Helpbook: Пътят до плаж Кабакум е затворен, а сезонът започва

И още сигнали - счупени стъкла след бурята, игрища без настилка...
23 май 2020 21:06, Анисия Иванова
16
Helpbook: Пътят до плаж Кабакум е затворен, а сезонът започва
Снимка: Facebook

Снимка: HelpBook

След преминалата буря през страната се установиха множество щети - паднали дървета, отнесени покриви и унищожена продукция. В платформата на Helpbook.info ни сигнализираха за опасни начупени прозорци на последен етаж на блок в столичния квартал "Младост" 4. Голяма е вероятността стъклата да полетят към преминаващите хора и да се стигне до фатални инциденти. От изпратените снимки е видно, че едното стъкло е частично счупено, а другото незнайно защо е закрепено с тиксо.

Друг наш потребител ни алармира за проблем Варна - Златни пясъци. Ето какво ни пише той: „Пътят към плаж Кабакум в района на спирка „Ген. Заимов“ - до отбивката за хотел Ной, е затворен от 10.2019 - 7/8 месеца! Там е разкопано за полагане на канализация, но от поне 3 месеца нищо не се прави и е оставено разкопано, опасно - защото минават МПС-та и аз съм бил свидетел на затънала кола. Това беше единственият що-годе нормален достъп до района, сезонът ще започне всеки момент, а всичко е изоставено! Моля, проверете защо не се възстановява пътят и защо след като не работят изобщо са започнали и са го зарязали така безобразно. Благодаря предварително, надявам се да отговорят и най-вече да вземат мерки и да отворят пътя в най-скоро време!"

От същия район ни изпратиха сигнал за скъпа ограда, дълга поне 3-4 км, която огражда Природен парк „Златни пясъци“, която според нашия потребител няма никакви функции и предположението е, че е изградена, за да се оправдаят едни пари и някой да се обогати.

Завършваме днешния обзор с предложение за подобряване състоянието на спортни игрища: "До Александровска болница има новоиздрадени игрища за баскетбол и волейбол. Вече има пропадане на асфалта и за да няма контузии и да се предпазят ставите е удачно да се положи мека спортна настилка (гума, тармак, прочие). Ако може да се сложат и хидравлични рингове за кошовете. Като цяло, с изключение на тези забележки, игрищата са ОК и имат ЛЕД осветлените. Не съм сигурен общинска собственост или на болницата са. Ако са на Александровска болница, още по-зле - все пак лекарите най-добре трябва да знаят какви поражения може да нанесе на ставите на подрастващите твърдият и канцерогенен асфалт“, пише нашият потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Кабакум бийч преди 3 години
Там е свлачищен район и с козметични ремонти(с много изкрадени пари) не става. Затова всяко лято го позакърпват малко и като тръгнат автобусите и бетоновозите, напролет е отново за ремонт. Вместо да давят неудобни журналисти, от общината да си преразгледат отношенията със строителните фирми на тимтиририрам.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам усещането,че някои хора дето само вървят и цъкат минуси, нямат никаква връзка с реалността.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като поредния *** полегнал мисля лятоска да се гмуркам за миди с гагана в Черноморец.Водата е кристално чиста, но сега е студено и трябва неопрен.
9
10
 
14
 
! Отговори
8 преди 3 години
Не ме интересуват вашите стъкмистики и лъжи за корона вирус,от кога а тази планета човешкия живот взе да има цена ,ами бомбите във Сирия и Емен избиват повече хора от вироса ви,СЗО защо не спре войните по света ,че умират хора ?
8
3
 
4
 
! Отговори
до анонимния 7 преди 3 години
Ще ти пратя билетите на Корона вируса за да ти плати.
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата да поеме разходите на българите за провалените им почивки във България и чужбина.Аз имам платени 300 евро за Созопол и 700 евра за самолетни билети но държавата ме възпрепятства и няма да мога да си закарам семейството на море не по моя вина
6
4
 
11
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Сезона да не започва!
5
4
 
3
 
! Отговори
Само да помпитам преди 3 години
В Ахтопол плажа хубав ли е?
4
4
 
17
 
! Отговори
Anon преди 3 години
Сезона? Къв сезон?
3
4
 
21
 
! Отговори
бургазлия преди 3 години
И ще има ли кой да минава по този път !! Днес ходих на разходка в Созопол , и гларуси нямаше дори !!Не злобея , но това е жалката истина !!
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътят до Кабакум откакто се помня всяка година го правят и все не е направен. Дядо ми живее в района, спряха му автобуса от не знам колко месеца....ходи около километър пеша до другата спирка. За човек на 85 години това е много. Разбира се помагаме с каквото можем,пазаруваме му ,но все пак не винаги успяваме. Съвсем спокойно автобуса можеше да си обслужва по- близката спирка и да прави обратен, но това е България..... иначе си въобразявайте ,че някой мисли за хората в тая държава....
1
2
 
18
 
! Отговори
vlady преди 3 години
За съжаление вече над 10 месеца във Варна няма компетентен служител, който да разглежда сигналите - работната му виза не беше продължена.