36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима

Сред смъртните случаи е и 31-годишен мъж с диабет
Обновена: 17 май 2020 14:03 | 17 май 2020 08:15, Петя Славова
143
36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 36 са новите доказани случая, от тях на болнично лечение са 15. Вчера са били изледвани 1094 проби с PCR.  Активните области с коронавирус са 9, а общият брой на заразените у нас са 2211. Активните случаи са 1505.

От вчера имаме десет нови случаия в София и засега в София и областта има най-много случаи - 931. В болниците в столицата са 169 пациенти, като 30 са в интензивни отделения. Това каза проф. Кантарджиев от Националния оперативен щаб От тях са активни

Още по темата

По думите му, лабораториите работят денонощно втори месец и половина. "Ние сме единствената страна в Европа, която на 24 часа дава резултати от PCR изследвания.

Заразените за деня са 36 души - 18 са жени и 18 са мъже. Децата са около 6% от заболелите. Тревожно е, че при медицинския персонал има 240 заразени, което е 11% от заболяваемостта. Излекувани са 26% - 598 души, като само вчера са били изписани 25.

"В последните месеци се натрупа опит, че и леко да се изкара заболяването, много дълго човек остава вирусоносител. Именно затова в страната ни, за разлика от доста други страни, ние изследваме след свършване на срока  на лечение болните и ги освобождаваме от карантина само, ако не са вирусоотделители. Благодарение на малкия брой случаи, у нас това може да се прави.", отбеляза проф. Кантарджиев.

Смъртните случаи у нас са 108, като вчера са загубили живота си трима души. Един мъж в "Пирогов" с исхемична болест на сърцето, инфаркт и хипертония, 66 годишна жена също от "Пирогов" с перитонит, сърдечна недостатъчност. И в Ямбол почина 31-годишен мъж с диабет. Приет е в много тежко състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
9
 
4
 
! Отговори
А или Б? преди 3 години
Има два варианта:А - PCR тестовете не са читавиБ - голяма част от българите са прекарали вируса или без симптоми, или с леки симптоми (преди НОЩ да почнат с тестовете)Вие какво мислите?
101
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд и тежки присъди за всеки, който отрича падемията като безопасна, а вирусът за безобиден. Най-леката присъда трябва да е 1000 часа принудителен безвъзмезден труд като санитар в интензивно отделение за заразени с вируса ковид 19.
100
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърите и Чалгърите ще кажат, че са загинали от диабет, сърдечни болести, при придружаващо заболяване - коронавирус.Коронавиръсът е придружаващо заболяване на болните.
99
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня *** ,който вещаеше чували ,планини от трупове и хладилни вагони ,защо не е в ареста?За всяване на страх и паника, и лъжлива информация ,както и за съсипването на цялата икономика.
98
10
 
11
 
! Отговори
Що за хора сте?????? преди 3 години
Що за хора сте *** пишещи минуси под коментар за благодарност към медицинските работници от РЗИ.Какъв мушморок трябва да си за да не оцениш труда на хора които за по 1000 лева заплати от сутрин до вечер са сред рискови групи, издирват заразени подлагат ги на тестове издирват всички техни контакти подлагат ги на тестване карантинират и така всеки следващ ден в продължение вече на 2,5 месеца.Да наистина в България има хора които трябва в този момент да са в САЩ,Русия,Англия,Швеция,Дания..
97
20
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Коронавирусът беше един балон. Така наплашиха хората, че не могат сега да повярват, че ги лъжат. Има още хора дето вярват на приказките, че има починали и заразени всеки ден. Скри се и генералът. Скоро не е давал интервюта. Други хора вместо него съобщават уж заразените и уж починалите. Уплашиха се от щаба и се скриха. Истината излезе наяве. Епидемия в момента няма, нито починали. Властта трябва да понесе отговорността си. Говоря за България, а вече извън България има кой да ги съди.
96
12
 
12
 
! Отговори
Нека сканционират преди 3 години
за ЛЪЖИТЕ на така наречените "експерти" по телевизията и СЗО. Нека сега ТЕ платят ипотеките на фалиралите фирми и заплатите на изгонените без работа служители!!Също да платят и за проваления туристически сезон!
95
11
 
