Какви са страховете на родителите при отварянето на яслите?

Ще има ли условия за спазване на мерките...
19 май 2020 21:45, Петя Славова
14

Детските градини и яслите отварят на 22 май. Учебен процес ще има при строго спазване на противоепидемичните изисквания.

Министерствата на здравеопазването и образованието ще изготвят мерки, а кметовете трябва да осигурят условията за спазването им, в зависимост от спецификата на общината.

При влизане в детската градина ще бъде измервана температурата на всяко дете, а родителите ще трябва да подпишат декларация за информирано съгласие и споделена отговорност.

Така те ще декларират, че са запознати с всички мерки в заведението и, че по тяхно желание детето постъпва в градината или яслата.

Гергана Янева е майка на 4-годишно дете и живее в Стара Загора. Тя коментира пред Bulgaria ON AIR страховете на родителите относно новите разпоредби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основната цел на т.н. родители не е грижа за децата и социалното общуване в детските градини, те просто треперят шефът да не ги погледне накриво, защото му пречат да си купи поредното Бентли!
13
1
 
2
 
! Отговори
ДО 3 преди 3 години
До Анонимен3АМИ НЕ СИ ПУСКАЙТЕ ДЕЦАТА! ИМА ХОРА, ОСТАНАЛИ БЕЗ СРЕДСТВА И СЕ НАЛАГА ДА РАБОТЯТ!
12
3
 
3
 
! Отговори
хахах преди 3 години
по-*** решения на щаба не съм видяла. Тези хора идея си нямат как се работи в детска градина.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реални са страховете на родителите.
10
1
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Тия лампи по Наредба ги има навсякъде.Никой не ги е отменял. Просто сега ще глобяват и журналистите ще ги отразяват тия проверки.Иначе са стара и то добра практика.Не е нова мярка.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "В случая" ти си *** и това е типично тролене с цел преиначаване на факти и всяване на страх. Използването на *** за манипулиране на общественото мнение е неморално, а може да се окаже и незаконно. Плашенето на хора също.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега къде беше МС да организира закупуването и въвеждането на специално лампи, които обеззаразяват въздуха???? Така или иначе в детските заведения винаги ще има всевъзможни зарази. Защо МС не иска да се намали заразяването там????
7
4
 
5
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Дано не заболеят тежко - невинни дечица Иначе един родител го каза ясно - каквото хванат в децката градина караме го и ние
6
5
 
4
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Абе вие нормални ли сте? До кога искате да си стоите вкъщи? Като не искате не си пускайте децата, и не ходете на работа. Има много проучвания, които показват,че децата почти не заразяват възрастните, а точно обратното.
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случая е безумие да се подлага населението на гигантски биотерористичен експеримент (понеже точно за това говорим) без дори да се знае дали това ще има някакъв ефект. И да напомним - стратегията на "стаден имунитет" преведена на нормален език означава "няма да правим нищо да спрем вируса, колкото умрат, умрат, който оцелее, оцелее". Въобще не е сигурно, че дори ще се изгради изобщо някакъв имунитет.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми нали Мангъров ви каза, че всичко това са измислици.И тука го хвалят много.Освен това се чу, че майките си искат работата.Ако спрат децата ще се развикат, че искат да ги уморят от глад.Ако не ги спрат - ми ще се заразят.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по глупаво решение от това не можеше да се вземе, децата като перфектен преносител естествено ще се заразят всички едно друго а после и мама тати и баба вкъщи. Не дай бог някое дете да се разболее тежко и да умре, не ми се мисли за гербаджиите
2
0
 
9
 
! Отговори
NZ преди 3 години
Най-чудно ми е как от 30 деца в групата ни, ще изберат 10, които ще посещават. И ако можеха и преди да направят 3 пъти повече групи, защо не са ги направили досега?
1
0
 
12
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Ами каквото и да има в градината - всички деца и родители го карат, включително и ние. Ако едно дете е с Covid19, всички ще го пипнат. Не знам как ше обясните на децата да спазват каквито и да било мерки - пробвано, невъзможно...