36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима

Сред смъртните случаи е и 31-годишен мъж с диабет
Обновена: 17 май 2020 14:03 | 17 май 2020 08:15, Петя Славова
143
36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 36 са новите доказани случая, от тях на болнично лечение са 15. Вчера са били изледвани 1094 проби с PCR.  Активните области с коронавирус са 9, а общият брой на заразените у нас са 2211. Активните случаи са 1505.

От вчера имаме десет нови случаия в София и засега в София и областта има най-много случаи - 931. В болниците в столицата са 169 пациенти, като 30 са в интензивни отделения. Това каза проф. Кантарджиев от Националния оперативен щаб От тях са активни

Още по темата

По думите му, лабораториите работят денонощно втори месец и половина. "Ние сме единствената страна в Европа, която на 24 часа дава резултати от PCR изследвания.

Заразените за деня са 36 души - 18 са жени и 18 са мъже. Децата са около 6% от заболелите. Тревожно е, че при медицинския персонал има 240 заразени, което е 11% от заболяваемостта. Излекувани са 26% - 598 души, като само вчера са били изписани 25.

"В последните месеци се натрупа опит, че и леко да се изкара заболяването, много дълго човек остава вирусоносител. Именно затова в страната ни, за разлика от доста други страни, ние изследваме след свършване на срока  на лечение болните и ги освобождаваме от карантина само, ако не са вирусоотделители. Благодарение на малкия брой случаи, у нас това може да се прави.", отбеляза проф. Кантарджиев.

Смъртните случаи у нас са 108, като вчера са загубили живота си трима души. Един мъж в "Пирогов" с исхемична болест на сърцето, инфаркт и хипертония, 66 годишна жена също от "Пирогов" с перитонит, сърдечна недостатъчност. И в Ямбол почина 31-годишен мъж с диабет. Приет е в много тежко състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
6
 
3
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Пак софиянци са най френгави, значи
81
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам се.ляндурите как са плъзнали из София, съвсем скоро ще повторим Италия. Като отвързано стадо, невидели кафенета и магазини
80
4
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Хубаво е да погледнете извън селото и телевизора .. Просто идея :D
79
20
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Спите ли, или чакате да продължават да ви лъжат? Коронаизмамата вече е факт. Никой няма да им повярва на ваксината против коронавирус. Измислена пандемия. Те докато се сетят да направят ваксината задължителна, вече ще ги уличат в измамата с починалите хора от други болести, които ги пишат починали от корона. Няма и толкова болни от корона, колкото се съобщава. Затова генералът получил заплахи, защото лъже. Лъже и целят кризисен щаб.
78
13
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Златена, моме повечето българи така или иначе ще изкарат тоя вирус рано или късно.. По-добре рано де. И да няма страшно! А тия пожелания си ги задръж. Тая психоза трябва да приключи!
77
18
 
26
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Нека всички в България които мислят че короновируса е обикновена настинка да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с него да го изкарат много тежко пък дано след това да им дойде акъла в празните им безмозъчните дебелокожи кухи глави
76
8
 
17
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Пича с диабета можеше да си живее до 60-70 ... Има поддържащи лекарства все пак ...
75
16
 
8
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Добро утро, още ли сте живи бе, очаквам яко да измрете
74
18
 
13
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Пожелавам на всички в България които мислят че короновируса е обикновен грип да се заразят с него да го изкарат много тежко пък дано след това да им дойде акъла в безмозъчните им кухи дебелокожи глави
73
7
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До сара 62 Как така никой не отрича наличието на Корона вирус ? Я виж по форумите колко малоум.ни.ци пишат че такова животно няма.
72
19
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Айде бе овци изтрещели и облъчени, кажете има ли някой поне един познат или роднина или познат на познатия, който да е починал от тая настинка? Каква пандемия е това тогава? Що не вземете да се пробудите от тая будна кома до която ви докараха??
71
13
 
19
 
! Отговори
Златена преди 3 години
До номер 71 да имам познат които кара много тежко болеста коронавирус и това е моя братовчед и е млад човек на 33 няма никакви съпътстващи заболявания така че тази болест не е за подценяване които е подценява да отиде санитар в всичките болници на цяла България за да се заразят с коварната болест коронавирус пък дано след това да им дойде акъла в празните им дебелокожи кухи глави
70
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с този вирус,трябва за икономиката и положението на хората да се говори.
69
16
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Само лъжете хората с тази пандемия. Тя е инструмент за подчинение, контрол на населението, крадене и усвояване на европейски пари и други неща. Далаверите на Бойко нямат край. Каквото му наредят от горе, това прави. И останалите държави по света също са се прецакали с тази измислена пандемия. Световната медицинска организация им дърпа конците. Голяма измама в световен мащаб. Трябва да съдят световната медицинска организация за тази имама. Те стоят зад цялата работа. Никакви ваксини против корона
68
17
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
И да отида - няма да има какво да правя там, защото болниците са празни! Между другото ти имаш ли някой познат, който да е болен или боледувал от 'коварната' и 'смъртоносна' болест? Или и ти мислиш с телевизора?
67
10
 
10
 
! Отговори
Златена преди 3 години
До номер 68 като много ти знае устата отиди санитар в всичките болници на цяла България за да се заразиш с коварната болест коронавирус да я изкараш много тежко пък дано след това да ти дойде акъла в празната ти дебелокожа куха глава
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" От диабет не се умира на 31. "Аха. Мой приятел от детството - на 28. Инфаркт заради диабета. Така де, 6 микроинфаркта и един инфаркт.
65
18
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Пак ли чували? Не разбрахте ли, че това е просто една настинка бе!? Тия загиналите, смъртта им няма нищо общо с вируса. 0,1% е смъртността на тая настинка..
64
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съобщават само за заболели мъже и жени. Другите 37 пола не боледуват ли? БХК пак спи!
63
15
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ЧебурашкаЧервените Чебурашки отдавна трябваше да сте си легнали и да не се показвате.