11
 
! Отговори
Уважение за РЗИ преди 3 години
Слушах внимателно професора за труда на 1000 медицински работници в Районните здравни организации които ден и нощ обикалят огнищата с заразени в старчески домове, домове на деца с увреждания в кварталите на нашите братя в паланките и селата по граничните пунктове под заплаха от заразяване.Отделно проверки на хората под карантина които по памет се оказва че са към 150хиляди.Евала на тези хора защото те локализират заразата в отделни огнища за да могат смелчаците от форума да казват че Ковид няма!
94
15
 
5
 
! Отговори
Уж заразен с корона преди 3 години
Предложиха ми да ме водят уж заразен с корона срещу заплащане. Добра оферта за ромите.
93
15
 
19
 
! Отговори
jon преди 3 години
15 в болница, 25 изписани. От една седмица излекуваните са повече от заразените. Сигурен признак , че дори ако е имало епидемия вече няма. Къде са сега тия дето плашеха хората? Къде е оня гологлав терорист? Къде са 'много хора ще измрът" ? Некомпетентния 'щаб' е за затвор!
92
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е лъжите на "експертите" в коментарите да бъдат документирани, провокаторите издирени и подведени под съдебна отговорност за антидържавна дейност и тероризъм срещу цивилни лица.
91
9
 
11
 
! Отговори
о боже страх преди 3 години
Не съм спал. Страх ме е . Кактъй ще ме плаши оня доктор че ще измираме ако. Ама яко ще измрем. Заплахашва с убийство. Че и военен.
90
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужаст! трима умрели ! Крематориумите не смогват да бачкат вече !Ужаст!От утре ще ги складират труповете на детските площадки или ледени пързалки беше , нащо се обърках.Бе ще става като в Швеция - всички ще измрем...
89
14
 
11
 
! Отговори
много е странна преди 3 години
тази пандемия...та боко и компания ни плашеха , че лавиноображно щели да се увеличават заразените и труповете а то заразените си остават около 50-на и то при отпадане на карантината ?? и къде е този бум от великденското охлабване на мерките...уж геометрична прогресия а то по 2-3 умрели без скокове??
88
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златенче, поспри, молим те, болните от рак, при които няма профилактика, лекарства , ходят по мъките, погледни диабетици, погледни старите хора, които нямат пари за храна и тогава говори. А за ковида гледахме, гледахме па на първа линия се нагледахме. Една опорочена перачка за пари!!! А това че хората се връщат заради нашето здравеопазване е някакъв виц, просто много сте си повярвали с вожда!!!
87
1
 
16
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН преди 3 години
Къде го криха до сега проф. кантарджиев? Браво на професора! Така добре им набива в главите на недоучените журналисти, писачи по чата, философите по всичко и всякъкъв вид хейтърска папалач, че риалититата ряпа да ядят. Много точно и с обяснение като за бавноразвиващи се!
86
16
 
12
 
! Отговори
Стига ни занимавахте преди 3 години
Статията трябва да се чете така:От Стотиците хиляди инфектирали се и изкарали ГРИП имаше 36 тежки случая, които тествахме за да сложим диагноза ковид. От тези тежки случая има 2ма умрели. дето така или иначе щяха да си умрът, щото здравете им още преди да ги удари ГРИП беше с много проблеми!Тестваме само тежките случаи, за да можем да стои в заглавието на новините и да всяваме страх. Страхът продава недотествани противогрипни ваксини и новинарски издания!
85
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да изследвате все тая. Търсих където смяташ че има огнище и 30-40, а за популацията ще е много по-нисък броя. А това откриваме 1 на 11 е по-скоро фантасмагорично и далеч от реалността.
84
6
 
16
 
! Отговори
Тест преди 3 години
От 1000 теста на ден около 100-200, а може и повече се правят на медицински персонал и полицаи. От тези 1000 теста поне 100 се правят на политици, министри и др."важни"особи. Остават около 400,а може и по-малко се правят, на тези , които са минали през заразата. Остава нищо за обикновения човек. Ако се напрви масов скрининг на населението, резултатите биха били потресаващи. Излиза, че резултатите не отговарят на реалното състояние.
83
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютна измама. Отртен съм просто.