Коронавирусът в Ямбол се разпространява дифузно

Причината - неспазването на противоепидемичните мерки
22 май 2020 11:19, Петя Славова
13
Коронавирусът в Ямбол се разпространява дифузно
Снимка: БГНЕС

Заразата от COVID-19 в Ямбол вече се разпространява дифузно, а не е само в локално огнище, както започна в района на ж.к. "Райна княгиня". Това е показал анализът на заболеваемостта през последните дни, съобщи заместник директорът на МБАЛ "Св.Пантелеймон" д-р Валентин Вълчев.

Още по темата

Причината за това е неспазването на противоепидемичните мерки на публичните места в града, посочи д-р Вълчев.

През последното денонощие новите положителни проби в областта са 11, десет от случаите са на граждани от Ямбол, един е от община Елхово, съобщава Dariknews.bg.

От тях двама са хоспитализирани, останалите са безсимптомни. В многопрофилната болница е починал мъж на 88 години с доказана коронавирус инфекция и с инсулт, съобщиха от Областния медицински съвет.

Според прокуриста на болницата д-р Димитър Рунков високата смъртност на заразени с COVID-19 в Ямбол - 12 пациенти от общо 114 диагностицирани, се дължи на ниския здравен статус на пациентите и липсата на лечение на основни заболявания. Това са хора с тежък, разколебан диабет, нелекуван досега или лекуван некачествено, при които инфекцията за 2-3 дни обърква целия метаболизъм, поясни той.

Днес за дезинфекция е затворено пневмофтизиатричното отделение на областната болница "Св.Пантелеймон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Шаш и паника , измря НАШИЯТ електорат. Сега в 21 век трябва да приучаваме определени избиратели на елементарна хигиена. Например да си измият ръцете. Трябва да ги учим, че децата не са *** и не могат да си играят сред *** и фекалиите. Трябва да ги учим, че не може да се яде от кофите с ***.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те живеят по 1000 човека на едно място и заради това се разпространява.Най-големия проблем е че в България малко хора имат поне 2 бани.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Vaiii...ne e li podzemno kato zlatnata treska?!
9
4
 
6
 
! Отговори
Брауново движение преди 3 години
А като беше блокирано гетото, как се разпространяваше заразата, може би осмозно или координирано по банкоматите за социал.
8
0
 
24
 
! Отговори
В Индия преди 3 години
казват, че който нарушава карантината го бият с пръчки на улицата. Изглежда и за нашенските индийци ще трябва да се въведат същите мерки. Въпрос на манталитет.
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛудостБлокадата се вдигна, защото ромите заплашиха с бунт, а те са електорат. Междувпрочем това е много хубав пример за това как се удовлетворяват желанията на тези, които правят белите, а после "мерките" се изсипват солидарно върху всички, дето са пазили дисциплина. На същия принцип държавата с данъците изплаща солидарно грешките и недомислиците на политиците - чрез делата в Страсбург, да речем.
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Шведите" освен, че се размножават като мишки, благодарение на безусловния доход, който държавата им осигурява, ами разнасят зарази като гризачи.
5
9
 
13
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Мангъзов какво ще каже по въпроса ?
4
0
 
33
 
! Отговори
87626 преди 3 години
Нивото на цивилизованост се проявява в моменти като сегашния. Въпрос на култура е спазването на всички мерки, препоръчани от специалистите. Недисциплинираните трябва да търпят много тежки наказания, защото иначе не е възможно да се справим.
3
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
дифузия ??????????? -проверка българсдки тълковен речник !!!!!!!!!!!!
2
0
 
37
 
! Отговори
Лудост преди 3 години
А защо вдигнаха блокадата на ромският квартал и пуснаха заразата,кой ще отговаря сега?
1
5
 
21
 
! Отговори
костов преди 3 години
костов айдука напраив болниците търговски дружества, лекарите търговци, пациентите клиенти, а здравето стока като ни баламосваха за магията на пазарната икономика, която се оказа по голяма лъжа от комунизма. а след това боко сикажийската мутра се подиграва 10 години с лекари и мед сестри, фалира и затваря болници, а сега ни затвори под ключ щото бил много загрижен за здравето на народа.