Резултатите за мъртвата риба във Варненското езеро - до седмица

Местните: Тръба за фекални води се излива от няколко месеца
20 май 2020 18:57, Анисия Иванова
25

Огромно количество мъртва риба във Варненското езеро. Причините не са ясни, а експерти взеха проби за анализ от водата. Очаква се резултатите да са готови след седмица.

Преди ден, при обход на езерото, експерти забелязват единици измрели рибки. Само за часове обаче картината се променя.

Още по темата

"Мъртвата риба е като палитра, нанесена върху тази част, бреговата част на варненското езеро в доста големи. Спокойно бих могъл да кажа, че е мор на тази риба, която е от вида трицона, гюмюш и тук-там някои попчета има", каза началникът на отдел "Риболовен контрол" към ИАРА - Варна Бейхан Хасанов пред Bulgaria ON AIR.

Последвал сигнал и проверка на място от "Басейнова дирекция" и РИОСВ. Взети са проби за изследване на водата, от три места. Резултатите ще са готови до седмица. Дотогава институциите отказват коментар, но рибари и местни имат своя версия.

"Казаха, че някакъв канал имало там спукан, какво било не знам, и тука в цялото езеро рибата умира. И даже не става за ядене, тя не става за нищо", каза местен жител.

Спуканата тръба за фекални води, която се излива в езерото от няколко месеца насам обаче, е на голямо разстояние от мястото, където е намерена измрялата риба, казват експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари