4 нови смъртни случая от коронавирус, 38 са излекуваните

Заразените с COVID-19 за деня са 33
Обновена: 20 май 2020 11:29 | 20 май 2020 08:10, Нели Христова
112
4 нови смъртни случая от коронавирус, 38 са излекуваните
Снимка: БГНЕС

Новите случаи на коронавирус в България са 33 души. От тях в болница са 21. Общият брой на заразени с COVID-19 в страната вече е 2292-ма. Излекуваните от вируса са 38 души - в София, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Смолян и Хасково.

Още по темата

Починали са 4 души от коронавирус - мъж на 71 г. в "Пирогов" с придружавощи заболявания хронична сърдечна недостатъчност и хронична бъбречна недостатъчност. Той е от дома за стари хора в Гара Орешец. Починала е и жена на 92 г. в болница "Света Анна"  с придружаващи заболявания артериална хипертония и стиатоза на черния дроб. Тя е от дома за стари хора в г. Кула.

53-годишен мъже починал в МБАЛ Търговище. За него няма данни за придружаващи заболявания. Четвъртата жертва на COVID-19 е мъж на 36 години в Ямбол с декомпенсиран диабет.

Общо починалите от коронавирус са 116.

Има един нов случай на заразено дете. То е на 13 години от София. Два са новите случаи на заразен медицински персонал - в област Враца и в област Плевен.

В болница с COVID-19 са общо 285 души. 33 от тях са на интензивно лечение.

12 от новозаразените болни са в София, в Плевен - 4, Благоевград, Сливен, Пазарджик, Ямбол, Видин - по 3 случая, а във Враца - 2.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво правим сега,щом заразените и починали се увеличават?
66
5
 
25
 
! Отговори
Jon преди 3 години
И днес - в болница 21 , излекувани 38. За пореден ден излекуваните са повече! Некомпетентния гологлавец що се крие? Къде са многото хора дето яко ще измрът?
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aйдe вaдeтe Мъпeтчeтo c лaбилнa пcихикa, дeтo cи шиe пaгoни дoри нa пижaмaтa и oгнищaтa мoмeнтaличecки щe изчeзнaт.Caмo cлeд 2-3 ceaнca c чeтeнe нa чиcлa сутрин.
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според НСИ смъртността при грипа в България е 0,1 човек на 100000 души население за 2017 и 2018 години, последните с данни на сайта на НСИ. За периода 2005-2018 смъртността е между 0 и 0,4 на 100000 човека според НСИ. Смъртност от 0,1 на 100000 е 1 човек на 1 милион или 7 човека за 7 милиона плюс-минус трима заради закръглението, т.е починалите от грип в България през 2017 и 2018 са между 4 и 10 човека на година. Разбира се коронавируса не е грип, но онези 80% не мислят така.
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, как бе, нали Тулупа и Щабчето му от некадърници бяха отличниците не само на Европа, а и на Света и на Вселената.Тия не четат ли Пеевски медии
62
11
 
16
 
! Отговори
ОЛЕЛЕ преди 3 години
Вижре заглавието!!4 Случая умрели от корона ГРИП! давай всявай СТАХ И ПАНКА!Защо мълчите колко умрели при пътни катастрофи!Колко умрели има от инфаркти за това денонощие?Колко умрели има поради отложеното им лечение, защото лекарите се занимават само с тази глупост - корона ГРИПаСмъртносттана корона ГРИПа е колкото на всеки един обикновен ГРИП!Да ако си стар човек, който вече е на легло, един грип или настинка може да те умори - нищо ново! Защо от това се прави сензация?
61
7
 
14
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Как може без мерки случайте да намалят няма ли Мутофчийски да бъде съден?
60
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууу, как може ...Я, веднага Тулупа да извади Мъпетчето в униформа да постресне малко материала.И броят на умрелите, геройски загинали от яростния вирус, незабавно ще падне.Благодарение на взетите мерки - ежедневно четене на числа, при това фалшиви.
59
17
 
7
 
! Отговори
синоптик преди 3 години
Вирусчето си върлува у нас, като климата -умерено континентален. Само БСП, Славчо-чалгата и президентът не виждат истината, сякаш са паднали от Луната.
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БХК"А колко от починалите са починали от вътрешноболнични инфекции, поради супер високото ниво на хигиенизация и професионализъм в българските държавни болници?"Доста по-малко от починалите поради супер високото ниво на хигиенизация и професионализъм в Италианските болници!
57
15
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
От 2 месеца не съм излизал от вкъщи. Всичко си поръчвам по интернет, работя си от вкъщи. Дезинфикцирам целия апартамент поне по 3 пъти на ден. И няма да изляза поне още 3 месеца. Докато тази чума не отмине напълно и не пуснат ваксина.
56
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истукан"Пичинали пенсионери от заболявания на сърцето и бъбреците и ми ги писали за починали от корона."Абе кво ще се занимаваме с некви пенсии, да мрът там говедата!
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На някои мазохисти им хареса да живеят в страх, все пак е някакъв трилър и емоция, която им осмисля живота.-----Именно това е идеята на упражнението - въздейства се на мало умния контингент, който обича да се филмира, после с тяхна помощ се смачкват и хомо сапиенсите.
54
2
 
9
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Също някой журналист ако чете, нека попита от тестваните какъв процент се оказва, че вече са го изкарали? Ама едва ли, те ще питат за детски ясли и такива истории... И онзи рaпoн от7/8 ще изгуби сумати време с някакъв въпрос от сорта на "Много хора твърдят, че сте мaлoyмен, това не ви ли прави cмoтан oлигoфрен"?
53
1
 
13
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Ако някой журналист чете нека попита утре щаба как върви "масовото" тестване на 1000 души в Пловдив. Започна ли? Пуснаха ли вече писмата в пощите, или тъкмо са пратили човек да купи пликове?
52
2
 
12
 
! Отговори
??? преди 3 години
До ИстуканА другите двама? С диабет може да се живее десетилетия,преди да се хванеш за него.
51
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразените и смъртните случаи се увеличават,мерките се отпускат.Нещо не е наред у нас самите или в държавата?
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един брааачед оди и гората, ама го изяде мечка и ми намериха само ръката и направиха изследвания. Писаха го умрял от Корона.
49
10
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До анонименЗащо умират много американци? Не е ли ясно вече на всички?! Заради идиотиите на президента им! И с руснаците е така - имаха два месеца повече от другите да се подготвят - и какво направиха?! Пак добре, че са идио... президентите на САЩ, Бразилия и някои други - че на техен фон Русия да изглежда добре.
48
10
 
5
 
! Отговори
f преди 3 години
Обвиняват антибиотиците кларитромицин и азитромицин че увреждат сърцето, а не те го увреждат, нарочно атакуват сърцето да обвиняват антибиотиците.И коремни операции никога не се правят!! Боже Господи колко прогнила медицина е това!! Ама никога не се правят коремни операции, той като коремен хирург какви зверства върши? Убийте го! Кога се оперира корем бе глу-паци?? Даже и да си изял нещо остро, червото го капсулира или не го движи вътре и го разгражда!