Грозно! Деца потрошиха чешма в центъра на Русе

Извършителите са на възраст между 11 и 12 години
19 май 2020 17:15, Красимир Ангелов
35
Грозно! Деца потрошиха чешма в центъра на Русе
Снимка: БГНЕС

Поредна вандалска проява е регистрирана в центъра на Русе, съобщават от общинската управа в града.

Преди няколко дни чешма в градската градина е била потрошена от група деца на възраст между 11-12 години.

Служители на общината вече са ремонтирали съоръжението. Самоличността на децата е установена с помощта на записите от близките камери. Родителите им ще бъдат информирани и ще им се потърси материална отговорност за нанесените щети.

От общинската управа информират, че разходите за ремонти, причинени от вандализъм, ощетяват местния бюджет.

От кметството припомнят, че преди няколко седмици е бил обновен сухият фонтан пред сградата на Държавната опера. Настилките му са били разрушени основно от деца и младежи, които карат по тях тротинетки и скейтбордове.

Ремонтът е струвал повече от 15 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
6
 
! Отговори
Кина преди 3 години
А лайнетата имат ли настойници/родители ?! Кяакви са санкциите за тях ?!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Ще се рестартира, ама за кого? Познай защо сложих плюс.
24
8
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 26 преди 3 години
И в името на ястребинчетата, някои от които далеч не невинни,съдбата на колко стотици хиляди деца беше осакатена, за да се дава път на чедата на нискочелите, получили властта като дар от чужда, окупационна армия?А колко деца изобщо не се родиха, заради това че през кошмарните първи дни след 09.09.1944 бяха избите потенциалните им бащи? Или не се родиха заради уродивите соц.правила, осакатили живота и затруднили създаването на потомство от интелигентните "не-наши"? Все в името на ястребинчетата
23
1
 
4
 
! Отговори
един преди 3 години
Ако децата бяха на някой важен нямаше нито да пише за случая , нито нищо. Дори щяха да се извинят на бащите и майките им.
22
2
 
8
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
Понеже, коментирате по заглавие, хайде да ви светна, че дете с тегло от около 20 килограма се облегна на чешмичката и тя се РАЗПАДНА! Видео има публикувано. А кой е взел пари за тази чешмичка, питайте бившия кмет на Русе. От управляващата партия е.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 11-12 чупят чешми, на 17-18 дрогирани убиват хора по пътищата с "жипа" на мама.
20
2
 
14
 
! Отговори
Тита преди 3 години
Шведчета ша да са
19
1
 
8
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
Хубава работа, ама...
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората направили чешми които просъществуваха 70 - 100 години а през последните 20 години ги изпотрошиха всичките.Човек няма къде да глътне глътка вода и да се освежи ! - после се сърдят като им казват , че са прости.На такива не карантина ами да ги затворят докато са живи.
17
5
 
15
 
! Отговори
от Русчукъ преди 3 години
Това не е за първи път.Години наред я чупят умишлено и систематично. Това си е чиста дивесия и саботаж. Такива трябва да бъдат съдени за тероризъм. Как иначе да наречеш трошенете на чешма три пъти в месеца?
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са си живи ромигани, какви деца?
15
4
 
14
 
! Отговори
Со кереса преди 3 години
Знаем ги ние тези деца...
14
12
 
4
 
! Отговори
БАБА АНАРХИСТ преди 3 години
ЩОМ Е ДЪРЖАВНО - НЕМА ЛОШО!!!
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако наистина от родителите ще се търси материална отговорност, значи децата не са от привилегированата порода, която яде, съществува и вилнее, не на издръжка на родителите си, а благодарение на парите на данъкоплатците.
12
4
 
10
 
! Отговори
Тоя па... преди 3 години
До ОбективноКакви чавета с тротинетки и "скейтбордове"?!Това са си деца от нормални български семейства, които изразходват цялата енергия, която са натрупали вкъщи за два месеца.Ако залите за организиран спорт бяха отворени - нямаше да имат тази енергия.Всеки родител, който не е пратил децата си на спорт е сбъркал много.Философът Платон е бил шампион по борба. "Платон" е прякор и значи широкоплещест. Той именно обяснява, че ако само се яде, а не се тренира, хората се израждат.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновни са проектантите! Също приелите да се строи с ***!За да се разваля настилката от тротинетки, представете си с какво е правена!!!Парите да ги искат от длъжностните лица, след това да изградят с други, със здрави материали.Службите сега само отчитат проекти в пари и целят "да генерират бизнес" не да е добро, удобно и здраво.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те децата с техните тортинетки или тротинетки , не знам кое е правилното , разрушиха и чисто ново ремонтираните тротоарни плочки по основни булеварди , нали ?!😉В случая с тази чешмичка , децата нямат никаква вина , просто за направата и , бяха усвоени средства ! Предишната чешма как изкара години наред с този детски вандализъм , нямам и понятие , но не се строши като кула от Лего !😉
9
12
 
4
 
! Отговори
И какво? преди 3 години
"Настилките му са били разрушени "основно" от деца и младежи, които карат по тях тротинетки и скейтбордове."Нали мамите и татковците им си плащат данъците? Децата нанасят щети, вие ремонтирате. После пък вие не им ремонтирате улиците, тротоарите и градинките в квартала.Пито - платено. Точка.Който иска децата да не безчинстват и рушат - осигурява им безплатни целодневни занимания. На общинска или държавна издръжка.Децата са си деца. Дайте да се възмутим, за което.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото предния кмет от ГЕРБ на Русе поръча за "ремонт" най-евтиният китайски теракот да окепази целия център, пък го писа за десетки милиони...
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русе е светиня Децата марш в Бойчиновци!!!