Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина

Лекуваме българите с най-доброто средство срещу коронавируса
Обновена: 17 май 2020 14:04 | 17 май 2020 11:15, Петя Славова
231
Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В нашата страна не е затворено нито едно предприятие заради коронавируса конкретно в България. Икономиката ни страда много, защото тази на Западна Европа също е поставена в трудно положение. Мерките взети у нас бяха по отношение на ресторантите, големите търговски вериги и сладкарниците." Това заяви пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Той коментира въздухът в моловете и обясни, че е опасно. По думите му, е добре да се вкарва въздух отвън, а не  от едно помещение с хора въздухът да иде в друго помещение.

Още по темата

"Последните седмици се разбра, че вирусът остава и върху дрехите, като тяхната материя може да го задържи няколко часа. Когато някой пробва дрехата е нужно леко напръскване със спирт или дезинфектант, който няма да я повреди. Всеки магазин може да си позволи по една UV лампа, която да изполват за дезинфекция на тези дрехи в пробните", обясни специалистът.

"Когато излезе протоколът на най-сериозната медицинска институция в Атланта - Центърът за контрол и превенция на заболяванията, тогава се наложи хлорохина и азитромицина. Ние анализирахме всички тези данни заедно с МЗ. Тогава предложихме само утвърдените протоколи за хлорохина. В момент на световен дефицит нашата държава намери нужната субстанция. Имаме възможност да лекуваме българите с най-доброто и доказано средство против коронавируса", заяви проф. Кантарджиев.

Той обясни, че ваксина се прави бавно. "Шест маймунчета не се заразиха, но преход върху човек, трябва да се изключат нежеланите ефекти на ваксината. Някои скочиха срещу несъздадена ваксина е смайващо", кате горичен бе Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
До анонимчото преди 3 години
..."За глупавите хора (главно от работническата класа и пенсиите) е много лесно......."- Алооо...Интелигенцията... Я по-кротко! Кат не ти харесва тук, *** при своята компания на плеймейтки, футболисти, , чалдаджии, наркоманчета, па вземи със себе си и своя кумир бойко, със все гербаджии...
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
копейкин върна ли субсидията? За един приятел питам.
201
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че имаш титли на дипломите си не значи че си Господ. Не си ходил дажи в Атланта и за какъв център велик на света говориш? Този център който даде парите на Китай да направи био оръжие за масово заразяване? пИтай Фаучи най-големия престъпник и останалата мафиотска група от CDC in Atlanta, кух надут *** професор само на диплома.А това за ваксината колкое хубава искаме ти първо на тебе да си я сложиш на живо по телевизията да гледаме. Професор на книга! Измислица професор
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като гледам българският народ вече е ваксиниран, че и чипиран. Нито пандемия, нито каквото и да е може да ни управи, докато не се докараме съвсем.
199
0
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименАко Вие сте Българин, говорете само за себе си, не обобщавайте за цял народ по собствения си интелект !!!
198
3
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
"Скачаме" срещу управляващите, защото не им вярваме, защо се чудите !!!
197
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое му е смайващото?Българина е пословично глупав.
196
5
 
20
 
! Отговори
Даниел Данаилов преди 3 години
А защо приеха закон за зъдлжително ваксиниране след като няма ваксина?Че и в текста има - създаване на извънредни пуктове за ваксинация!
195
3
 
9
 
! Отговори
За ваксината преди 3 години
Тя се атенюира в организми, които са имуннорезистентни и невъзприемчиви.Още Луи Пастьор без микроскопи прави ваксина против бяс като я пасира през 133 заешки мозъка. После я инжектира на изпохапано от бясно куче и детето оздравява!Coronavirus не мутира, той се трансдуцира с гени от клетките на гостоприемния организъм (който може да плъх, ***, *** или човек - болен от СПИН, ГРИП, ХЕПАТИТ и т.н.)МУТАЦИИТЕ са само в МОЗЪКА на този мустакат господин Кантарджиев и хирурга Мутафчийски.
194
3
 
4
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
.smaivashtoto e ,che ne se tarsi mnenieto na specialist dotcent Mangarov .a se slushat mantrite na Kantardjiev ,koito pripiava na pravitelstvoto !!! Oblichaiki glipostite mu v "nauchna " obosnovka uj !!!
193
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХМ мисля е време да се спрат говоренето на щуротии и писането им - коронавирусите са познати още от 70 години и за тях ваксини няма има лекарства. Те са тип вируси които мутират за около месец два- може да се направят редица изследвания и събиране на доказателства за да се провери и на този вирус периода на мутации. Не би било възможно да се направи ваксина освен ако някой пусне отново същия вирус. - но този някой ще трябва да отговаря пред целия свят.
192
8
 
30
 
! Отговори
Смайващо смайване преди 3 години
Наистина е смайващо. Още съм смаяан и смайването ми е голямо.Протест срещу несъздадена още ваксина... Страдаща несъществуваща БГ икономика... няма сигурно действащо лекарство , но има излекувани хора...А най смайващото е че според статистиката на Здравното министерство за последните 5 години ВСЯКА ГОДИНА в България са умирали по 1500 човека от респираторни заболявания със ИДЕНТИЧНИ на коронавирус симптоми и НИКОЙ дори и не си е помислял да обявява пандемия и да изолира хора.
191
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България една малка група хейтъри и антиваксари дигат такава олелия,че нормалните хора изпадат в учудване.Тези които претендират за най-демократични , най-безапелационно налагат своето мнение.
190
9
 
3
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 3 години
Засечени са тежки увреждания на биосферата причинявани с високо вредни бели скенери вкл инсталирани на автомобили вместо доказано безвредни фарове.Скенерите вкл ЛЕД и лазерни причиняват тежки нелечими увреждания на биосферната охрана.Активирани са милиарди тежко аномални зони вкл Black death anomalous zones.уврежданията причинявани от автомобили с включени фарове през деня се виждат ясно . В София са много тежки.Има откат срещу хората засечени са проучващи сеизмични слаби вълни тип WWPSP
189
13
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
А не е ли смайващо, че искате да ваксинирате всички с несъздадена ваксина?!?
188
17
 
15
 
! Отговори
sd преди 3 години
Кога искаш да скочат, като им набият адската смес и убият хоарата ли?Това е нагъл цинизъм. Засрами се от лъжите, които изричаш хладнокръвно!
187
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм от шумното малцинство, но и аз сляпо не искам да се ваксинирам, за да не би. Без да е ясно какви са дългосрочните последици. Рисковите групи да са ваксинират. Много малка част се разболяват, още по-малка част се усложняват, и още по-малка част стигат до фатален край.
186
14
 
27
 
! Отговори
redordead преди 3 години
до тези дето вярвате в това, че Бил Гейтс ще ви чипира - няма смисъл да се съпротивлявате, оказа се, че такива като вас с ниско IQ директно ще ви инсталират чиповете през 5G мрежата - оказало се, че който няма много багаж на втория етаж имало висока пропускливост и такова безинжекционно ваксиниране било възможно...
185
4
 
21
 
! Отговори
тита преди 3 години
Смайващо е ? Не, не е - вече започнахме изпреварващо да реагираме...
184
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до тук сме 37 вирусолози