Община Перник започва кампания за безплатна кастрация на кучета

Стопаните ще бъдат освободени от данъка за домашния си любимец
18 май 2020 09:24, Ния Христова
4
Община Перник започва кампания за безплатна кастрация на кучета
Снимка: БГНЕС
Община Перник от този понеделник стартира кампания за безплатна кастрация на домашните кучета. Целта е по този начин да се намали популацията на четириногите, която е сериозен проблем за града, предаде bTV. 
 
Приютът за бездомни кучета е един от най-големите в България. Проблемът в града с изоставените домашни любимци от града и околните села и тяхната популация е изключиелно сериозен. Последният случй на изоставени животни е на шест малки кученца, оставени пред вратите на приюта. 
 
Валери Жлябинков от община Перник заяви, че с кмета Станислав Владимиров са предприели мерки за хуманно решаване на проблема с бездомните кучета. 
 
Кампанията ще се осъществи с помощта на доброволци, които ще разясняват на собственици на домашни любимци какви са ползите от кастрацията. Всеки, който подложи кучето си на тази манипулация, ще бъде освободен от данъка за кучето си, който е в размер на 50 лева. 
 
Ще се раздават талони за безплатните кастрации, а операциите ще се извършват в определени дни в приюта за изоставени кучета. Организацията "четири лапи" е помогнала за осигуряването и на мобилни амбулатории, където ще се кастрират кучетата по селата. Местни ветеринари също са изявили желание да се включат в кампанията. 
 
Жлябинков допълни, че се работи активно с неправителствени организации и за организирането на осиновяването на животните в приюта за изоставени кучета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Carnivorous преди 3 години
Аз предлагам кастрация на политици. Могат да ги започнат по ред на номерата: Герб, БСП, ДПС, ВМРО и т.н.
2
0
 
2
 
! Отговори
Е ТОВА Е.... преди 3 години
ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА.....САМО КУЧЕТАТА НЕ КАСТРИРАЛА...ХА,ХА,ХАААА....
1
3
 
3
 
! Отговори
Куче касичка преди 3 години
Кучетата не *** хората, а ги лаят и ги хапят.