Превозвачи на протест, искат помощ от държавата

Браншът е засегнат от кризата, но не може да се възползва от мерките
17

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственици на фирми за случаен превоз протестират с шествие на автобуси днес в София. Браншът, който е силно засегнат от кризата с коронавируса, не може да се възползва от мерките, обявени от правителството в помощ на бизнеса.

За проблемите в сектора от Националното сдружение "Случаен превоз" са информирали правителството още на 18-ти март, но до този момент остават нечути.

В писмо до институциите от бранша са настояли фирмите да бъдат освободени от вноски към бюджета по време на кризата, за да могат да изплащат заплати. Част от фирмите не могат да обслужват кредитите си.

Около 15 000 души работят в близо 1000 фирми за туристически превоз, предаде БНР.

Исканията им са за отсрочка на осигурителните задължения за времето от въвеждането на извънредното положение, за по-високи грантове от безвъзмездната финансова помощ, както и за възможност за взимане на нисколихвени кредити.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посочи преди началото на протеста, че дейността на тези фирми не е била спирана заради епидемията. Проблемът, според него е, че в момента няма търсене на предлаганите от тези фирми услуги.

Протести са обявени за Бургас, Пловдив, Варна, Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
сиси преди 3 години
С ПРОТЕСТИ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ,С АВТОБУСИ,КАМИОНИ,ТИРОВЕ,МИКРОБУСИ,КАЗАНО ФИРМИ ЗА СЛУЧАЕН ПРЕВОЗ Е ПРОСТО НЕРЕАЛНА СЛУЧКА ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА!Въпрос на време и организация е другото през ...парламентарния контрол!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахте ли вече, че туристическия бизнес отиде на кино и скоро няма да се възстанови.Ще останат само най-силните, с най-добрите условия. Преориентирайте се в друга сфера. Насила клиенти никой не може да ви намери. И да се наливат пари в този сектор е безсмислено!
12
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Живея в врачнско село пътувам до децата в в София билета в една посока е 19.50лв с колата ми струва 50лв в двете посоки и пътуваме с жената и по някой път вземаме съседка на която децата също са в София.Ако пътуваме с автобус отиване и връщане на двамата ни струва 78лв а с колата и багаж си караме и не ползваме градски транспорт.Скъпо ни вземат автобусите ако сме 5 човека ни излиза 3пъти по скъпо затова са им малко клиентите.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук разбрах ,че в България бизнес имат само кръчмите ,хотелите и шофьорите.
10
3
 
10
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
а 7% ДДС не искат ли? Че стана модерно напоследък.
9
3
 
4
 
! Отговори
другия път преди 3 години
като някоя водна стихия избута къщите на сиромасите ще кажа ,ами да са се застраховали или при други бедствия ,едно разбрах ,че тука солидарност е куха фраза ,а племето е разделено и взаимно мразещо се--а това е най--големия кеф за управляващите !Не вярвам да им помогнат ,защото най ги е страх ,че и други ще искат, а те и искат...автобуси ,влакове ,самолети ,таксита.. инструктори,,,прочие...
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дано фалират!! искат от 1,8 до 2,5лв на километър без ДДС, отделно пари за такси и за шофьорите, а автобусите им стари, не изрядни, с повреди! шофьорите им плащаш, а се държат все едно те са шефовете, не спазват графика, нищо, не могат да си ползват GPS, защото не го разбирали! ей това са бг шофьорите!
7
3
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Нахалници, ами просто няма желаещи да пътуват. Какво искат от държавата.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ба сии бизнеса, кога един месец неможаха да издържат.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не намали броя на возещите се пътници. Не виждам какъв им е проблема. Отново ще возят по 1000 пътника в един малък бус.
4
2
 
11
 
! Отговори
! преди 3 години
Аз им предлагам държавата да раздаде на всички нас по 5000 лв, за да имаме пари да пътуваме. Ако решим обаче и ако искаме с автобуси. В градският транспорт няма пътници, те чакат туристически превози да правят...Като няма туристи е нормално всички по веригата да са ощетени, нормално. По време на криза пък фалитите са неизбежни. Няма как всички да се спасят и то от държавата!
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка професия, всеки бизнес крие своите рискове. Какво да направим сега, че хората нямат пари за почивки, камо ли им се пътешества. Айде стига вече с тоя цирк и панаир. Укриват данъци, цените не съобразени с джоба на хората... Дай, дай, дай...
2
2
 
9
 
! Отговори
Indira salome преди 3 години
Да бе да!!Превоза не е бил ,,затворен"...могат да си чакат на паркингите свободно месеци,докато хората маскирани , зомбирани и гладни стоят затворени по домовете си!!!И сега ще се втурнат по екскурзии...ПРОСТОТИИ,след ПРОСТОТИИ!!!
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава Нема! Има мутро олигархия. И те първа ще става зле.