Смъртта на Георги Александров - самоубийство?

По две версии работят разследващите
79
Смъртта на Георги Александров - самоубийство?
Снимка: Facebook

Две са версиите, по които се работи за изясняване смъртта на варненския журналист Георги Александров - нещастен случай или самоубийство, съобщи апелативният прокурор Владимир Чавдаров, цитиран от "24 часа".

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че причината да пристигнат специалисти от София е професията на починалия - журналист в различни варненски медии.

Още по темата

В хода на разследването на 22 май около 17.30 ч. е открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост на около 60 м източно от посока на морето. Тялото е разпознато от близките на 39 годишния Георги Александров.

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената вчера аутопсия.

Установени са височинни травми от падане от високо. Не са открити медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров.

Назначена е съдебна химична експертиза за установяване на наркотици или алкохол в кръвта. Установено 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 промила алкохол в урината и 1,92 промила алкохол в гръбначно мозъчната течност. Експертизата ще покаже каква е била концентрацията на алкохол в кръвта и урината към настъпване на смъртта.

След като не се е прибрал у дома си около 2 денонощия, Александров е бил обявен за издирване от родителите му. Разпределено е на МВР-Варна да установи движението на журналиста и хората, с които се е срещал по минути и часове преди настъпване на смъртта му. Действията по разследването продължават и към този момент.

"От доказателствата, които са събрани няма данни да става въпрос за нещо по-различно от нещастен случай или самоубийство", допълни главният комисар. Очаква се да бъдат прегледани и записи, за по-подробна информация. Лични документи, телефон и лаптоп него не са били намерени на този етап.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
31
 
! Отговори
браво преди 3 години
С увеличаването на екологичните катастрофи се увеличава не само появата на непознати вируси, а и на нещастни случаи и на самоубийства. Пляскайте!
39
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 39Лошото е,че не е достигната точката на кипене и народа дреме,не скача,вярва им!
38
4
 
57
 
! Отговори
Шматка преди 3 години
Росен Горския се "самоуби" в лявото слепоочие с пистолет в дясната ръка. Оттогава няма да повярвам на прекаратурат дори да ми каже как се казвам!
37
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече не се чудя " още колко ще търпим" , а "дали още да търпим". И знам отговора... Точката на кипене е достигната. Факт.
36
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май е привнесен в канала. С някаква символика в деянието. Такъв прочит светва. Жалко за младия мъж.На баир лозе е за любители на авантюри.
35
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е ! То друго не се и очакваше да стане. Забележете само ! Нещастен случай или самоубийство ! Нали не се съмнявате, че разследващите и някой от високо ниво нямат нищо общо ?
34
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
доста от коментиращите очевидно не са от варна и не познават района. колкото по-пиян е човек, толкова по-малък е шансът да тръгне да се прибира пеша от центъра в посока аспарухово или обратно, освен че няма пешеходна зона като хората, са и близо 10 км. а като се накъркаш, хващаш такси защото трудно се движиш. сугурно е засегнал нечии интереси, грозна работа, 21 век в европа.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори на Луната, отвисоко се падалошо.
32
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
извинявайте, но има далеч по-нормални начини да сложиш край на живота си (доколкото въобще е нормално, де). да скочиш в басейн с фекалии на близо половин милионен град едва ли ще мине през главата и на най-отчаяния самоубиец. правилно са питали - защо не се работи по версия убийство?
31
3
 
36
 
! Отговори
психолог преди 3 години
Точно тоя не би го направил!
30
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше някой от техните послушни ***,досега щяха да са издирили всички телефони стояли наоколо,особено близо до него по времето на убийството.За съжаление пак ни пробутват дежурната версия,а тя е:''Мъртвеца винаги е виновният!''
29
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се връща !Бъдете сигурни !
28
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умишленото убийство изобщо не се разглежда като версия. Интересно защо?
27
6
 
10
 
! Отговори
До Иван 27 преди 3 години
Ти със сигурност ! Можеш и да пробваш !
26
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде потулиха и този случай
25
51
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ако на тия години, съм стар ерген без големи переспективи за любима и деца, и аз бих се метнал от моста на пет-десет уискита
24
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудова злополука.
23
60
 
7
 
! Отговори
Два дни не се е преди 3 години
прибирал в дома си, по данни на родителите му, яко е къркал, денонощен запой, само така могат да се обяснят промилите, жалко, самотник, неудачник без партньорка, обезмислен живот, без жена и деца на тия години, всичко е ясно...
22
39
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Открити са следи от алкохол в кръвта.Значи е ясно всичко.Или се е надценил в опит да снима нещо,или сам се е хвърлил.
21
6
 
37
 
! Отговори
мхм преди 3 години
някой го е бнутнал