Лихварят Менду от "Аджисан махала" притежава над 60 коли за над 2 млн. лв.

Той ще остане в ареста заедно с брат си и жена си за 72 часа
20 май 2020 15:19, Ния Христова
102
Лихварят Менду от "Аджисан махала" притежава над 60 коли за над 2 млн. лв.
Снимка: БГНЕС
49-годишния известен лихвар от пловдивската "Аджисан махала" остава в ареста заедно с брат му и жената, с която живее, съобщи bTV. 
 
Стефан Асенов, известен с прякора Банка Менду, е действал в махалата от 12 години. Повече от 5 месеца е продължило разследването, а вчера по време на акцията са арестувани още 9 лица. 
 
Цялата фамилия на Менду е била безработна, но в същото време разполагала с голям брой имоти и автомобили. По данни на прокуратурата през него са минавали над 200 автомобила. 
 
В момента Менду притежава повече от 60 коли на стойност над 2 милиона лева. 
 
Всичките автомобили са от висок клас. За момента са намерени 15 от тях, други 45 се издирват. Хората, търсили услугите му, са искали големи суми от над 200 хиляди лева.
Още по темата
 
Над 100 хил. лева са открити при претърсване в дома му. Съща така са иззети над килограм и половина златни накити. 
 
Полицията и прокуратурата разполагат с информация, че над обвиняемият е имало чадър, който му е позволявал да върти незаконната си дейност в продължение на години. 
 
Над 60 свидетели, на които са давани пари, са разпитани. Всички са заявили, че се страхуват Менду заради позицията, която заемал в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да говорите за ВЛАСТТА,която няма начин да не е знаела,спомнете си че има една друга ВЛАСТ.- СЪДЕБНАТА,чиито решения изпълнителната не може да оспорва. Там се крие възхода на този автосалонен Фитипалди от Филибето, а и на всички мошеници от прехода.Корумпирани съдии и адвокати, това беше и все още е щастието на мафията и общо нещастие за останалите...
75
2
 
7
 
! Отговори
Joro Хубавеца преди 3 години
Моля Гешев да провери бившия шофьор на Мето Илиенски Б. Б. И DNES. BG да бъдат затворени и съдени защото са платена и фълшива медия!
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Гешев!
73
0
 
0
 
! Отговори
Инж. преди 3 години
До 71Братле, искам утре сутрин да си купиш 75 банички по 1,30 парчето. Не са скъпи, нали? И ги купуваш не защото си гладен, а защото си ларж (е, няма да ги раздаваш безплатно на хората, ама нали). Чревното ми съдържимо то ...
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев,Моля да проверите и Ромите в Пазарджик ..Най вече Исо баба и сие...Поздрави от Германия
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Трудовакъвсичко от завист сега ще му вземат парите
70
1
 
23
 
! Отговори
Трудовакъ преди 3 години
Властта е знаела, но си е траяла. Въпросният явно е осигурявал много купени гласове в изборджийската самодейност за управляващите. Няма друго логично обяснение, че едва сега, след 12 години, някой се е плеснал по челото и компетентните органи "внезапно" са прозряли, че под носа им действа изпечен, гнусен престъпник, тартор на ОПГ. А приходната администрация защо дреме? Тя има пълен достъп до Имотния регистър и базата данни на Пътна полиция за МПС. Аман от "изненадани"...
69
3
 
8
 
! Отговори
До 70 преди 3 години
Нещо си в грешка ...фирмите за бързи кредити за "внос" от Запада...и тук ги има много с лихви от 2000 4000 процента....и пак бъркаш всички тези фирми са лицензирани и си плщат данъци...а Менду-то не само не е плащал данъци а сигурно е и на помощи
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И разбира се властта не е знаела за всичко това, нали...
67
1
 
30
 
! Отговори
гугъл карти преди 3 години
Менду от Аджисан това в Европа ли е?
66
2
 
16
 
! Отговори
СС преди 3 години
Спрял е да се отчита на "чадъра" си и хоп - арест. :)
65
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при такъв премиер и главен прокурор какво очакваш
64
2
 
15
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Дванадесет години ?
63
11
 
8
 
! Отговори
Висок клас преди 3 години
2 000 000 лв. за 60 коли прави по 33 333 лв. на МПС.Колкото нова "Датчия Дъстър" с някоя друга екстра.Голям играч е бил...
62
1
 
8
 
! Отговори
Банка "При Ванк преди 3 години
Естествено, че има 60 коли - нали тях са залагали, за да им отпусне кредит. Сигурно има и толкова ипотеки на негово име. Лихвар е.С нищо не е по-различен от фирмите за бързи кредити. Такива в нормалните държави няма, има си банки за тази работа. Ако банката прецени, че не си за кредит - вярвай й. Няма да можеш да го върнеш.За неотложни нужди - заложни къщи под железен контрол. Залагаш предмет и ако не платиш в срок - остава за къщата.А снимката ви е от килърите от кв. "Левски" в София.
61
5
 
3
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Комунистите са виновни и за това!!!
60
1
 
19
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Лихвар ли ? Имаш коли за 2 млн.лв. ! Ааа проститутките и наркотиците къде са ?
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъ га бегаха да вземат пари от "Банка Менду не "риваха", куги дойде време да ги връщат - не щът!-)))))))Ааааа......., не мой тъй, бе!Че, къде дават заем без лихвЪ, а?????Туй да не ви е Саудитска Арабия , Катар или Кувет, а????Туй е "Аджисан махала", ей!-)))))
58
1
 
14
 
! Отговори
хх преди 3 години
Той ще остане в ареста заедно с брат си и жена си за 72 часа - това част от скрития чадър ли е?Дайте ми 2 от тия коли, па аз ще лежа 168 часа.....
57
4
 
0
 
! Отговори
До Василев преди 3 години
Ти си полицай! Но не си патрулка! Много си умен! И доста неща знаеш! Аз съм тази от горе , който още е долу!