Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина

Лекуваме българите с най-доброто средство срещу коронавируса
Обновена: 17 май 2020 14:04 | 17 май 2020 11:15, Петя Славова
231
Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В нашата страна не е затворено нито едно предприятие заради коронавируса конкретно в България. Икономиката ни страда много, защото тази на Западна Европа също е поставена в трудно положение. Мерките взети у нас бяха по отношение на ресторантите, големите търговски вериги и сладкарниците." Това заяви пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Той коментира въздухът в моловете и обясни, че е опасно. По думите му, е добре да се вкарва въздух отвън, а не  от едно помещение с хора въздухът да иде в друго помещение.

Още по темата

"Последните седмици се разбра, че вирусът остава и върху дрехите, като тяхната материя може да го задържи няколко часа. Когато някой пробва дрехата е нужно леко напръскване със спирт или дезинфектант, който няма да я повреди. Всеки магазин може да си позволи по една UV лампа, която да изполват за дезинфекция на тези дрехи в пробните", обясни специалистът.

"Когато излезе протоколът на най-сериозната медицинска институция в Атланта - Центърът за контрол и превенция на заболяванията, тогава се наложи хлорохина и азитромицина. Ние анализирахме всички тези данни заедно с МЗ. Тогава предложихме само утвърдените протоколи за хлорохина. В момент на световен дефицит нашата държава намери нужната субстанция. Имаме възможност да лекуваме българите с най-доброто и доказано средство против коронавируса", заяви проф. Кантарджиев.

Той обясни, че ваксина се прави бавно. "Шест маймунчета не се заразиха, но преход върху човек, трябва да се изключат нежеланите ефекти на ваксината. Някои скочиха срещу несъздадена ваксина е смайващо", кате горичен бе Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
8
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 3 години
Обичам Геп. Ще сложа на всеки от тях по един маркер да се познават като им слагаме новата ваксина за маймуни.
142
4
 
9
 
! Отговори
Тулупин преди 3 години
не съм чел SMS на Божков но Горанов е невинен Доле Гешеф Доле ГЕРП
141
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите са ваксинирани с "вечна дружба" и затова първи скочиха, защото се страхуват Бил Гейтс да не ги ваксинира с 5G, че тогава губят вдякаква ориентация !
140
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако политбюро бяха увиснали на стълбовете пред народното събрание преди около 30 години сега да няма типажи от рода на малиноф и позитано.......но тази грешка може да се поправи.
139
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остави Ковид19? Ами кажете кога ще измислят задължителна ваксина срещу вируса Позитано 20. Изпива мозъка на хората и се превръщат в зомбита.
138
5
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Обръщението "пичове" не се отнася за активисти нагеп. Те са "пуйпки".
137
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Въпреки страхът, който ни се внушаваше големият процент българи не повярваха и запазиха психическото си здраве."С това твърдение показваш, колко лабилно е твоето.
136
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разтовариха ли линейките в москва, че идва по-силна вълна?
135
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на коронавируса се доказа едно добро нещо от това, че не вярваме в институциите. Въпреки страхът, който ни се внушаваше големият процент българи не повярваха и запазиха психическото си здраве. А това е много добре.
134
3
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Ново огнище на COVID-19 в Китай: Стотици селища са под блокада
133
2
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Но затова ще ви тровим мизерния животец.
132
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
скептик/прОсТо/северозападнал/информиран/обективен/славянин/***.........са пропуснали много от задължителните ваксини.
131
5
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Пичове, пийте си виното. Ферментирали продукти. Ябълков оцет. Квас. Яжте сирене и кашкавал. Неслучайно и партизаните са го обичали, както и стражарите. Солете си храната. Тези адвойатчета и журналистчета от Ню Йорк Таймс дето се ваксинират, ядат веган, кето, безмесно и безсолно *** като мухи в хладилен камион.
130
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е все пак в България всеки икономист, програмист, шофьор, сервитьор, продавач на зеленчуци и т.н.е много начетен и вещ в здравеопазването, познава добре материята около вируса и, спасил е хиляди човешки животи и знае, че корона вирус не съществува ..нали така ?Благодаря на кризата, че ми показа колко *** е българсия народ. И благодаря, на моите колеги във сферата на здравеопазването, които въпреки всички плюения по техен адрес се опитват да правят най-доброто, на което са способни.
129
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мдааа....., Гено модифицираните хранителни продукти "родиха" огромно стадо ов.-.ци "Доли"!!!"Аз лично съжалявам съществото, което те е родило теб...
128
6
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Моля те каскет......скочи от Витиня!!!-------------Мдааа....., Гено модифицираните хранителни продукти "родиха" огромно стадо ов.-.ци "Доли"!!!Младежо, постът ми не беше предназначен за "Отнесени от вихъра", подобна информация силно разбалансирва психологията на "Долитата".Обещавам, вече ще слагам маркер 18+ за такива като Вас!
127
14
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
А кой е виновен, че хората загубиха доверие в Щаба и правителството?С приказки за чували и хладилни камиони за трупове, как Адът идвал след Великден и как много хора много яко ще умрат, доверие не с гради. Когато хората не вярват на институциите, търсят инфо и от други източници. Там виждат, че има и алтернативни мнения, които не включват непременно яко умиране в найлонова торба и дълбоко замразяване в хладилен камион.Разбрахме и че набързо направените ваксини не са много безопасни.
126
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ще ***, каква ваксина се чака
125
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората вече схванаха щам схемата. Единия вече се покри, други двама още ръсят бисери.Вожда и той бяга. Обраха народа. Скоро ще им се търси сметка
124
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Технологиите "скочиха"!"Моля те каскет......скочи от Витиня!!!