Отходни канали непрестанно бълват боклуци във Варненското езеро

Сигнали в HelpBook от Варна и Перник за агресивни глутници кучета
19 май 2020 17:00, Анисия Иванова
33
Отходни канали непрестанно бълват боклуци във Варненското езеро
Снимка: HelpBook

12
В днешния обзор на постъпилите сигнали от Helpbook.info на първо място ще ви запознаем с шокиращ сигнал за сериозно замърсяване на водите на Варненското езеро. Според нашия потребител ситуацията няма нищо общо със скорошната авария на пречиствателната станция.

Заснети са отходни канали, които непрестанно бълват във водата трудноразградими материали като мокри кърпички, дамски санитарни материали и други разкашкани отпадъци. Целият залив е затлачен от стотиците тонове боклуци. Молбата е за проверка и спешни мерки за почистване, тъй като зоната е защитена заради местообитанието на много видове водни птици.

Отново от Варна постъпи сигнал за глутница агресивни кучета, за който преди време бяха информирани компетентните органи и върнат отговор за предприемане на действия. За съжаление все още кучетата се разхождат по пътя, агресивни са, ровят и разхвърлят боклука от казаните, а нощно време се разхождат на глутници, което прави невъзможно преминаването на хора, тъй като кучетата нападат, без да подбират.

В друг район на Варна положението не е по-различно - отново безстопанствени и агресивни кучета, които се спускат да хапят преминаващи минувачи, особено сутрин, когато има по-малко хора по улиците.

В Перник нещата са излезли извън контрол по същия повод. На улицата, на която живее подателят на сигнала, се намират няколко агресивни кучета, за които в продължение на година са подавани сигнали до общината, като отговорът бил, че животните не били агресивни, тъй като били кастрирани: "Не знам как кастрирани кучета възпроизведоха още себеподобни. Това ги направи още по-агресивни. Детето ми изпитва ужас, че трябва да излезе пред блока, защото го е страх. Навсякъде има разпилени торбички и отпадъци, тъй като кофите за смет, които са в почти вертикално положение, поради липса на колела, са лесен достъп на животните, които разхвърлят мизерия навсякъде в района.

След поредните сигнали ми беше обяснено, че ако няма ухапване, придружено с медицинско, нищо не може да се направи - трябва да има пострадало дете и човек и евентуално тогава ще се вземат мерки. Към цялата тази идилия и агресия от тези кучета да добавим и непрекъснатото виене и лаене през цялата нощ от животните. Представете си “спокойствието и доброто ми настроение” на следващата сутрин. С молба, ако може, да помогнете.", завършва сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберското кметче 2 месеца прави комисия докато езерото се пълни с ла*на.
5
5
 
16
 
! Отговори
кк преди 3 години
Познайте кой си има нова къща на Варненското езеро.Със заемче е, със заемче е.В москва съм, в москва съм.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Код Кафяво
3
2
 
16
 
! Отговори
вижда се преди 3 години
БГ.море-*** и малко вода . А Потних на Карибите ще се пече !
2
2
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
А АЗ като ви говорих за "меките миди' ми се смеехте ))) ахахахха
1
2
 
17
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Това Е евроформулата на ГЕРБ КЪМ успешния туризъм, български с италянски *** се получава невероятен турски тюрлю гювеч