Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина

Лекуваме българите с най-доброто средство срещу коронавируса
Обновена: 17 май 2020 14:04 | 17 май 2020 11:15, Петя Славова
231
Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В нашата страна не е затворено нито едно предприятие заради коронавируса конкретно в България. Икономиката ни страда много, защото тази на Западна Европа също е поставена в трудно положение. Мерките взети у нас бяха по отношение на ресторантите, големите търговски вериги и сладкарниците." Това заяви пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Той коментира въздухът в моловете и обясни, че е опасно. По думите му, е добре да се вкарва въздух отвън, а не  от едно помещение с хора въздухът да иде в друго помещение.

Още по темата

"Последните седмици се разбра, че вирусът остава и върху дрехите, като тяхната материя може да го задържи няколко часа. Когато някой пробва дрехата е нужно леко напръскване със спирт или дезинфектант, който няма да я повреди. Всеки магазин може да си позволи по една UV лампа, която да изполват за дезинфекция на тези дрехи в пробните", обясни специалистът.

"Когато излезе протоколът на най-сериозната медицинска институция в Атланта - Центърът за контрол и превенция на заболяванията, тогава се наложи хлорохина и азитромицина. Ние анализирахме всички тези данни заедно с МЗ. Тогава предложихме само утвърдените протоколи за хлорохина. В момент на световен дефицит нашата държава намери нужната субстанция. Имаме възможност да лекуваме българите с най-доброто и доказано средство против коронавируса", заяви проф. Кантарджиев.

Той обясни, че ваксина се прави бавно. "Шест маймунчета не се заразиха, но преход върху човек, трябва да се изключат нежеланите ефекти на ваксината. Някои скочиха срещу несъздадена ваксина е смайващо", кате горичен бе Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хората достатъчно са си напатили от вече съществуващите ваксини и са предпазливи"иванУшка........дурАкоФ.......кваса е по-полезен
122
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Технологиите "скочиха"!Това, което беше Научна-Фантастика преди Двайсетина години - в АйТи технологите, в Нано технологите, в Геното инжинерство - днес е реалност!!!, част от нашия бит и ежедневие!Могат ли днес при това ниво на технологиите ваксините (особено масовите и задължителните) да се манипулират с внедряването в тях на нано технологии (нонити)???Да!!!!!Могат ли те да влияят на когнитивното поведение на човека ако бъдат активирани с мобилните технологии???Да!!!!!
121
10
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
На онези от протеста им трябва спешно ваксина против руски комунизъм. С други думи трябваше им един як бой от жандармерията :))))))))))))))))))))))))
120
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Преди дни доказаха, че ваксината за H1N1 е причина за голямата смъртност от коронавируса."Теб само правата лопата би те спасила........ваксина не те лови.
119
12
 
18
 
! Отговори
Да преди 3 години
Бягайте ей, бягайте ваксината ще ви затрие ! Бягайте накъдето ви видят очите, тъкмо да понамалее броят на глупаците в България !
118
14
 
13
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Не е смайващо. Хората достатъчно са си напатили от вече съществуващите ваксини и са предпазливи.
117
4
 
8
 
! Отговори
Да преди 3 години
Това си е от древни времена, още от Адам и *** - хората се поддават по-лесно на лъжи, отколкото на здравия разум !
116
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епидемия има, и тя не от март, а от декември - януари. Не е била разпознавана като отделна болест, но са я лекували. Има и починали. Хората не са против някаква още несъздадена ваксина, а са против някаква току-що създадена ваксина да става задължителна. Още преди 2 месеца, включително премиерът, казваха, че спасението било във ваксина и дотогава все че има рестрикции. После след среща на Борисов с американската посланичка имаше информация, че България щяла да купи американски ваксини.
115
10
 
6
 
! Отговори
........ преди 3 години
В темата за карантината форумните експерти громят Проф. Мутафчийски, в темата за акциите на Левски форумните експерти громят Проф. Герджиков, в темата за ваксината форумните експерти громят Проф. Кантарджийски..........
114
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто е - народът не ви вярва! Лъжете и сте продажни! Кой ще се ваксинира с ваксина, произведена "вчера" и тествана само на животни, без да са ясни страничните ефекти и дефекти?И още - нашите "герои" ни обещаха светкавично ваксиниране, а в Закона за здравето има един чл. 59 - за задължително ваксиниране извън им. календар. Не на такава ваксина!
113
6
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
У нас има още един инфекциозен вирус, освен COVID 19.Това е най-новата новина от преди малко. Гответе се за нова епидемия и затягане на коланите. Корона се изтърка просто и нямаше как да не измислят нещо друго.
112
11
 
