Кърлежи налегнаха Варна

Отчита се бум на ухапаните
23 май 2020 16:44,
12
Кърлежи налегнаха Варна
Снимка: БГНЕС

Бум на ухапаните от кърлеж във Варна, отчитат от РЗИ – Варна.  През изминалата седмица в морската столица са регистрирани 235 случаи на ухапани от кърлежи. Регистриран е един случай на Марсилска треска.

Още по темата


През изминалите седем дни броят на регистрираните чревни инфекции във Варна и областта е 17 срещу 40 от предходната седмица, представени от 12 ентероколита, 3 колиентерита, 1 ротавирусен ентерит и 1 вирусен хепатит, пише „Фокус“.

Броят на регистрираните остри респираторни заболявания са седем. Заболелите от грип с други респираторни прояви, неиндентифициран вирус, за периода са 40 случая.

В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали 43 лица,
имунизирани са 28. От тях за жълта треска – 13. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 7 лица Извършени са 75 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Кърлежите не налегват. Мисирките го правят.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
240 кърлежа са налегнали България, даже се размножават поголовно.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варна е известна, че има има един от най-скъпите булеварди в Европа, по не него наскоро се отвори кратер.
5
4
 
19
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Преоткрий България!Курортен район е, защо не са пръскали срещу кърлежи?Защо водата е пълна с фекалии?Да, едва ли има шокирани от тази новина.Да успееш за 10 години да накараш 90% от народа си да не почива в България!Колкото ще върнат българите от чужбина, толкова ще накарат и тези тук да ходят на черноморието.****ти!
4
4
 
12
 
! Отговори
От Банкя преди 3 години
100% по герберски - *** в морето за 6 месеца, кърлежи по парковете,... и после " дядо ми казваше, че можеш да вземеш насила...". Пак си избирайте *** на Боце!
3
2
 
23
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Лаймската болест и Марсилката треска са много по-опасни заболявания от коронавируса. Да не ми пръскат спирките с хлорна вар срещу мижавия вирус, а да напръскат тревните площи срещу кърлежите!
2
1
 
26
 
! Отговори
до кмета преди 3 години
Кметеее Иванее, заебаллл си града тотално, два месеца ИП дрема не ремонтира моста и онова прословуто кръгово. Лайннна ,кърлежи, тотален транспортен хаос. Айде чао, не ставаш, Баце да те маха.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водите им кавяви, а зелените площи бъкани с кърлежи, оставка за кмета.