Носят ли се предпазни маски във влаковете?

Пътници сигнализират за нарушения
20 май 2020 12:51, Ния Христова
16
Носят ли се предпазни маски във влаковете?
Снимка: БГНЕС
Спазват ли се правилата във влаковете по време на извънредната епидемична обстановка? Хора подават сигнали за пътници, които пренебрегват мерките за безопасност. В Европа железопътните компании задължително изискват от пътуващите да носят маска, която покрива носа и устата. Същото изискване към своите клиенти има и БДЖ.  
 
1/3 от пътуващите в утрешния пътнически влак по линията Пловдив - София не носеха маски, съобщава Нова тв. Нарушителите се предупреждават от кондукторите и превозната бригада във влака. 
 
"Който е съвестен, пътува с маска. Тези, които нямат, трябва да се санкционират, но ние нямаме тези права. Това е работа на полицията. Ние можем само да предупреждаваме", обясни кондуктурката във влака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
до 10 от славянин преди 3 години
Именно!
14
0
 
11
 
! Отговори
Рънърса преди 3 години
Да дишам бактерии в жегата с риск да се разболея от най-различни болести, включително бактериална пневмония, заради нечии прищевки и некомпетентност, не Благодаря!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До RДаже и тези които снимат нарушителите и те са без маска.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е съвестен пътува както си иска.С тази маска ще се задушат пътниците.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Особено когато става дума за дестинации от типа на София - Варна или нещо подобно. Как си представяте човек да стои 8-10 часа с маска в смрадта и жегата на нашите влакове! Да не говорим, че и самите кондуктори често са без маски, което е обяснимо!
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа влаковете какви са и нашите какви са ? - разликата е като между Джъмбо Джет и селскостопански самолет.Там влака се движи с над 200км в час а нашите едвам вдигат 80 , а климатика при нас е мечтата за следващия век. Лятото в такъв влак вътре е 60 градуса и като сложиш и маска след 20-30 километра ставаш клиент на някоя погребална агенция.
9
8
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Айде стига с тия маски бре! Който е болен - да си седи вкъщи. Те не са предназначени за носене по улиците и в магазини. Това всичко е тотално безумие!?
8
1
 
19
 
! Отговори
R преди 3 години
В пътническите влакове по линия 2 - Шумен - Варна се тъпчат до макс в купетата, краката с обувките са на седалките, яде се и се пие, пуши се в тоалетните, а вие за маски сте се загрижили, 100% от пътуващите са без маски
7
0
 
19
 
! Отговори
Потвърждава! преди 3 години
Понякога ползвам линията и съм виждала същата сценка - от етноса пътуват на тумби, без предпазни маски. Носят някакви торби, а един даже ги беше сложил пред вратата, така, че всеки, който влизаше в автобуса се налагаше да ги прескача.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"1/3 от пътуващите в утрешния пътнически влак по линията Пловдив - София не носеха маски" - това твърдение е абсурдно! Влакът е в бъдещето, а действието в миналото! хахаха, журналисти!!!
5
1
 
15
 
! Отговори
БекТуДъФючър преди 3 години
"1/3 от пътуващите в УТРЕШНИЯ пътнически влак по линията Пловдив - София НЕ НОСЕХА маски"Малееей тези вече пътуват и в бъдещето...
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в автобис 111 свързващ кв.Младост и кв.Люлин вчера около обяд 5/6 от привилегерования етнос си пътуваха безплатно,нагло както винаги,съответно и без маски. 3ма носеха и чували с отпадъци.Всички бяха ужасно мръсни и сменика по няколко пъти седалките.Никакъв контрол от транспорните органи.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 30 и повече градуса във влака с маска! Добре ли сте, хората ще се издушат.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо още не са подписали договорите за модернизацията на Вакарел - Костенец. Все по-невероятно е да оползотворят парите от този програмен период !!!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли климатик във влаковете? Ако няма, носенето на маски е заплаха за здравето на пътниците.