Лъвовете Любо и Ева започват строга диета

Те са част от зоопарка в Разград, но са с наднормено тегло
22 май 2020 13:42, Ния Христова
5
Лъвовете Любо и Ева започват строга диета
Снимка: БГНЕС
Двата лъва от зоопарка в Разград минават на специален хранителен режим. Животните често предизвикват общественото внимание заради условията им на живот, предаде bTV. 
 
Лъвът и лъвицата Любо и Ева минават на диета, защото са с наднормено тегло. 
 
Фондация "Четири лапи" следи ситуацията в зоопарка от 2008 година насам. Организацията е давала съвети на общината за отглеждането на животните. Част от тях те са приели, други - не, коментира директорът на фондацията д-р Марина Иванова. 
 
"Много благодаря на сегашното ръководство на общината, че ни покани, за да съдействаме и да видим каква е ситуацията с лъва Любо, които всички в Разград, знаят, че куца. Стъпка по стъпка ще работим, за да постигнем нужния резултат", каза Иванова.  
Още по темата
 
Първата стъпка е диетата и увеличаването на активността, защото е установено, че животните са с наднормено тегло. Не е ясно колко време ще продължи специалният хранителен режим. Тепърва предстои на лъвовете да се правят прегледи. 
 
Общината е взела решение да създаде "личен кът" на двойката чрез "транспарант". Там те ще могат да се усамотяват без да бъдат дразнени от посетителите. Когато има посетители, транспарантът ще бъде вдиган, за да може да ги видят, а после отново се спуска, заяви зам.-кметът на Разград Мирослав Грънчаров.

5
Още от Страната
Без коли по Крайбрежната алея на Варна, възможно ли е?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
от фондация 18 лапи що не са взели и тези 2 лъва да ги продадат в холандия, ей го на, диета ще им трябва, не се грижат тука добре за тях, интересното е, че тая фондация не прави съществуването на животните по-добро тука, а ги мъкнат по богати държави..
3
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ЛЪЖАТ

МЪРШАВИТЕ ЛЪВОВЕ ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПО МЪРШАВИ ЩОТО НЯМА ПАРИ ЗА ХРАНА!!!

В СОФИЙСКИЯ ЗООПАРК ЛЪВА БЕШЕ КОЖА И КОСТИ И ТО В ПЕРИОД КОГАТО НЕ Е ИМАЛО КОРОНА ВИРУС!!!
2
4
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 седмица
За тия животни не е ли имало коронакриза, та са се опущили така
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако са тия на снимката, каква диета? Те изглеждат като от концлагер! Толкова са слаби.