ли е ...
30
4
 
12
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
Мисля,че доста будни варненци не са знаели за това куче,а сега вече знаят ,знаят как изглежда и проблемът ще се реши.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38Какви сме? Мислиш че се познаваме ли?? Или си от тези дето не умеят да общуват с хора затова предпочитат и зачитат повече кучетата си отколкото едно дете??? Ако куче нахапе твоето дете, ще отидеш да го погалиш ли??? Знаеш ли какъв е уплаха за едно малко дете?
28
0
 
9
 
! Отговори
До Галин Караиванов преди 3 години
Опитвам се да си представя как се вмества нашата днешна държава в правилото, което ти цитираш. У нас не се знае колко са здравите хора, получили фалшиви ТЕЛК-ове и хрантутени като инвалиди за сметка на данъкоплатците? Във всеки случай, броят им е шестцифрен.За бездомните кучета пък се отпускат доста пари, взимат се и такива по европейски програми. Друг е въпросът къде отиват тези пари и за какво се използват.
27
7
 
13
 
! Отговори
Чорбаджи преди 3 години
Аграсивните кучета обикновено са бити жестока и затова са агресивни лично съм виждал как малки ромчета замерят с камъни и тухли бездомни кучета.
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
37 ми каквито са децата ти и ти, такива са и кучетата около теб
25
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам, че жалим повече кучетата от децата ни?!!?
24
0
 
21
 
! Отговори
Вълчо преди 3 години
Англичаните са кучкари, но и най-пропалото английско деграде си води кучето на каишка. И ако любимецът му тръгне към тебе веднага го дърпа и ти се извинява. Кучето е отговорност и отговаряш с 5 цифрени глоби ако захапе някого.
23
9
 
8
 
! Отговори
Папаз преди 3 години
Преди 2-3 години кучета оглозгаха една възрастна жена. Тогава един ветеринар разправяше, че не били агресивни и не трябва да ги пипат. Били провокирани от... миризмата от напредналата възраст на жената. Кучета, убиващи човек, защото (вероятно) им мирише не са агресивни! Точка по въпроса.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До RoА още колко Корони и вируси ще посрещнем... Забавляват ни с щуротии. Сега общината, дето е допуснала да се мотаят бездомни кучета, да плати на 100% до пълно излекуване на детето!Тогава ще им дойде акъла на назначените (не избраните) шматароци там.
21
5
 
6
 
! Отговори
Куче преди 3 години
Да се вдигнат данъците на човешкият вид, всеки парк е пълен с кучета, ние сме мнозинство! Всеки апартамент с по 3 кучета да получава надбавки от пресни нагризани първолаци, а за бездомните песове бабички на ишлеме!
20
1
 
11
 
! Отговори
Ro преди 3 години
2020 година - ние още се занимаваме с бездомни животни... Бая хляб има да ядем и като манталитет, и като организация, и като всичко.
19
3
 
11
 
! Отговори
Симеон преди 3 години
Обичайте Животните дори когато искат да Ви изядат! И те са гладни!И не унищожавайте Коронавирусите, кати си стоите вкъщи и се пазите! Какво, като измрете! Ще сте умрели за каузата да запазим Вируса!
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неагрвсивните кучета на баща ми са разкъсвали пред мен 2 котета, 1 кокпшка и заек... гадна гледка
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За малко да бяха но ти не им даде твоите крака и сега фондацията ще те съди. Долу човешкият вид, само кучетата имат права!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 99 лапиАма кучетата да не са стоножки?
15
6
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Скоро имаше такъв случай в един от най-юначните квартали на Варна, в който "агресивно" куче, подложено на ежедневен торзмоз от мили дечица, гризна едно от тях по палавата ръчичка. Няколко дни по-късно татковци юнаци, загрижени за всичко друго, но не и да възпитат елементарна човечност и съпричастност у отрочетата си, организирали хайка.. и по-нататък не ми се разказва.PS. Ежедневно съм по улици и кучешките полянки с 2 кучета /едното доста докачливо/ - не ни се е случвало да ни нападне улично.
14
4
 
14
 
! Отговори
Заслужил Кучеист преди 3 години
Ние сме единствената страна в света, която добре се грижи за кучетата! Кучеизмът е нашето Верую!Кой дрг народ си храни Кучетата с професори и деца! Дишат ни праха останалите!
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНЧЕТО"Запомнете едно . АГРЕСИВНИ КУЧЕТА НЯМА"------Анче, тия си ги разправяйте в местната дружинка на кучелюбците.Агресивни кучета има, винаги е имало и ще има. Както измежду породите, така и между отделните екземпляри. Като ти е толкова жал за добичето - вземай си го вкъщи, че следващият път като нахапе някой да е ясно кого ще глобят.
12
7
 
15
 
! Отговори
кучкарите преди 3 години
са най-злобните същества, за тях детския живот и здраве нищо не значи. Няма толкова лицемерни и човеконенавистни същества. Само вижте из кучкарските форуми каква злоба и жлъч се лее. А как кълнат...