Смъртта на Георги Александров - самоубийство?

По две версии работят разследващите
79
Смъртта на Георги Александров - самоубийство?
Снимка: Facebook

Две са версиите, по които се работи за изясняване смъртта на варненския журналист Георги Александров - нещастен случай или самоубийство, съобщи апелативният прокурор Владимир Чавдаров, цитиран от "24 часа".

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че причината да пристигнат специалисти от София е професията на починалия - журналист в различни варненски медии.

Още по темата

В хода на разследването на 22 май около 17.30 ч. е открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост на около 60 м източно от посока на морето. Тялото е разпознато от близките на 39 годишния Георги Александров.

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената вчера аутопсия.

Установени са височинни травми от падане от високо. Не са открити медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров.

Назначена е съдебна химична експертиза за установяване на наркотици или алкохол в кръвта. Установено 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 промила алкохол в урината и 1,92 промила алкохол в гръбначно мозъчната течност. Експертизата ще покаже каква е била концентрацията на алкохол в кръвта и урината към настъпване на смъртта.

След като не се е прибрал у дома си около 2 денонощия, Александров е бил обявен за издирване от родителите му. Разпределено е на МВР-Варна да установи движението на журналиста и хората, с които се е срещал по минути и часове преди настъпване на смъртта му. Действията по разследването продължават и към този момент.

"От доказателствата, които са събрани няма данни да става въпрос за нещо по-различно от нещастен случай или самоубийство", допълни главният комисар. Очаква се да бъдат прегледани и записи, за по-подробна информация. Лични документи, телефон и лаптоп него не са били намерени на този етап.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
60
 
! Отговори
Божидар Петков преди 3 години
Колкото и Росен - Горския се самоуби, преди няколко години!Да не споменавам и за варненския адвокат Илко Ескенази...
19
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мдааА бе , утрепали са момчето заради тръбата , какво не е ясно тук !...................Никой няма да убие човек заради една тръба,аз също писах доста срещу сметта и замъсяванията ,както и други хора,но никой не е умрял.Според мен,ако е убито момчето,това изглежда като борба между два клана и момчето е станало жертва,не знаейки къде се набутва.
18
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Височинни травми на падане от високо. Кои ли са му помогнали да падне е по важното. Сигурно сее спънал и е паднал. Аре не ни правете на Канарчетата бе.
17
1
 
25
 
! Отговори
Q преди 3 години
А какво е официалното заключение от следствието?
16
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжелявам за него... но след като се ходи по такива обекти трябва да си обезопасен... и поне още някой да те придружава в случай на инцидент да се обади на 112. И за какво? За някакви си жълти стотинки и да стане по известен уж!
15
4
 
60
 
! Отговори
Е? преди 3 години
И тоя го удавиха като митрополит Кирил...
14
5
 
59
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
А бе , утрепали са момчето заради тръбата , какво не е ясно тук !
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова е добре да знаем дали в някоя от сърдечните камери на младия мъж нивото на магнезия е повишено, което което би означавало, че е вдишал морска вода. Обратното ще доведе до съмнения, че му се е случило нещо другаде и след това е бил пренесен до водата. Подробните изследавния на пробите могат да докажат дали Георги е бил адекватен, когато е попаднал в езерото. Това пък ще даде отговор дали е попаднал във водата с чужда помощ.
12
43
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От аспарухов мост 52 м. много хора си слагат край на живота. Но не може на всеки метър да слагаме полицаи които да ги спира. Решил скочил, може би са му открили рак и е решил да не се мъчи повече, а също така и да не мъчи своето семейство.
11
6
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бързо го обявиха самоубийство можеш да се хвърлиш и от един блок защо ще ходиш чак до някакъв канал, не е самоубийство. Тоя не прилича на самоубиец.
10
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАз се съмнявам ГЕРБ да са го убили,иначе Томова щеше да опищи и хвърля плюнки неистово срещу ГЕРБ,а имаше само една обява за погребение,нищо друго.
9
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда някак си много удобно пиян, пада от високо и се е дави на практика не е имал никакъв шанс.
8
42
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Колко заблудени младежи са умрели при опити за правене на селфита или клипове за YouTube.Пак ли герб са виновни за това че някой младеж който е застанал на ръба на скалата е паднал.При опит да си направи снимка за фейса.Или тия дето катерят небостъргачи.Пак герб са виновни.
7
12
 
64
 
! Отговори
Галя преди 3 години
Най-вероятно е поръчан от правителството на Република България. Както обикновено. Както бе и с Милен Цветков.
6
6
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се бъркам в работата на органите, но е интересно, че ако в Русия лекар падне от прозорец, първата ни версия е за убийство, а ако български журналист падне от високо, - "нещастен случай или самоубийство"
5
42
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Добре де.Нали е отишъл да прави снимки на този канал.Ако се е надценил,което е твърде възможно,благодарение на това,че новото поколение използва много телефони и е заблудено,какъв е проблема да се е подхлъзнал и да се е удавил.
4
5
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме трогна смъртта на това младо момче. Паднал от високо. Има нещо много гнило и грозно в случващото се.
3
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори ако се е самоубил(а не е убийство),то е имало някаква причина за товаМотив някой търси ли или всички ги е страх?
2
6
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ГЕРБ са го самоубили.Защо ли ми звучи познато?
1
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някога ще спрат ли тези нещастни случаи и убийства в България?То не ни остана население от тези нещастия и убийства!