Лъвовете Любо и Ева започват строга диета

Те са част от зоопарка в Разград, но са с наднормено тегло
22 май 2020 13:42, Ния Христова
5
Лъвовете Любо и Ева започват строга диета
Снимка: БГНЕС
Двата лъва от зоопарка в Разград минават на специален хранителен режим. Животните често предизвикват общественото внимание заради условията им на живот, предаде bTV. 
 
Лъвът и лъвицата Любо и Ева минават на диета, защото са с наднормено тегло. 
 
Фондация "Четири лапи" следи ситуацията в зоопарка от 2008 година насам. Организацията е давала съвети на общината за отглеждането на животните. Част от тях те са приели, други - не, коментира директорът на фондацията д-р Марина Иванова. 
 
"Много благодаря на сегашното ръководство на общината, че ни покани, за да съдействаме и да видим каква е ситуацията с лъва Любо, които всички в Разград, знаят, че куца. Стъпка по стъпка ще работим, за да постигнем нужния резултат", каза Иванова.  
Още по темата
 
Първата стъпка е диетата и увеличаването на активността, защото е установено, че животните са с наднормено тегло. Не е ясно колко време ще продължи специалният хранителен режим. Тепърва предстои на лъвовете да се правят прегледи. 
 
Общината е взела решение да създаде "личен кът" на двойката чрез "транспарант". Там те ще могат да се усамотяват без да бъдат дразнени от посетителите. Когато има посетители, транспарантът ще бъде вдиган, за да може да ги видят, а после отново се спуска, заяви зам.-кметът на Разград Мирослав Грънчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛЪЖАТМЪРШАВИТЕ ЛЪВОВЕ ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПО МЪРШАВИ ЩОТО НЯМА ПАРИ ЗА ХРАНА!!!В СОФИЙСКИЯ ЗООПАРК ЛЪВА БЕШЕ КОЖА И КОСТИ И ТО В ПЕРИОД КОГАТО НЕ Е ИМАЛО КОРОНА ВИРУС!!!
1
4
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
За тия животни не е ли имало коронакриза, та са се опущили така