Мъж се върна от чужбина с коронавирус, в болницата в Търново е

Третият случай в Ловешко е на лекувал се в "Пирогов"
10
Мъж се върна от чужбина с коронавирус, в болницата в Търново е
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мъж, завърнал се от чужбина, е диагностициран с коронавирус и е настанен във Великотърновската болница, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Пациентът е на 63 години. Докато е бил под 14-дневна карантина, се е почувствал зле и е потърсил лекарска помощ във Велико Търново. Настанен е в специализираното отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", развил е и пневмония. Установени са хората, с които е бил контактен и те са поставени под карантина.

С този случай от началото на епидемичната ситуация диагностицираните с COVID-19 в областта са 27. Излекувани са 10 души, починали са четирима, за останалите лечението продължава, по данни на РЗИ, цитирани от БТА.

Третият случай в Ловешка област пък е на 67-годишен мъж от Троян. Той е лежал в началото на май в Клиниката по урология в болница "Пирогов", където след изписването му са били установени положителни случаи на коронавирус, и реално той е бил контактен.

Пациентът е настанен в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Анета Винева. Положителният резултат на мъжа е потвърден снощи.

Контактните на пациента са малко. Те ще бъдат изследвани и поставени под карантина.

Директорът на троянската белодробна болница д-р Цветомила Дудевска заяви, че пациентът е в задоволително общо състояние, с придружаващи заболявания и пневмония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
gogo преди 3 години
синът ми се прибра през Амстердам на 09.05. ,в събота 23.05.през нощта му изтича карантинат,а все още не е проверен.Моята карантина изтича тази нощ , провериха ме точно 3 пъти,като първата проверка беше на петият ден.Псевдо мерки!!!!
7
0
 
11
 
! Отговори
Momo преди 3 години
От коя чужцина се е върнал?Как може да не напишете подробностите.Офф журналсти скъсайте си дипломите,ако имате такива.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се търсят контактни лица ?? Нали завърналият се от чужбина е в 144 дневна карантина - сиреч изолиран???
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Не се спряха с тоя грип." Ми как да спрат като точно те го измислиха сороските медии. Те дори са над правителствата. В най добрия случай правителствата и медиите са в симбиоза, в която медиите доминират. Списвателите в сороските медии не трябва да бъдат наричани журналисти, щото вече няма журнали. Те са едни медиатори, понеже слугуват в тези медии и насаждат либерализъм, глобализация и нов световен ред.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се спряха с тоя грип.Не е почнал да се лекува навреме, ще вземе антибиотик и ако няма тежки заболявания или присадени органи , след седмица е здрав.Айде стига с тия партенки . Пишете истински новини, ама с истински журналисти
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде експертите тука да отидат в болницата да проверят тая информация да не е лъжа.
2
8
 
17
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Аууу... Цял един! Хайде сега всички 2 млн. българи в чужбина да ядат дървото със задължителна карантина след като се приберат в родината!А и не се знае дали го е лепнал в чужбина или на родна почва...
1
8
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
нещо ми прави впечатление, че нещо "Пирогов" не е нещо в с нещата................да си помислят - оти послед че реват, а нема да им поверваме.............