Какви са страховете на родителите при отварянето на яслите?

Ще има ли условия за спазване на мерките...
19 май 2020 21:45, Петя Славова
14

1626 гледания   |  Още видео
Детските градини и яслите отварят на 22 май. Учебен процес ще има при строго спазване на противоепидемичните изисквания.

Министерствата на здравеопазването и образованието ще изготвят мерки, а кметовете трябва да осигурят условията за спазването им, в зависимост от спецификата на общината.

При влизане в детската градина ще бъде измервана температурата на всяко дете, а родителите ще трябва да подпишат декларация за информирано съгласие и споделена отговорност.

Така те ще декларират, че са запознати с всички мерки в заведението и, че по тяхно желание детето постъпва в градината или яслата.

Гергана Янева е майка на 4-годишно дете и живее в Стара Загора. Тя коментира пред Bulgaria ON AIR страховете на родителите относно новите разпоредби.


14
Още от Страната
Цветари от Варна протестират, искат обезщетение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Основната цел на т.н. родители не е грижа за децата и социалното общуване в детските градини, те просто треперят шефът да не ги погледне накриво, защото му пречат да си купи поредното Бентли!
13
1
 
2
 
! Отговори
ДО 3 преди 1 седмица
До Анонимен3

АМИ НЕ СИ ПУСКАЙТЕ ДЕЦАТА! ИМА ХОРА, ОСТАНАЛИ БЕЗ СРЕДСТВА И СЕ НАЛАГА ДА РАБОТЯТ!
12
3
 
3
 
! Отговори
хахах преди 1 седмица
по-тъпи решения на щаба не съм видяла. Тези хора идея си нямат как се работи в детска градина.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Реални са страховете на родителите.
10
1
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 1 седмица
Тия лампи по Наредба ги има навсякъде.Никой не ги е отменял. Просто сега ще глобяват и журналистите ще ги отразяват тия проверки.Иначе са стара и то добра практика.Не е нова мярка.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен "В случая" ти си трол и това е типично тролене с цел преиначаване на факти и всяване на страх. Използването на тролове за манипулиране на общественото мнение е неморално, а може да се окаже и незаконно. Плашенето на хора също.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Досега къде беше МС да организира закупуването и въвеждането на специално лампи, които обеззаразяват въздуха????
Така или иначе в детските заведения винаги ще има всевъзможни зарази. Защо МС не иска да се намали заразяването там????
7
4
 
5
 
! Отговори
Баи преди 1 седмица
Дано не заболеят тежко - невинни дечица Иначе един родител го каза ясно - каквото хванат в децката градина караме го и ние
6
5
 
4
 
! Отговори
Qwerty преди 1 седмица
Абе вие нормални ли сте? До кога искате да си стоите вкъщи? Като не искате не си пускайте децата, и не ходете на работа. Има много проучвания, които показват,че децата почти не заразяват възрастните, а точно обратното.
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В случая е безумие да се подлага населението на гигантски биотерористичен експеримент (понеже точно за това говорим) без дори да се знае дали това ще има някакъв ефект. И да напомним - стратегията на "стаден имунитет" преведена на нормален език означава "няма да правим нищо да спрем вируса, колкото умрат, умрат, който оцелее, оцелее". Въобще не е сигурно, че дори ще се изгради изобщо някакъв имунитет.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми нали Мангъров ви каза, че всичко това са измислици.
И тука го хвалят много.
Освен това се чу, че майките си искат работата.
Ако спрат децата ще се развикат, че искат да ги уморят от глад.
Ако не ги спрат - ми ще се заразят.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
по глупаво решение от това не можеше да се вземе, децата като перфектен преносител естествено ще се заразят всички едно друго а после и мама тати и баба вкъщи. Не дай бог някое дете да се разболее тежко и да умре, не ми се мисли за гербаджиите
2
0
 
9
 
! Отговори
NZ преди 1 седмица
Най-чудно ми е как от 30 деца в групата ни, ще изберат 10, които ще посещават. И ако можеха и преди да направят 3 пъти повече групи, защо не са ги направили досега?
1
0
 
12
 
! Отговори
Родител преди 1 седмица
Ами каквото и да има в градината - всички деца и родители го карат, включително и ние. Ако едно дете е с Covid19, всички ще го пипнат. Не знам как ше обясните на децата да спазват каквито и да било мерки - пробвано, невъзможно...