13
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Тоя 'професор' не можа да си каже специалността 15 минути на живо по телевизията и вие искате щаб да води? Тази калинка не става за нищо и няма специалност нито епидемология, нито вирусология. Същото важи и за гологлавия коремен хирург и за бюрократа с очилцата дето няма практика и един ден. Е как тези некомпетентни поставени лица ще ни пазят и лекуват? Къде са многото хора дето ще умрат? Къде са камионите с трупове. А стадото си блее.
111
6
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
110, просто си смени джипито. Аз лично, въпреки огромното уважение, което питая към доктор гугъл, никога не съм подозирала личния си лекар в некомпетентност или незаинтересованост. Давам ти пример: по време на карантината я набрах по погрешка - даваше заето и затворих. След не повече от 5 мин. тя ми върна обаждането, за да ме попита какво става. Ъъъ .. а относно хирурзите, винаги съм гледала на тях по-скоро като на занаятчии.
110
14
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Нищо не лекувате, само вземате пари да правите такива интервюта и да сплашвате хората. Такава епидемия няма. Починалите са все от други болести, а заразени отдавна няма. Бумът на грип е бил февруари месец. Вече няма коронавируси и грипове по това време. Великден мина, всеки ден не е Великден. Събирайте си парцалите и на съд за измамата с коронавируса.
109
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусите имат страшно много модификации, наречени щамове. Те постоянно еволюират. При сблъсък с даден вирус организма си създава антитела и не боледува от старите му щамове, но няма защита за новите. Грипните ваксини са неефективни главно заради това. Те са изготвени на база на щамове, които вече не са актуални. Такава ще е съдбата и на дългоочакваната анти-КОВИД ваксина. Ако изобщо това което ще се вкара на хората ще бъде някаква ваксина или прикритие за нещо друго.
108
9
 
19
 
! Отговори
д-р Бил Боц преди 3 години
Бай Шиле пак маже нещо. Онзи с голата глава лъже, а бай Шиле маже. Ама не му се получава. Няма го онзи драматизъм на генерала, който поражда такава яка паника у бабичките, че те вече са готови да излизат само веднъж седмично от гарсониерката и то с противогаз на главата. Смайващото е как човек преболедувал от даден вирус и придобил антитела, можело да се разболее от същия този вирус! Пълен нон-сенс!
107
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам на протестите в София има плакати срещу ваксината за Ковид 19. А такава няма. Тя може би ще се създаде след най-малко 1 година. А може и въобще да не се създаде. Пълни ***.оти.Компютрите и телефоните стават все по-умни а хората които по цял ден чатят на тях все по-гл.упа.ви и зомбирани.
106
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мене доктор е само който извършва манипулации и операции върху пациенти. Тоест хирург и анестезиолог. Всичко останало е най-обикновен медицински консултант, който не носи отговорност за нищо. Личната лекарка ми вика "О, ми тва е много опасно, може да стане голяма инфекция! Ще ви дам направление ама къде искате да отидете, на хирург или на УНГ?" Ми ти не си там само да подпечатваш бележки, а и да ми кажеш при кого да отида.
105
8
 
11
 
! Отговори
дсафФС преди 3 години
Дайте да я бият и на седми, мустакат, продажен, безродов май муняк и да видим дали и той няма да се зарази. Все пак трябва да си види какво става и при старите май муняци, не само при младите май мунчета. Дано България и Света да се отърват от тия май муняци, защото иначе нищо добро не ни чака.
104
7
 
27
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Смайващо е, че се прави ваксина за нещо дето тука има тука няма.Те самите не си вярват. Да си ваксинират децата първо шефовете на фарма фирмите, техните собственици, банкерите им, биоинженетите им, депутатите, министрите, лекарите. Едно време като се правело жп мост, при откриването отдолу докато минава влака застава инженера със семейството си.