Мнимата банкерка Петя събира пари срещу обещание за кредит

Тя прилагала схемата из цялата страна
18 май 2020 12:51, Ния Христова
40
Мнимата банкерка Петя събира пари срещу обещание за кредит
Снимка: БГНЕС
Мнима банкерка събира пари срещу обещания за кредит. Добре организирана престъпна група прилагала схемата на територията на цялата страна. Подадени са жалби в София, Пловдив и Кюстендил. Само преди две седмици "банковата служителка" прави пореден опит за измама въпреки многобройните сигнали и това, че МВР я издирва, предаде Нова тв. 
 
Жената се представя за счетоводител, управител на банков клон или за секретарка на шеф на банка и твърди, че урежда всякакви кредити. Полицията я издирва за измами в големи размери, а излъганите до този момент са десетки, с хиляди левове. 
 
Жената се казва Петя Петкова, но се представя с различни имена. Успява да намери жертвите си навсякъде, доста често в салони за красота. Така се запознава и с поредната си жертва. 
 
"Дойде малко след Нова година в салона. Каза, че ме е намерила от интернет, с цел да си закупи коса от мен, понеже е разбрала, че продавам хубави екстеншъни. Започна да идва на маникюр, педикюр", разказва тя.
 
Така успява да влезе под кожата на собственичката на салона и да й обещае мечтания кредит. Петя Петкова се представя за шеф на клон на една от големите банки. 
 
"Споделих, че ми трябват пари за апартамент. Близо 200 000 ми бяха нужни. На следващите пъти малко по малко ми подсказваше, че има един човек, който й е като баща. Работят от много години заедно, той е много зает. Занимава се само с осигуряването на кредити", разказва още измамената.
 
Въпросният човек се оказва е езин от участниците в схемата. Той също използва много и различни имена. Той давал подробни указания по телефона и избягвал срещите с хора, за да не бъде уличен в престъпление. За да издейства кредит всеки клиент трябвало да му дава предварително процент от сумата.
 
Жертвата е подала жалба в полицията. Жалба е подала и библиотекарката Мариана Христева от пловдивското село Добролък. Петя Петков й обещала да рефинансира кредита й от 20 000 лв., за да намали вноската й. Запознали се чрез бивша служителка на община Куклен. За да успее да рефинансира кредита й Петя Петкова поискала от библиотекарката 6 900лв. Жената изтеглила парите от 5 различни фирми за бързи кредити.
 
Мнимата служителка по лична карта живее в центъра на София. Апартаментът й се оказва запориран от съдия изпълнител. Домоуправителят на блока обясни, че никога не я е виждал. 
 
Образувани са пет досъдебни производства срещу Петя Петкова в полицейски управления в няколко града в страната. Органите на реда все още я издирват. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Дик преди 3 години
Никой не може да измами честен човек, спазващ правилата и законите. Каквото потърсила, това и намерила
34
0
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Да,има таквиз "тарикати" в банковите среди ,които "уреждат" банковски заеми срещу заплащане,но тук видимо "верижката" се е скъсала някъде и парите изчезнаха яко дим,еми и тази госпожа на съд -за влизане в манипултивни намереия за измама.
33
1
 
8
 
! Отговори
кръчмаря преди 3 години
Вересия никому а уважение всекиму!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е жива и здрава.Такива са времената .Демократични.Трябва да се оцелява.Да продължава все така да работи.
31
0
 
19
 
! Отговори
до Айнщайн преди 3 години
Оригиналната мисъл на Айщайн е:"Две неща са безкрайни- Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен."
30
1
 
13
 
! Отговори
Айнщайн преди 3 години
Две неща са безкрайни- Вселената и човешката глупост!
29
0
 
24
 
! Отговори
Maybe преди 3 години
Гледах историята по новините. Чудя се как може да има толкова *** хора. Отделно те също се опитвам да измамят с дадения рушвет. Не ми е тъжно за такива...
28
0
 
23
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Като има шарани,ша има и рибари,които хвърлят кукичката и който клъв-не.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая история я гледах на живо преди 15 години, когато един мой познат, шеф на фирма, взе с "връзки" промоционален кредит от банка, като го мотаха до последно и накрая го прецакаха с лихвата.На въпроса - защо не пробва с друга банка отговорът беше - "ами там имах връзки...."
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм ИТ със заплата около 6 хиляди, но не мога да си позволя апартамент за 200 000 (имам и две деца, които също имат нужда от уроци, курсове, детски градини и т.н.).Не знам колко трябва да изкарва шефката на салон, ама самия манталитет, дето някой ще й уреди под масата кредит, показва как си върти бизнеса....
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
може би ако "интелигенцията" ни не учеше масово психология и философия икономиката ни щеше да е по-добра и много по-малко хора щяха да взимат кредити.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епа след като 30 години ни управляват разбойници и бандити е ясно колко му е сивото в главата на българина!
23
0
 
33
 
! Отговори
Бойкот преди 3 години
Първо тези хора са глупави и алчни. Вида на измамничката е на жена работеща по часово вечер не на занимаваща се във финансовата сфера. Второ много важно последните 8 месеца банките вдигнаха изискванията за отпускане на кредити и ипотечни и потребителски. Хората, който са дали пари не заслужават държавата да им помага поради факта, че крадат от всички други хора, който си плащаме нормални осигуровки и данъци. Това е българина винаги се надскача и после някой друг виновен, че няма.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък аз вместо да тегля кредит, да взема да и тегля един БОЙ.
21
0
 
23
 
! Отговори
Петя преди 3 години
В Димитровград също има такава казва се Кристина Петрова, ама така е какво да прави с три деца и много абаорти и то от различни ......
20
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ***трябва да си, че да се взръзваш на такива предложения?!? Не мога да разбера, българина наистина ли вярва, че хей така някой ще се появи от никъде и ще ти предложи пари на далавера. Вземете, малко си потренирайте и мозъка дее и умрялата нация.
19
2
 
19
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Значи апартамента й бил в центъра на София, но полицията още я издирва след 5 досъдебни дела.А и друго да питам познавате ли фризьорка с интерес за апартамент от 200 000 лв. ? И библиотекарката пръскаТея вече се чудят какво да пишат
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина твърдо вярва че всичко се случва по втория начин и с подкуп. За това се вкарва в такива врътки. Ми просто е - ако някой ти иска подкуп не давай! Незаконно е. После що служителите вземали подкуп? Ще вземат ами, като се натискате да им давате.
17
1
 
23
 
! Отговори
?? преди 3 години
Схемата е, че за да ти отпуснат 200К кредит, трябва да можеш да докажеш на банката, че можеш да го плащаш, но не си плащаш данъците и декларираш нищожни доходи.От там идва и нуждата да търсиш посредник за кредит.Банките в момента ще се избият да предлагат кредити.Всичко пак идва от далаверките и тарикатлъците...
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тя като мнимата пандемия!!! :((